Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cuma, Kasım 06, 2015

NESTAVARRO'DAN SÜPER AMATÖR GRUPLARINA GENEL BAKIŞ



1. Grup

Erokspor bu ligin çok ama çok üstünde bir takım. Puan durumu her şeyi gözler önüne seriyor zaten. Ortaköy gibi kaliteli bir takım bir çok talihsizlik yaşadı fakat artık hata yapma lüksleri yok.Çünkü zımba gibi bir Davutpaşa takımı var.Gazi Mahallesi istikrarsız bir performans sergiliyor fakat bu takımın tecrübeli olduğunu ve ligin son bölümlerini iyi oynadığını unutmamak lazım. Geçen sezon Play-Off'u son haftalarda kaçıran Güngören çok kötü günler geçiriyor ve ligden çekilen Sarıyer Yeni Mahalle'den sonra en büyük düşme adayı gibi gözüküyor. Erok ile oynadıkları maçı izlemiştim ve  o maçta ki performansı sergileyen takımın 4 puanda olması beni hayretlere düşürüyor. Çeliktepe Ümitspor'da hazırlık maçlarında izlediğim ve çok daha iyi bir performans beklediğim bir takımdı belki ilk sezonları olduğu için dalgalanmalar yaşıyorlar ama daha iyi yerlerde olması gereken bir ekip. Pazariçi Köprülü takımı da bu grubun şuana kadarki hayal kırıklıklarından. 2 maçlarını izleme şansını yakaladığım Pazariçi'nin performansını çok yetersiz gördüm. Bu şekilde giderlerse kümede kalmaları zor gibi görünüyor. 


2. Grup

Sezon başı yazdığım yazıda Nişantaşı'nın  gruptan çıkacağını fakat işinin kolay olmayacağını söylemiştim. Şu an ki durumu kötü olsa da düşüncelerimin arkasındayım. Şile Yıldız ve Çeliktepe beni yanıltmadılar, iki ekipte geride kalan haftalardaki performansları ile göz kamaştırdılar. Ortaçeşme ve Öz Trabzonlular takımlarından özür dilerim, çünkü bu kadar iyi takımlar kurduklarını bilmiyordum. Son haftaya kadar kafa-kafaya burun-buruna bir mücadele olacak bakalım foto-finish'deki iki takım kim olacak. Sezon başı iyi bir hazırlık dönemi geçiren ve hazırlık maçlarında dikkat çekici sonuçlar almasına rağmen Öz Nakkaş bunu ligi taşıyamadı. Küme düşme potasında olması beni çok şaşırttı ama ligin uzun olduğunu unutmamak lazım bu takım toparlanacaktır. Altınova takımı yıllardır alt yapılarda başarılar kazanmış Türk Futboluna bir çok genç kazandırmıştır. Nitekim bitmek bilmeyen özkaynak oyuncularına rağmen şu anki durumları çok üzücü.

3.Grup 

Bağcılar takımı sadece bu grubun değil Süper Amatördeki banko takımımdı. Nitekim lige de çok iyi başladılar fakat son 3 haftada kaybettikleri maçlar ile liderin 3 puan gerisine gerilediler. Metin Ayçiçek yönetimindeki Bağcılar'ın bu kaostan çıkıp önce Play-Off sonrada Bal'a çıkacaklarını düşünüyorum. Ataşehir Çamoluk takımını 3 kez izledim topladıkları puanlar ile ligin zirvesindeler ama bu takımda bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum. Gerçekçi olmak gerekirse bulundukları grup diğer gruplara nispeten daha yumuşak fakat ilerleyen dönemlerde özellikle de Play-Off'da çok büyük sıkıntı yaşarlar. Bağlarbaşı, Altıntepsi, Yeşilova Esnafspor ve Yücespor'un güçlerinin ilk 2 içim yeterli olacağını düşünmüyorum. Olağan dışı şeyler olmazda Bağcılar ve Ataşehir el ele çıkarlar bu gruptan. Vardar'ın performansı çok şaşırtıcı, 9 hafta sonunda sadece 8 puan toplamaları bu grubun öne çıkan olaylarından diyebiliriz. Ayazağa'nın da son 4 haftadaki yükselişi ve oynadığı futboldan dolayı Asım Hoca ve ekibini tebrik ediyorum. 


