Pazartesi, Kasım 02, 2015

ALT YAPI EĞİTİMİ VE FUTBOLCU FABRİKASI ÇUBUKLUSPOR


                                                               
 1976 yılında kurulmuş olup İstanbul Anadolu yakasının alt yapı eğitimi anlamında en iyi ve kaliteli eğitimini veren spor kulüplerinden birisidir Çubukluspor.
Geçtiğimiz yıl alt yapı takımlarında 4 şampiyonluk 3 ikincilik ve 1 dördüncülük alan kulüp kulüpler düzeyinde İstanbulun en başarılı kulüplerinden birisi oldu.
Son 5 yıl içerisinde alt yapı eğitimine daha fazla önem veren  bu 5 yıllık süre zarfında Beşiktaş altyapısına Beytullah Ayduvan,Gökhan Cem Şen,Oğuzhan Temel,Doğukan Özkan,Kasımpaşa altyapısına Arslan Mücahit Peçe,Utku Öcalmaz gibi oyuncuları  yolcu eden kulüp geçtiğimiz yıl Beşiktaş U 12 takımına Halil Süleymanoğlu'nu bu yıl ise yine Beşiktaş U 13 takımına Emirhan Tak ve Taha Yeşilbaş'ı kazandırarak adeta Beşiktaş kulübünün alt yapısı  gibi çalışmaya devam etmektedir.
Kadir Gemici,Ramazan Sökmez,Lokman Balcı,Eyüp Aktaş ve kaleci antrenörü Fatih Mumcu hocaların nezaretinde haftada her kategoride 3-4 gün antrenmanlara devam eden kulüp bilimsel ve çağa uygun antrenman metodlarıyla 7-8 yaşından başlayarak 17-18 yaş grubuna kadar yüzlerce futbolcu adayına temel futbol eğitiminin yanında  iyi insan olmanın eğitimi verilmekte;gerek teorik gerekse pratik olarak bu oyunun tüm kuralları en iyi şekilde anlatılmakta ve uygulanmaktadır.
Adeta bir futbolcu fabrikası gibi çalışan kulüpte bugün bile bir çok oyuncu  çeşitli kulüplerin radarında bulunmakta ilerleyen yıllarda Türk futbolunun vitrininde bulunmak için var güçleriyle çalışmaya devam etmektedir.
Sevgili arkadaşlar yanlış anlaşılmasın bu yazı bir kulübü reklam yapma yada ön plana çıkarma yazısı değildir.Bu yazı kendisini amatör camialar içerisinde yıllardır gerek kazandığı başarılarla gerekse yetiştirip Türk futboluna sunduğu oyuncularıyla kanıtlamış amatör camialar içerisinde saygın bir konumda bulunan bir kulübü TAKDİR  yazısıdır.
Türk futbolunun daha önceki bir yazımda da belirttiğim gibi yurtdışından milyonlarca euro vererek oyuncu transfer eden kulüplerden ziyade verdiği kaliteli alt yapı eğitimiyle Türk futboluna yeni yetenekler kazandıran başta Çubukluspor olmak üzere Bağlarbaşı,Selimiye,Damlaspor,Dudulluspor,Zara Ekinli spor  vb.gibi kulüplere ihtiyacı vardır.
TFF ye düşen görev ;alt yapı eğitimine önem veren amatör yada profesyonel hangi kulüp olursa olsun maddi ve manevi olarak destek vermek,bu kulüpleri ödüllendirmek olmalıdır..TFF'nin en büyük misyonu bu olmalıdır.Vizyonunu da bu doğrultuda çizmeli bu hedefinden asla taviz vermemelidir.
Son söz Türk futbolunun kurtuluşu sistemli ve bilimsel olarak verilecek teorik ve pratik altyapı eğitiminden geçmektedir.Türk futbolunun kurtuluş reçetesi budur.Bu reçete harfiyen uygulanmalıdır.
                                                                                                              Yazan:Ümit YILMAZ          

Hiç yorum yok:

Aydınspor'da yeni yönetim belli oldu

Aydın Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydınspor'da yeni yönetimi belli oldu.