Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Perşembe, Kasım 05, 2015

BEZİRGANBAHÇESPOR'DAN TEKNOLOJİ BAĞIMLIĞI PANELİ

 Küçükçekmece ilçesinin köklü kulüplerinden olan Bezirganbahçespor son yıllarda yaygınlaşana Teknoloji Bağımlılığı  dikkat çekmek için panel düzenledi.

Kulüp Konferans salonunda gerçekleşen Seminer de Psikolojik Danışman Tek Bağ forma türü Fehmi Özel, Bezirganbahçespor kulüp Başkanı Hayati Yolcu, Onursal Başkan Hüseyin Özgan, Futbol Genel Koordinatörü Metin Gökdağ Teknik heyet ve futbolcular katıldı.
Kulüp Başkanı Hayati Yolcu yaptığı açıklamada kulübümüz her yıl olduğu gibi bu yılda toplumsal duyarlık konusunda bugün Teknoloji Bağımlığı konulu seminer düzenledik. Bugün sizleri bilgilendirmek için Danışman Tek Bağ forma türü Fehmi Özel hocamız dikkatle dinlemenizi istiyorum hocamızda şimdiden teşekkür edeim dedi.
Bezirganbahçespor Futbol Genel Koordinatörü Metin Gökdağda yaptığı konuşmasında burası bir futbol kulübü ancak burada sade bizler futbol öğretmiyoruz sizlerin Derslerinizden, Aile ve Büyüklerinize karşı hal ve davranışınız iletişim kurmanıza kadar izlenimlerimizi yapıyoruz.
 Bu konular üzerine kulübümüzü yönetimsiz de sizleri aydınlatmak ve bilgilendirmek için konular üzerine seminerler yapıyoruz bugünde Teknoloji bağımlığı üzerine Fehmi Özel hocamız sizleri aydınlatacaktır lütfen dikkatle izlemenizi istiyorum dedi.
Semineri moderato Psikolojik Danışman Tek Bağ forma türü Fehmi Özel içinde bulunduğumuz teknoloji çağı hem hayatımızı kolaylaştırıyor, hem de yeni sıkıntıları beraberinde getiriyor. Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de, sadece yetişkinler için değil çocuklar için de yarattığı bağımlılıkla birlikte sakıncalar doğuruyor.
Teknolojik aletlerin bağımlılık yapıcı etkileri güçlü. ‘Teknolojik bağımlılık’ denilen tanımlamada çocuk gittikçe daha çok zamanı söz konusu teknolojik aletlerle geçiriyor. Toplumsal yaşamdan kaçma, içe kapanıklık, bu aletleri kullanması anne ve babası tarafından engellendiğinde aşırı tepkiler verme gibi belirtiler psikolojik travmanın yarattığı etkiler arasında sayılabiliyor. Bu grup çocuklarda depresyon, otizm, dikkat eksikliği ve bipolar bozukluk daha fazla görülebiliyor.

 Yüksek teknolojik hız ile gerçek hayat arasındaki farklılık çocukların davranışlarına hoşgörüsüzlük, empati yapamama, olaylar karşısında çözüm üretememe olarak yansıyor. Çocuklar zamanla agresif kişilik yapısına sahip olabiliyor. Toplumda iletişim kurmakta güçlük çeken çocuklar hayal ile gerçeği ayırt edemeyecek kadar teknolojik aletlerden etkileniyor.

Öncelikle çocukların nelerle ilgilendikleri konusunda ebeveynler bilgi sahibi olmalı. Çocuklarla daha çok iletişimde olmak ve onların ilgi duydukları alanları takip etmek güven ortamı sağlıyor. Ailelerin denetim ve gözetimini de kolaylaştırıyor. Çocukların yaşlarına göre saatler, ilgilendikleri alanlar ve içeriklerle ilgili düzenlemeler de getirilmeli.

Ebeveynler çocuklarına rol model olduklarını unutmamalı ve ilk önce kendileri iş dışında uzun saatler teknolojik aletlerle ilgilenmemeli. Çocuklar sanal ortamlar, şifreler ve güvenli internet kullanımıyla ilgili okul desteğini de alarak bilgilendirilmeli. Şiddet içerikli programların izlenmemesi, oyunların satın alınmaması konusunda azami dikkat gösterilmeli.
 Bilgisayarın ortak kullanım alanında olması da önemli. Bu sayede hem çocukların teknolojik aletleri kullanmaları konusunda anne ve babanın denetimi altında olmaları sağlanmış oluyor hem de bilgisayarın ortak kullanımı nedeniyle, süre konusunda kısıtlama getirilmesi kolaylaşıyor. Aile ile birlikte dışarıda geçirilecek zaman ve çocukların herhangi bir spor dalıyla uğraşması, kitle iletişim araçlarına olan ilgiyi azaltabiliyor ve çocukları daha sosyal kılıyor. Çocuklarımıza güçlü aile ve arkadaşlık bağları kazandırmalıyız ki, sanal ortamdaki hiçbir paylaşımın gerçek hayattaki paylaşımlarımızın yerine geçemeyeceğini anlamalılar. Çocukları teknolojiden uzak tutmak gerçekçi bir yaklaşım değil. Ancak anne ve babaların çocuklarına doğru bir rol model olarak, teknolojik bağımlılıktan uzak kalmaları mümkün olabilir dedi.

HABER.Yılmaz AKTEPE











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.