4. Grup


Bu grubu takip etmek beni çok heyecanladırıyor. Her hafta kesinlikle 4.grubun 1 maçını seyrediyorum. Bu hafta İstiklal-Irmak maçını izledim. Kelimenin tam anlamıyla kemik gibi iki takım vardı sahada, İstiklal ilk yarının sonlarında 10 kişi kalmasına ve ikinci yarıda golü yemesine rağmen son dakikalarda attığı gol ile 1 puanı kurtardı diyebiliriz. Fakat İstiklal takımı geçen seneki tempo ve performansından çok uzak.
Bu grupta kafaya oynayacak 7 takım saymıştım bunların içinden sadece İstiklal'de yanıldığımı söyleyebilirim. Gerçi geçen senede ligin bir bölümünde zirveden çok uzaklaşmış ardından aldığı seri galibiyeler ile Play-Off biletini kapmışlardı fakat bu sene zirvede çok takım var iki takımı geçsen üçüncüsü izin vermez.
İstanbulspor tam bir takım havasında, oynadıkları futbol sahip oldukları oyuncu profili ve topladıkları puanlar onları Play-Off'un en sağlam adayı yapıyor. Irmakspor ise ilk yarının son 3 haftasında ciddi maçlar oynayacak Sırasıyla Albayrak, Alibeyköy ve Beyoğlu Yeniçarşı maçlarındaki performansları çok önemli.
Kartal Belediyespor Cem Keskin önderliğinde yoluna emin adımlarla ilerliyor. Sezon başında da bu takımın çok iyi olduğunu ve zirveden kopmayacağını söylemiştim. Şimdi biraz daha iddialı konuşup bu takım sezon sonunda kesinlikle ilk 2'de olacak diyorum. Alibeyköy'ün 2 maçını izledim ve oyun kalitelerini beğendigini söyleyemem fakat kaptan Erkan önderliğinde ve tecrübeli oyuncularının fazlalığıyla sonuca gitmeyi iyi bilen bir takım olduğunu unutmamak lazım. Albayrak ve Beyoğlu Yeniçarşı takımları iyi futbol oynamaya çalışsalar da ilk 2 için performanslarını daha da artırmak zorundalar. Küme düşme potasında işler çok karışık olacak gibime geliyor. Kavacık, Poligon, Taksim, Gürpınar ve İst Bayburt takımlarının kümede kalma savaşları en az zirve yarışı kadar heyecanlı olacak.


5. Grup

Bahçelievler Gümüşhane emin adımlarla ve namağlup olarak yoluna devam ediyor. Fakat ilerleyen haftalarda Avcılar Bld, Kuştepe ve Kadırga'nın zirveye yaklaşacağından ve B.Gümüşhane'yi rahat bırakmayacağından hiç şüphem yok. 4.sıradaki Kadırga ile 11. sıradaki Acıbadem arasında sadece 4 puan olduğuna bakarsak bu grupta ilerleyen haftalarda sürpriz takımlarda zirve yarışına ortak olabilir. 2 kere izlediğim ve çok beğendiğim Pendikgücü takımının daha iyi yerlerde olmasını bekliyorum. Kaliteli oyuncuları olduğunu düşündüğüm ve hoca değişikliği yapan Hasköy'ün de ilerleyen haftalarda yukarılara tırmanacağını tahmin ediyorum. Türkiye'nin alt yapı konusunda marka olmuş takımı Damlaspor'un 1 puanda olması çok düşündürücü bir durum.

