Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Çarşamba, Eylül 02, 2015

NESTAVARRO SİZLER İÇİN YORUMLUYOR



Sevgili Yerel Futbol takipçileri hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Yıllardır bu camianın içinde bulunan, sizler gibi bu camiaya gönül vermiş sporsever bir insanım. Amacım bildiklerimi sizinle paylaşmak. Kimseyi yüceltmek ve yermek istemem, eğer varsa kırdıklarımız şimdiden özür dilerim. Herkese başarılar dilerim. Kazasız, belasız, kavgasız ,dövüşsüz bir lig bizim olur İnşallah. Bana bu fırsatı veren Sayın Efkan Bucak'a teşekkürlerimi sunuyorum.


1.Grup – Geçen sezon Bölgesel Amatör Ligi Play-Out ile kaçıran iki takım Gazi Mahallesi ve Ortaköy hiç şüphesiz ki bu grubun favorileri. Erok , Davutpaşa, Dolayoba ve Çubuklu zirvenin takipçileri olacak. Çıkacak takımlar kadar düşecek takımların da belirsiz olduğu bu grupta zirve ve düşme mücadelesi son haftaya kadar çok hemde bir hayli çok takım arasında geçeceğe benziyor. 

2. Grup – Çoğu otorite bu grubun zayıf olduğunu ve Nişantaşı’nın elini kolunu sallayarak çıkacağını düşünüyor. Fakat böyle düşünenler yanılacak çünkü bu gruptaki hemen hemen her takımın hazırlık maçlarını izledim. Hepsi birbirinden kaliteli ekiplerin bulunduğu grupta Nişantaşı benimde favorim ama o kadar rahat gideceğini düşünmüyorum. Karadeniz kıyısında rakiplerini ağırlayacak olan Şile Yıldız muhteşem bir ekip yarattı ve herkesin izlemesini gereken bir ekip. Katibim Turnuvası'nı kazanan Çamlıca ve Beyoğlu Şadan Kalkavan Kupası’nı alan Çeliktepe lige moralli ve tam anlamıyla hazır giriyorlar. Transferlerini takip ettiğim Öz Nakkaş enteresan bir ekip dikkat diyorum. Çayırbaşıspor da bu sezon çok iddialı ve harika bir hazırlık maçları performansına sahipler. Bu grupta da kim düşer diye düşünüyorum sonra susup kalıyorum. 

3. Grup – Bağcılar bu grubun favorisi hatta bankosudur. Uzak ara giderler diye düşünüyorum umarım yanılmam. Ataşehir Çamoluk son haftadaki transferleriyle geçen sene yapamadığını bu sene yapacağa benziyor. Bağlarbaşı, Vardar ve Altıntepsi Makel ilk 2’nin diğer adayları olacaktır.

4.Grup – Buyurun cenaze namazına desem tam tabiri olur herhalde. Hangisinden başlasam hangisini söylesem bilemiyorum. Zeki Hoca ile Alibeyköy bu sene de keşke demek istemiyor, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. Lige kendi sahası'nda Kartal Belediyespor maçı ile başlayacak. Kartal Belediyespor kapı gibi takım, iyi transfleri var ve  çok can yakarlar,  hatta ilk 2’de olurlarsa şaşırmayın. Osmaniye İstiklal giden oyuncuların yerlerini çok iyi doldurmuş. Geçen sezon yaptıklarıyla herkesi şaşırtılar ama bu sezon sürpriz yok favorilerim arasındalar. İstanbulspor kaptanı Hüseyin Güreşken ve uzun yıllardır bir arada oynayan oyuncu topluluğuyla lige çok iyi hazırlandı, ilk maçları İstiklal deplasmanı. Bence işi gücü bırakın bu maça gidin. Irmakspor bu sene alışık olmadığımız şekilde transfer yaptı ve hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirledi. İki maçlarını izledim, çok sert ve tecrübeli oyunculara sahipler. Beyoğlu Yeniçarşı çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekip ama lige hazır değil gibiler ilk haftaları kazasız atlatırlarsa güzel günler onları bekleyecektir. İstanbul Bayburt, Kavacık , Poligonunda Fethiye ve Taksim takımları hakkında çok fazla bilgiye sahip olmamakla birlikte zirveyi zorlayabileceklerini düşünmüyorum. Herkese başarılar...

