Pazar, Eylül 20, 2015

SPOR AKADEMİSİ STADI'NA KIYMAYIN!


Selam. Bu yazımızın konusu Marmara Üniversitesi Spor Akademisi içerisinde bulunan Spor Akademisi Stadı olacak sevgili arkadaşlar.

Yazımıza konu olan Spor Akademisi stadı uzun yıllardır Türk futboluna hizmet verirken anlaşılmaz bir şekilde son iki yıldır  adeta  amatör kulüplerimizin elinden alınmış oldu. Geçtiğimiz yıl sezonun 2.yarısında maç oynatılmasına izin verilen statta bu yıl maalesef yine maç oynatılmasına müsaade edilmedi.

Mülkiyeti Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait olan statta sezon başlayalı 3 hafta olmasına rağmen tek bir tane bile maç oynatılmadı. Başta Beykoz amatör kulüpleri olmak üzere Üsküdar kulüplerinin de  ev sahibi sıfatıyla maçlarını oynadığı Anadolu yakasının en iyi statlarından birisinin hangi gerekçeyle  devre dışı bırakıldığının, neden kapatıldığının anlamlı bir izahı olması gerektiğini düşünüyorum. Her yıl yüzlerce maça ev sahipliği yapan ,sayısız heyecana şahit olan  bu stadın amatörlerin elinden alınmasının gerekçesini yetkililerin  mutlaka açıklaması gerekir.

Kendimin de  yüz civarında maç izlediğim bu stadın kulüplerimizin hafta sonu maçlarını  oynayacağı  stada  en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde  devre dışı bırakılması Türk sporuna ve gençliğine vurulan en acı darbelerden birisidir. Bu yapılan uygulamanın kime ne faydası vardır bunu da anlamış değilim.

Çocuklarımızın spora yönlendirilmesi için   basın yayın organlarında reklam ve tanıtım filmlerinin yayınlandığı bu günlerde böyle bir spor tesisinin Türk sporuna ve gençliğine hizmet etmek isteyen amatör kulüplerimizin elinden sebepsizce ve mantıksızca alınması gerçekten iç acıtıcı bir durum hepimiz için.

Haftada 3-4 gün önünden geçtiğim her geçtiğimde içimde bir burukluk hissettiğim bu güzel stadın yeniden sporcularımızın ve kulüplerimizin hizmetine verilmesi gerekir. Beykoz ilçesinde sadece 2-3 tane yine Üsküdar ilçesinde aynı sayıda stadın olduğu neredeyse 25-30 kulübün tüm alt yapı maçları da dahil tüm maçlarını sadece bu 5-6   stad da yaptığını düşündüğümüzde bu stadın kulüplerimiz için ne denli önemli olduğunu hepimizin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda haftada 7-8 maçın oynandığı Spor Akademisi Stadı acilen amatör kulüplerimizin hizmetine açılmalıdır. Gençlik Spor İl Müdürlüğü de mülkiyeti ve sorumluluğu kendisinde olan bu stadın yeniden hizmet vermesi için harekete geçmelidir.

Günümüzde her gün yeni bir spor tesisinin gençliğimizin hizmetine sunulması gerekirken mevcut olanlarında kulüplerimizin ellerinden alınmasının gerçekten  akılla mantıkla izah edilecek  bir yanı yok. Sayın yetkililer spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak duran çocukların geleceğiyle oynamayın. Çocuklarımızın vebalini üzerinize almayın.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü stat üzerinde nasıl bir düşünceye sahip bilemiyorum ama bildiğim bu stada bu bölgede faaliyet gösteren amatör kulüplerimizin çok ihtiyacının olduğu.

Yerel futbol.com sitemizde amatör futbola hizmet etmeye çalışan bir kardeşiniz olarak bu sorunun bir an önce çözülmesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğünün gereğini yapmasını istiyorum. Zaten görevlerinin de bu olduğunu kendilerine hatırlatıyorum.

Gençlik Spor İl Müdürlüğüne son sözüm eğer mevcut   tesislerinde kapatılmasına müsaade edecekseniz, tesisleri kulüplerin elinden alacak ya da alınmasına göz yumacaksanız kulüplerimize de birer tane kilit gönderin kulübü kapattırın ve yahut ta  gidip kapılarına kilit vurup siz kapatın. Ya da görevinizin gereğini yapıp Spor Akademisi stadımızı bizlere ve kulüplerimize geri verin.Saygılarımla.

Bu yazı 16/Eylül /2015  Çarşamba günü  kaleme alınmıştır.

YAZI: ÜMİT YILMAZ

2 yorum:

Adsız dedi ki...

30a yakın amatör futbol kulubu olan, futbolun çok sevildiği Beykoz'da maalesef dediğiniz gibi sadece 2 stadta maç yapılabiliyor. Ortaçeşme ve Paşabahçe. Kavacık ve Çavuşbaşı sahaları suni çim yapılmayı bekliyor. Kimi zaman Maçların yoğunluğundan Riva stadına maç veriliyor. Bu işe bir an önce çözüm bulunmalı.

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Selam.Spor akademisi stadina nihayet maç verildi.Demek ki bazi şeyleri yazmakta fayda varmış.Bu yazıyı yazan benim.Yanlış gördüğüm noktaları ilçe yada stad ayrımı yapmadan yazmaya devam edeceğim.Sevgili arkadaşlar siz de tespit ettiğiniz yanlışlıkları bize iletirseniz biz de doğrusunun yapılması için bu sütunlardan yetkililere gerekli çağriyı yaparız.Saygılarımla

Aydınspor'da yeni yönetim belli oldu

Aydın Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydınspor'da yeni yönetimi belli oldu.