Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Salı, Kasım 17, 2015

AFDK KARAR VERDİ: SULTANBEYLİSPOR'A AĞIR FATURA


İstanbul Süper Amatör Lig'de 8 Kasım'da oynanan ve ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile devam ederken yarım kalan Ortaköyspor-Sultanbeylispor maçıyla ilgili karar verildi.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) maçı Ortaköyspor lehine 3-0 olarak tescil ederken Sultanbeylispor'un 3 puanını sildi.

AFDK'nın karar metni şu şekilde:

"Sultanbeyli Spor Klb. hakkında; 08.11.2015 tarihinde oynanan Ortaköyspor- Sultanbeylispor Süper Amatör Ligi müsabakasında talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile 3-0 hükmen mağlubiyet cezası ve mevcut puanından 3 puan silinmesi cezası verilmesine (karar verilmiştir)"

Sultanbeylispor'un kararı Tahkim Kurulu'na taşıyacağı öğrenildi.

Kırmızı-Mavililer'e üç puan silme cezasının, FMT 24/b'ye göre verildiği belirtildi. Söz konusu madde şöyle demekte: "Bir müsabakada hakem tarafından sahadan çıkarılmak istenen futbolcu, teknik sorumlu veya diğer akredite kişiler, sahayı terk etmez ise hakem, çıkarma kararını takım kaptanına bildirir. Buna rağmen çıkarılmak istenen kişi sahadan çıkmadığı takdirde, takım kaptanına son bir ihtarda bulunur ve sonuç alınmazsa müsabakayı tatil eder. Müsabakanın tatil edilmesi halinde hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca takımın, galibiyet halinde verilen puan kadar puanı tenzil edilir."

HABER: EFKAN BUCAK

2 yorum:

  1. Bu kararla artık hakemlere vurmak serbest olmuştur. Hakemi döv kafasını yar maç tatil lakin -3 yok. Hakeme Gram fiske müdahale keyfi keder maçı tatil etsin -3 hakem ilah ya ne derse o......

    YanıtlaSil
  2. Sanki burda puan silme yok gibi. Macin kazanılması halinde aldığı puan silinir anlıyorum ben...

    YanıtlaSil

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.