Pazartesi, Kasım 23, 2015

OYUNCUNUZU BİRAZ SERBEST BIRAKIN



Geçtiğimiz günlerde izlediğim bir maçla ilgili paylaşımda bulunmak istiyorum. Maçımız Anadoluhisarı - Kartalgücü 1.amatör lig maçı. İki takım da üst sıralarda. Anadoluhisarı haftaya 2.Kartalgücü 3.sırada giriyor.Ortaçeşme Stadı'nda oynanıyor maç. Maç oldukça hızlı başlıyor.Anadoluhisarı 4.dakikada öne geçiyor Kartalgücü 8'de eşitliği sağlıyor. Sahada güzel ve çekişmeli bir maç oynanıyor. Anadoluhisarı Antrenörü Gökhan Hadi çok sakin. Oyuncularını serbest bırakıyor. Çok gerekmedikçe uyarı yapmıyor. Kısaca oyuncularına oldukça güveniyor. Maç boyu da neredeyse müdahale yapma ihtiyacı hissetmiyor. Takımını çok iyi tanıdığı belli.

Peki deplasman takımının kulübesine ne demeli? Tam 3 hoca var kulübede. Yani oldukça hazırlıklı gelmişler maça. Çok önem verdikleri ortada ama 3 hoca da birbirinden sabırsız. Her pasa her topa bağırıyorlar. Oyuncuların kafası karışıyor. Sahada oyuncunun nerede duracağı belli değil. Biri şurada dur diyor diğeri başka, bir diğeri başka bir ara hocalardan biri coşuyor. Hiç susmuyor. Artık oyuncular çıldırmış durumda. Bir ara oyunculardan biri dayanamıyor 'Alın şu adamı artık, Her şeye bağırıp durmasın, Kafamız karışıyor Yeter artık biraz serbest bırakın bizi bizi de işimizi yapalım' diyor. 

Yanlış anlamadınız saha da oynayanlar A takım oyuncuları.Hadi alt yapı oyuncusu olsa duracağı yeri söyle.Ama en az 10 yıldır top oynayan insanlar sahadaki oyuncular. Siz bu kadar her şeye müdahale ederseniz oyuncunuz da sizi maçta olduğu gibi tersler. Bunlar benim sadece 15 metre önümde olan görüntüler. Haber yapmak için orada bulunuyorken şahit olduğum görüntüler. Sonuçta her şeye rağmen deplasman takımı 3-2 mağlup ayrılıyor sahadan. 

Gerçekten gördüğüm oyuncularınız oldukça yetenekli. Biraz sakin olsanız belki de oyuncularınız maçı alacak. Siz saha dışında heyecanlısınız. Biraz da oyuncularınızı düşünün. Onları sakinleştirme yolunu seçin moral verin. Belki de kazanacağınız maçı oyuncularınızın dengesini bozarak  kendi ellerinizle rakibe verdiniz.

Sevgili antrenör arkadaşlar sizlere naçizane tavsiyem tabii ki oyuncularınızı uyarın ama oyuncunuza baskı yapmayın.Önce siz biraz sakin olun. Bırakın oyuncunuz biraz sorumluluk alsın. Çok çok bariz hata olmadığı sürece müdahale etmeyin. Oyuna konsantre olmuş oyuncuların psikolojilerini bozmayın. Sonuç olarak tabi ki amacınız maçı kazanmak. Çalışmalarınızı da o doğrultuda yapmışsınız. Buna diyeceğimiz bir şey yok. Ama ne olursa olsun oyuncunuza sonuna kadar güvenin. Baskıyla maçı bırakın kazanmayı,beraberlik bile alma ihtimaliniz çok az. Oyuncunuzu mümkün olduğu kadar sahada kendi başına ve serbest bırakın. Anadoluhisarı Antrenörü Gökhan Hadi hocayı örnek alın. Bakın o zaman gerçekten kazanan siz olacaksınız. 

YAZAN:ÜMİT YILMAZ             23/11/2015

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu resımden ne zaman vazgececeksınız 10 yıldır aynı resım

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

10 yıl mı ben yazı yazalı sadece 5 ay oldu.Haziran'da başladım.Bu resimde Ağustos ayında çekildi.Güldürdün beni arkadaşım.

Aydınspor'da yeni yönetim belli oldu

Aydın Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydınspor'da yeni yönetimi belli oldu.