Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cumartesi, Ekim 24, 2015

TEKİRDAĞSPOR 3 PUANI 3 GOLLE ALDI


Haftalardır mali sıkıntılar çeken Tekirdağspor ligde’de kötü günler geçiriyordu. Evinde galibiyet yüzü göremeyen sarı siyahlı ekip bu hafta buna Tirespor karşısında son verdi. Evinde güzel oyunuyla ve taraftarının desteğiyle lig’de 3.sırada bulunan Tiresporu 3 gol ile bozguna uğratan temsilcimiz adlığı 3 puan ile adeta lige tekrardan tutundu.

Maça istekli başlayan Tekirdağspor daha ilk dakikalarda karşılaşmaya 3 puan için çıktığını belli etti. Ayağa paslar ile rakibini üstüne çeken Tekirdağspor uzun toplar ile forveti Birol ile pozisyonlar aradı. Özellikle rakip takımın teknik oyuncularının etkili oyunu zaman zaman defansa zor anlar yaşatsa da tehlikeler büyümeden önlendi. Özellikle Tekirdağsporun atak yaptığı dakikalarda oyunu sertleştiren rakip Tirespor hakemin dikkatli tutumundan nasibini çok kere aldı. Bir çok pozisyonda kartına başvuran hakem tribünlerden doğru kararlarından dolayı çok kere alkış aldı. 45.Dakikada ceza sahası hemen dışında Kaptan Orhan'ı düşüren Tirespor defansından Murat ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Frikik için topun başına geçen Sedat topu 90’a nişanlayınca kaleci Erhan'ın çabası sonuçsuz kaldı ve ilk yarı Tekirdağsporun 1-0 lık üstünlüğü ile bitti.

Maçın ikinci yarısına 1 kişi eksik başlayan Tirespor daha çok koşan taraf oldu. Özellikle eksik olduğu bölgeyi daha çok koşarak kapatan rakip takım fazla pozisyon vermemek için elinden geleni yaptı. Soğuk kanlı bir şekilde rakip kaleye gelen ev sahibi ekip, rahat oyunuyla rakibini yormaya yönelik paslar yapmaya başladı. Orta sahadan geliştirdiği hızlı atakta ceza sahası içine giren Birol’u düşüren Tirespor defansı hakemin pozisyonu avantaja bırakıp avantajı kaybetmesinden sonra Tekirdağspor lehine penaltı çaldı. Buna uzun süre itiraz eden rakip takım oyuncuları kararı değiştiremedi. Topu başına geçen golcü Birol soğuk kanlı bir şekilde topu kaleciyle ayrı köşelere gönderdi ve skor 2-0 oldu. Maçın 72.dakikasında rakip takımda oyundan çıkan Reha tribünlere doğru dönüp tarif edilmesi güç bir hareket yapınca tribünlerin karışmasına neden oldu. Buna kayıtsız kalmayan Hakem oyuncuya doğru koşarak direkt kırmızı kartını çıkartarak cezalandırdı. Bu dakikadan sonra Tirespor oyundan düşmeye başladı. Maçın uzatma dakikalarında Tirespor kalecisi Erhan oyun kurmak isteyip kalesinden uzaklaşınca kapılan topu Taygun yaklaşık 40 metreden uzun bir vuruşla rakip kaleye füzeleyince kaleciyle topu kale içine soktu ve jeneriklik bir gole imza attı. Bu dakikadan sonra maçta başka gol olmayınca Tekirdağspor sahadan 3-0 lık galibiyet alarak altın değerinde bir 3 puan elde etti.

HABER FOTOĞRAF:MURAT ÖZCAN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.