Cuma, Ekim 16, 2015

SUÇLU SİZ MİSİNİZ YOKSA BİZ MİYİZ?


Malumunuz 1. Amatör kuraları çekildi hatta önümüzdeki hafta sonu (24-25 Ekim) lig başlıyor. Toplam 18 grupta 175 takımın yer alacağı 1. Amatör Lig'de birinciler direkt olarak ikinciler arasında oynanacak  play out maçları sonunda kazanan 9 takımla beraber toplam 27 takım Süper Amatör Lig'e yükselecek.

İASKF'yi muhatap alarak 2-3 ay kadar önce yazdığım bir yazıda bu tek maçlık play out'ları oynatmayın, takımların bir yıllık emeklerini çöpe atmayın, takımlara en azından bir şans daha verin yada grup mücadelesi şeklinde oynatın diye uyarıda bulunmuştum. Ama yine dinlemediniz ve bildiğinizi okudunuz. Beyler biz sizin düşmanınız değiliz. Bizler de yerel basın olarak futbola hizmet etmeye çalışıyoruz. Üstelik hiç bir kurumdan para almıyoruz, bir bütçemiz de yok. 

Şimdi tek maç sonunda çıkamayan takıma yazık olmayacak mı? İkincilere play out oynatacağınıza 18 yerine 14 grup yapıp ilk ikileri yani toplam 28 takımı Süper Amatör Lig'e çıkarsanız şu kahrolası tek maçlık play out'u oynatmasanız daha iyi olmaz mıydı? Tamam bizi kaale almayın. Biz dedik diye yapmayın. Bu yazıyı yazılmadı kabul edin siz yapın. İşinize gelince amatör futbola basın destek vermiyor deyin işinize gelmeyince 'bize akıl vermeyin' deyin. Hangisini yapacağız biz de şaşırdık doğrusu.

Bir de 9 takım-11 takım komedisi var. Bir takım 16 maç sonunda bir takım 20 maç sonunda play out oynayacak. 20 maç oynayan takımın son maçında 3-4 oyuncusu sakatlansa 1-2 oyuncusu da ceza alsa ve 16 maç oynayanla eşleşse şimdi bunlar eşit şartta mı karşılaşmış olacaklar? Eksik kadroyla çıkan takım elenirse bu takımın hakkını kim savunacak? Bir iş yaparken hadi bizi kaale almıyorsunuz bari kulüpleri kaale alın. Bu işler 2-3 kişi masaya oturup şöyle olsun, böyle olsun denecek kadar basit mi? 175 kulüp ,binlerce oyuncu, yönetici, taraftar  bunların hiç mi söz hakkı yok. Bunlarda mı  muhatabınız değil. Kimse size ağzınızla kuş tutun demiyor.

Artık yazmayayım başka konuları yazayım diyorum ama sağ olun bana fırsat vermiyorsunuz. Her defasında başka hatalı bir uygulamayla hayır bizi eleştirmeye devam edin diyorsunuz. Şimdi size soruyorum suç bende mi yoksa sizde mi? 4 ay önce sade bir spor severken size gelip bu konuları ve çözümlerini yaklaşık 3 saat anlattım. Şimdi yerel futbol yazarıyım yine anlatıyorum dinlemiyorsunuz. O gün bir yöneticiniz bana 'biz 35 yıldır bu işin içindeyiz bizden iyi mi bileceksin' diye misafir olduğum yerde fırça atmıştı. Yaptığınız uygulamalarla bu işi kimin daha iyi bildiği ortaya çıkıyor.  Bu bir intikam alma mücadelesi değil bu bir doğruları anlatma mücadelesi bunu da böyle bilin. 

Son olarak sağlık dediniz o konuda da eleştiriler devam etmekte. Her hafta sakatlanma, ölüm olayları ortada. Altyapı dediniz ha keza öyle. Her hafta 10'larca maç hükmen sonuçlanıyor.Kalite artacak dediniz hak getire.Bu hafta U-15 liginde tam 24 maç 8 yada daha farklı skorla bitti. 27-1 bile var.                   

Bir kez daha soruyorum. Suçlu siz misiniz? Yoksa biz miyiz?

YAZI: ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

Şilespor Altuğ Çolak'a emanet

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezona iddialı giren ve hedefini bir üst lig olarak belirleyen Şilespor tecrübeli teknik direktör Altuğ Çolak ...