Pazartesi, Kasım 09, 2015

'HAKEMLER ANTRENÖRÜN YAŞINA GÖRE MUAMELE YAPIYOR!'


Telsizspor'un alt yapı antrenörü Sertan Kalyoncu maçlarda hakemlerin teknik adamlar arasında genç-yaşlı ayrımı yapıp buna göre muamelede bulunduğunu savundu.

Kalyoncu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbolunda genç olmanın zararlarını futbolculukta nasıl tecrübesizliğimizle çekiyorsak, 21 yaşımda antrenörlüğe başladıktan sonra gene çekmeye başladım. Hatayı geçen 1 sene boyunca hep kendimde aradım fakat artık hakemler tarafından yaşımdan dolayı görmüş olduğum muamele ve olumsuz tavırlar canımı iyice sıkmaya başladı. 

Ben eğitimci olarak futbolcularımdan hiçbir zaman önce sonuç istemedim. Güzel ahlak yanında güzel futbol ve oynadıkları oyundan zevk almaları benim her zaman önceliğim oldu ama sahanın tek hakimi hakemler genç, ve yaşlı olarak ayırdığı antrenörlere karşı tutumunu da ayrı tutuyor. 

Seyrettiğim üst lig maçlarında hakemler kendilerine göre tecrübeli (yaşlı) gördükleri antrenörlerin sözlerine kulak bile asmazken, tecrübesiz (genç) antrenörlere aslan kesiliyorlar. Hakemlerin genç antrenörlere bu işin doğrusunu anlatarak yaklaşmasını beklerken onlar işin doğrularını bile bilmeden sahanın tek hakimi oluyor. 

'Söylemediğim sözleri raporunda yazmış'
Futbol oynadığım yıllarda bile hayatımda ceza kuruluna bile gitmezken perşembe günü gitmiş olduğum ceza kurulunda hiç söylememiş olduğum sözleri hakem raporuna yazmış. Gülerek geçtim çünkü Allah biliyor gerisi önemli değil. Futbolcularım sahada bir amaç için ter, Gözyaşı döküyor. Kimseye onların ekmeğini yedirtmem.  Bugün sahada nasıl güzel futbol için savaşıyorsak , hakemlerle de sadece saha içinde seviyeli ve ahlaklı savaşım devam edecek. Bu bir tehdit veya agresiflik olarak algılanmasın, bitiş düdüğünden sonra saha dışında hepsiyle ağabey-kardeş ilişkim devam eder."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam maalesef gecen senede aynısı bana oldu benim dediğimin on katını yazmıs hakem arkadaş!! solugu AFDK da aldım.
orda anlattıkca hakem arkadasa ve cezayı veren kurula güldüler....
tabi olan bize oldu

İstanbul doğal çimli bir sahaya kavuşuyor

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde faaliyet gösteren Sitespor'un doğal olarak çimlendirilen sahası 29 Ekim 2024 günü hizmete açılacak.