Perşembe, Kasım 19, 2015

AVCILAR BELEDİYESPOR KARANLIKTA KALDI


Yakında yıkılacak olan Avcılar Turgut Özal Stadı'nda çalışmalarını sürdüren Avcılar Belediyespor'un alt yapı takımları, kulüpleri elektrik faturasını ödeyemeyince adeta karanlıkta antrenman yapmak zorunda kalıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek 24 transfer merkezinden biri olması düşünülen halen Avcılar Belediye Spor Kulübü'nün kullanımında olan Turgut Özal Stadı'nın tüketim bedeli ödenmeyince elektrik ve suları kesildi. Kış saatine geçilmesi ve akşam karanlığının erken bastırması üzerine burada antrenman yapan Avcılar Belediyespor Kulübü'nün 356 lisanslı sporcusundan futbol şubesindeki gençler zor durumda kaldı. Çevredeki sokak lambalarının yanı sıra ay ışığının yetersiz olduğunu gören çevredeki esnaf, hat çekerek 3 projeksiyon lambasını stadın kenarına yerleştirerek antrenmanların aksamamasını sağladı.

Borç 5500 TL
Avcılar Kulüpler Birliği Başkanı Yunus Yıldırım, tesisin 1.5 yıl önce İl Spor Müdürlüğü'nden devralan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tesisin yıkılmasının gündemde olması nedeniyle elektrik aboneliği yapmadığını söyledi. Yıldırım, BEDAŞ ile görüşmeleri sonucunda abone olmadan tüketim bedellerini ödeme koşulu ile elektrik bağlandığını ancak gelen borçların tamamını ödeyemez hale geldiklerini anlattı. Yunus Yıldırım, son olarak 5 bin 500 TL'yi bulamadıkları için son faturayı ödeyemediklerini elektrik ve doğal olarak suyun kesildiğini sporcuların loş ışıkta sakatlanma pahasına antrenman yaptıklarını anlattı.

Loş ışıkta gelen iki liderlik
Futbolcuların okulda olmaları veya çalışmaları nedeniyle antrenmanları akşam saatlerinde bir anlamda sokak lambasının ışığı ile aydınlatılan stadyumda yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Avcılar Belediyespor Altyapı Antrenörlerinden Cenk Balkan, "3 aydan beri buradayız, çok sağlıklı çalışamıyoruz. Kendi imkanlarımızla bir elektrik oluşturmaya çalıştık. İyi oyuncular yetiştirmek için tesis var ama sorunları var. Bu sorunlardan biri bizi çok zorluyor. Buna rağmen U-15 ve U-17 takımlarımız gruplarında lider. İmkansızlıklarda bunları başarabiliyorsak, imkan sağlandığında neler yapabileceğimizi düşünün" dedi.

U-17 takım kaptanı Çağrı Çalıkoğlu, okuldan saat 18.30 sıralarında okuldan çıktıklarını, tüm zorluklara rağmen yılmayarak çalışıp iyi bir sonuç elde ettiklerini söyledi.

Diğer kulüpler yeni statta
Turgut Özal Stadı'nın yıkılmasının daha önceden kesinleşmesi nedeniyle ilçedeki kulüplerin hemen hemen hepsi antrenman ve maçlarını Firuzköy Stadı'nda yaparken yalnızca Belediyespor antrenmanları için Turgut Özal Stadı'nı kullanmakta.
Avcılar Belediyespor da yeni tesisten yararlanma şansına sahip olsa da gerek merkezilik gerekse daha fazla antrenman saati şansı nedeniyle Turgut Özal Stadı'nı tercih etmekte.

Kaynak: yenisafak.com

Hiç yorum yok:

Şilespor Altuğ Çolak'a emanet

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezona iddialı giren ve hedefini bir üst lig olarak belirleyen Şilespor tecrübeli teknik direktör Altuğ Çolak ...