5.Grup – Kuştepe banko Play-Off’ta olacaktır diyorum. İkincilik için adaylarım Bahçelievler Gümüşhane, Soğuksu, Hasköy, Avcılar ve Kadırga’dır. Hasköyspor son günlerde  yaptığı transferlerle zirve adayı olabilir. Teknik Direktörlüğüne Nejat Öntaş'ı getiren Süper Amatör Lig'in yeni temsilcisi Bahçelievler Gümüşhane birbirlerine denk güçteki takımlar arasında zirve takibini sürdürebilir kuvvette. Lige geç hazırlanan Avcılar Belediyespor tecrübesi ile zirveyi zorlayacaktır. Geçen sezon son haftalara kadar zirve takibini sürdüren Cemil Hoca'nın talebeleri Kadırgaspor bu sezon da grupta iddialı. Flaş transferlere imza atan Anadolu yakasının temsilcisi Soğuksuspor Kuştepe'yi en çok zorlayacak ekip olarak göze çarpmakta.

6. Grup – Süper Amatör'ün zehir zemberek gruplarından bir tanesi. Grupta ilk baktığımda Küçükköy ve Modafen göze batan favori takımlar. Recep Hasan, Ozan Girgin, Ertuğrul, Sergen Çaça gibi flaş transferlere imza atan Modafen geçen sezon veda ettiği Bölgesel Amatör Lig'e dönmeye kararlı gibi. Küçükköy bu sezon da kaptan Uğur Kaplander önderliğinde ve  muhteşem taraftarıyla zirvenin en büyük adayı.
Beykoz yeni transferleriyle Bölgesel Amatör Lig peşinde olacak, fakat üç kez izleme şansı bulduğum Beykoz’un henüz hazır olmadığını gördüm. Batı Trakya yine genç yine iddialı ve yine adından fazlaca söz ettireceğe benziyor. Kocasinan takımını izleme şansım olmadı ve amatör camia içinde Kocasinan harika bir takım olduğunu sıkça duyuyorum. Merakla bekliyorum Kocasinan’ı. Çıksalın hızlı tırmandığı merdivenlerden aynı hızla indi. Şimdi takımın başında genç Murat Kaya var. Takım da aynı antrenörü gibi genç oyunculardan kurulu. İlk 5 içinde kalıp Play-Off zorlamaya çalışır diye düşünüyorum. Selimiye ve Küçükçekmece grubun kapalı kutuları. Kocamustafapaşa SK’nın ise bu sezon alt yapı oyuncuları ile mücadele edeceği edindiğim bilgiler arasında.

7.Grup – Alibeyköy Parseller, Çekmeköy ve Kartal Bulvar’ın bir adım önde olduklarını düşündüğüm bu grupta çok çetin maçlar olacak. Çok iyi bir ekip kurduğunu düşünmesem de Ateşli taraftarıyla Zeytinburnu, Abdullah Hoca’nın oluşturduğu çok koşan Okspor ve flaş transferiyle Selimpaşa zirvenin peşinde olacaklardır. 

8.Grup – Bu grup maçları mı yoksa La Liga‘nın sezonluk kombinesi mi? deseler hiç düşünmem 8. Grup derim. Nasıl çekildi bu grup nasıl bir araya geldiler anlayamadım. Tamamen talihsizlik diyelim. Çok ince bir çizgi var bu grupta. İyi başlar iyi gidersen ne ala ama işler yolunda gitmez ise hoop 1. Amatör’de görürsün kendini. 12 takıma tek tek bakıyorum ama yazamıyorum, bu grup hakkında konuşmak zor. Allah hepsinin gönlüne göre versin. Çıkana şimdiden helal, düşene de geçmişler olsun....

NeStaVarRO


2 yorum:

  1. ÜMİT YILMAZ3.09.2015 01:53

    Selam .Sevgili Nestavarro bu tarz bir yaziyi ben yazmayi dusunuyordum ama takimlari tam manasiyla takip edemedim izleyemedim onun icin cesaret edip yazamadim.Agzina saglik guzel bir yazi kaleme almissin.Yerel futbolda yazi yazmaya calisan birisi olarak kadronun ne kadar kaliteli oldugunu gun gectikce daha iyi anliyorum.Efkan beye boyle bir kadroyu biraraya getirdigi icin tesekkur ediyorum.Umarim yakindan tanisip cok daha guzel yazi ve yorumlara imza atma sansi elde ederiz.Yeni yazini merakla bekliyorum.Saygilarimla

    YanıtlaSil
  2. S.Alibey kümeyeee

    YanıtlaSil

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.