Pazar, Ekim 11, 2015

ŞİMDİ BİRLİK BERABERLİK ZAMANI


Milletçe çok zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizin bir çok noktasında maalesef hiç te istemediğimiz,tasvip etmediğimiz acılar yaşanıyor. Dün Çek Cumhuriyeti-Türkiye A milli takımları arasındaki maçı izlerken aklım hep kaybettiğimiz insanlarımızdaydı. Maalesef sabah saatlerinde 100'e yakın insanımızı kaybetmiştik.İnanın maçı izlemek bile gelmemişti içimden. Zaten ilk yarıyı da izlemedim. Ama ikinci yarı başlarken gönlüm maçı izlemem tarafında karar verdi engel olamadım gönlüme. 

Gördüğüm kadarıyla saha da ter döken kardeşlerimiz de en az bizim kadar durgundu, düşünceliydi. Fatih Terim ve yardımcıları da bedenen sahadaydı ama ruhen kesinlikle saha da değildi.Nihayetinde Fatih Terim maç sonunda futbolu konuşmanın çok da gereği olmadığını, çok üzgün olduğunu tüm çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaşıyordu.

Maçı izlerken ilk golü attıktan sonra bir şey dikkatimi çekti.Tribünde bulunan Fenerbahçe ve Trabzonspor formalı iki kardeşimizin birbirlerine sımsıcak, samimi, dostane,içtenlikle sarılması,sevinçlerini paylaşması bir nebze olsun yüreğimize su serpti. İşte Türk milleti bu. Millet olmanın gereği bu. Ne olursa olsun birbirimize samimi ve sımsıcak sarılabilmeyi başarabiliyoruz.                     

Türk milleti olarak Avrupa şampiyonasına gitmemiz bu saatten sonra çok daha önemli hale geldi.Ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizi ,dost ve düşmana göstereceğimiz adeta et ve tırnak gibi birbirimize sımsıkı bağlı olduğumuzu bir kez daha herkese kanıtlayacağımız bu  turnuvaya katılmaya gerçekten çok ihtiyacımız var. Severiz yada sevmeyiz Fatih Terim ve oyuncularının kesinlikle yanlarında olmalıyız. Ülkemizin bayrağını uluslararası platformda en iyi şekilde taşımaya çalışan bu kardeşlerimizin hepimizin desteğine ve duasına ihtiyacı var. Keşke ülkemizdeki bu acı olaylar hiç yaşanmasa. Hep beraber sevinebilsek. Tüm sevinçleri doyasıya yaşayabilsek. Keşke ne olursa olsun tribündeki o iki kardeşimiz gibi birbirimize sevgiyle, hoşgörüyle bakabilsek. Keşke içimizdeki spor sevgisini Fenerbahçeli, Galatasaraylı,Beşiktaşlı, Trabzonsporlu diye kutuplara ayırmasak.Her şeyi spor olarak, eğlence olarak görebilsek. Bunun çok iyi bir eğitimle aşılacağını düşünüyorum. Hepimiz bunun için elimizi taşın altına koymalıyız. Bu o kadar da zor değil yeter ki buna hep birlikte inanalım. Saygılarımla hoşçakalın dostlar.

YAZI: ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

Şilespor Altuğ Çolak'a emanet

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezona iddialı giren ve hedefini bir üst lig olarak belirleyen Şilespor tecrübeli teknik direktör Altuğ Çolak ...