Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cumartesi, Ekim 10, 2015

CÖRÜT: İLK UĞRAŞIMIZ TAKIM OLABİLMEK


İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden Esenyurtspor'da bu sezon göreve getirilen teknik direktör Fuat Cörüt, yetenekli bir kadroya sahip olduklarını ancak bununla beraber zamana ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Cörüt yaptığı açıklamada, "Bu sezon Esenyurtspor'la beraber yeni bir maceraya atıldık. Oyuncusu teknik kadrosu ve tabii en önemli bize destek olan yönetimimizle, birbirimize yardımcı olmalıyız ve işleri kolaylaştırmalıyız. Onlar bize kaynak sağlıyorlar, bizim de onların isteklerine en iyi şekilde cevap verebilmemiz gerekiyor" dedi. 

"Sporda en önemli olgu sabretmektir" diyen tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: "Yepyeni bir ekibiz. Farklı alt yapıları olan oyuncular var. Üst liglerde yüksek seviyede oynamış olan deneyimli oyuncularla, genç oyuncuların beraber olduğu bir ekibimiz var. Bu tip oyuncuları araştırıp takımımıza katmak için, buraya getirmekte gerekli hassasiyeti gösterdikleri için yönetimimize teşekkür ederim. Bundan sonraki ilk uğraşımız takım olabilmek."

'Takım kimliğini oturtmaya çalışıyoruz'
Cörüt, "Sezon başları ve Hazırlık dönemleri her zaman zor geçer çünkü farklı seviyelerde farklı oyuncularla çalışmaya başlanılır şu anda bizde aynı durumdayız. Tamamen yenilenmiş bir oyuncu grubumuz var. Oyuncularımın birçoğu farklı fiziksel durumdalar. Oyuncularımızı aynı fiziksel forma sokmaya ve aynı zamanda takım oyunu oynamaya alıştırmaya çalışıyoruz. Kimisi bunu daha önce başarabiliyor, kimisi arkadan geliyor. Yeni oluşturulan birçok takım bizim gibi aynı yollardan geçiyor aslında. Bu birbirini tanıyıp, takım olma sürecinde önemli olan olgudur ve asıl şey devamlılık sağlayabilmektir. Bu olguyu yaratmak için çalışmalarımız devam ediyor. Başlarında bulunduğum ve beraber başarılar yaşadığım takımlar, bu öğrenme sürecini taze tutabilen ve devamlılık sağlayabilen takımlar oldular burada da onu uygulayacağız. Bu başarıları yakalayabilmenin arkasında uzun süredir beraber oynayan ve kimliği oturmuş bir takım olmaları lazım. Bizim de burada yapmaya çalıştığımız şey, en kısa sürede takım kimliğimizi oturtmaya çalışmak yönünde olacak" ifadelerini kullandı. 

Cörüt, hazırlık maçları ile de ilgili olarak "Ufak tefek eksiklerimiz var. Bu maçlar da zaten bunları görmek için. Oyuna fazla müdahale etmiyoruz zaten oyuncuların eksiklerini görmek için. İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum, tüm oyuncuların istekli ve arzulu olduklarını belirtebilirim. Koşuyorlar, pres yapıyorlar mücadele ediyorlar ve birbirlerini takip ediyorlar. Evet belli eksiklerimiz var ama bunları da kısa bir süre içinde çözmeye çalışıyoruz. Hedefimiz ise iyi futbol oynayıp ligi iyi yerlerde bitirmek" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.