Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Perşembe, Eylül 10, 2015

TEKİRDAĞ PENALTILARLA TURLADI


Ziraat Türkiye Kupasında Tekirdağspor-Maltepespor İle Deplasmanda Karşı Karşıya Geldi. Hayli Çekişmeli Geçen Maçta 9 Kişi Kalan Tekirdağspor rakibini Penaltılarda 5-6 Eleyerek Bir Üst Tura Yükseldi..

Tekirdağspor Türkiye Kupasında Eşleştiği İstanbul Temsilcisi Maltepespora Hasan Doğan Stadı'nda konuk oldu. Maça oldukça etkili başlayan Tekirdağ maçın içerisinde de üstün olan taraf oldu. Zaman zaman gelen ev sahibi takım ataklarını defans hattı yerinde müdahalelerde bulunarak kesmeyi başardı. Oyun kontrolünü tamamen Tekirdağın eline aldığı 30. Dakikadan itibaren Maltepesporun bunaldığı dakikalar başladı. 34.Dakikada golcü Birol Öztürk Tekirdağsporu 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra büyük sevinç yaşayan Tekirdağspor aynı hırsla rakibe boş alan bırakmadan pres yapmaya devam etti. Maltepespor golden sonra bocalamaya başladı ve ilk yarı Tekirdağsporun üstünlüğü ile bitti. 

İkinci yarıda daha istekli bir Maltepespor sahada vardı. Tekirdağ kalesine zaman zaman ataklar yaparak tehlikeli olsalar da Tekirdağ kalecisi güzel kurtarışlar yaparak olası golleri önledi. Bu dakikalarda Tekirdağ kendi yarı alanında oyunu kabul etmeye başladı. Bu Tekirdağ kalesine gelecek golün habercisiydi nitekim de öylede oldu. 68.dakikada Cenk Kasımoğlu takımına eşitliği getiren gölü Tekirdağspor ağlarına gönderdi. Bu dakikalardan sonra iki takımda da yorgunluk belirtileri başladı ve maçın normal süresi 1-1 berabere bitti.

9 kişiyle direndiler Uzatmalara geçildiğinde Tekirdağspor Hicab ve Taygun'un gördükleri kırmızı kartlar nedeniyle 9 kişi başladı.Oldukça zorlanan Tekirdağspor Maltepespor'un ataklarını kesmek için ellerinden geleni yaptı. Uzatmalarda da direnen Tekirdağspor maçı penaltılara taşımayı başardı. Penaltılarda başarılı olan taraf Tekirdağspor oldu. Tekirdağ kalecisi çıkardığı 2 penaltı ile takımı bir üst tura taşısa da takım olarak 120 dakika savaşan oyuncuların da bunda etkisi çok büyük oldu. Özellikle takım kaptanı Orhan Küçükertuğrul ve İkinci kaptan Fuat Eraslan yaş olarak hepsinden büyük olmalarına rağmen sonuna kadar savaşmaları tüm gençlere örnek oldu.

HABER:MURAT ÖZCAN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.