6. Grup

İlk hafta Beykoz'a son dakika golü ile boyun eğen Modafen daha sonra adeta ligi süpürdü. 8 maç peş peşe kazanan ve bu maçlarda kalesinde gol görmeyen Kırmızı-siyahlı ekip bu zor grupta çok fazla sıkıntı yaşamayacak gibi görünüyor. Küçükçekmece, Beykoz, Kocasinan ve Küçükköy takımları Play-Off bileti için son ana kadar savaşacak gibi görünüyor. Bu grupta üstünde durmak istediğim takım Şafakspor. Lige fırtına gibi başlayan Eyüp temsilcisi kesin favori çıktığı Batı Trakya ve Şafak 76 maçlarını kaybederek herkesi bir kez daha şaşırttı. Şu anda 16 puanı bulunan Şafakspor bu 2 maçı kazanabilseydi 22 puanda 2.sırada olacaktı. Can Hoca yeni bir müdahale ile takımını tekrar zirve yarışında ortak etmeye çalışacaktır. Küçükköy ise çok değişik bir takım, tek tek bakıldığında kalitesi tartışılmaz oyuncular topluluğu maç içinde inanılmaz iniş-çıkışlar yaşıyor. Oyunun bazı periyotlarında rakiplerine ezici üstünlük sağlayan takım aynı maçta tepe taklak düşüş yaşayıp kötü futbol oynayabiliyor. Bu istikrarsızlık Küçükköy takımının başını çok ağrıtır. Hele ki kulüp yöneticisi ve tribün liderlerinden Ramazan Süt'ün vefat ettiği bu senede başarıya çok ihtiyaçları varken daha dikkatli olmaları gerekiyor. 


7. Grup

Çekmeköy fırtınası 7.grubu kasıp kavurdu diyebiliriz. Rakiplerine göre kalitesi çok üstün olan Çekmeköy bence Play-Off biletini eline aldı sadece cebine koymayı bekliyor. Sezona iddialı başlayan A.Parseller yaşadığı sıkıntılar sebebiyle hedeflediği yerden çok uzakta. 2.'lik yarışında Selimpaşa, Esentepe Adıyaman, İstinye ve Okspor arasında son haftaya kadar kıran kırana bir mücadele olacaktır. Gelelim Zeytinburnu'na , Süper Lig mazisi olan Lacivert - Beyazlılar'ın sadece 5 puanı var ve tek galibiyeti ligden çekilen Günyamaç'a. Ünal Başkan'ın acilen Z.Burnuspor'u hakettiği yerlere taşıyacak müdahaleyi yapması gerekiyor.

8.Grup

Sahip olduğu kadro kalitesi ile namağlup lider olmayı sonuna kadar hakediyor Yeşilköyspor. Futbolun adaleti varsa bu takımın rahatça Bal'a çıkması gerek diye düşünüyorum ama maçın sahada kazanıldığını hatırlatmadan da geçmiyorum. Yenibosna ve Feriköy'ün 2.'lik biletini alabilmek için son haftaya kadar gideceğini kanısındayım. Yeniköy, Galata ve Ömerli takımlarından özür diliyorım fakat Yeşilköy'ün yanına ya Feriköy ya da Yenibosna'nın geleceğini düşünüyorum. Kağıthane, İzzettin, Topkapı ve Selvispor arasındaki kümede kalma mücadelesi de izlenmeye değer olcaktır.


NeStaVarRO

 

2 yorum:

  1. 2.CI GURUPTA CAYIRBASIYLAN BIR PROBLEMINIZMI VAR NIYE YER VERMIYOSUNUZ...TAVSIYE SIZE SON IKI MACINI VE IKINCI YARI CAYIRBASINI IYI SEYREDI

    YanıtlaSil
  2. 2.CI GURUPTA CAYIRBASIYLAN BIR PROBLEMINIZMI VAR NIYE YER VERMIYOSUNUZ...TAVSIYE SIZE SON IKI MACINI VE IKINCI YARI CAYIRBASINI IYI SEYREDI

    YanıtlaSil

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.