Salı, Kasım 10, 2015

BÖYLESİ AZ GÖRÜLÜR: ŞAMPİYONLUĞA GİDERKEN LİGDEN ÇEKİLDİLER


Çayırbaşıspor Kulübü, U17 Ligi'nde hafta sonu oynadıkları Öz Trabzonlular SK maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle, şampiyonluk yarışındaki U17 Takımı'nı ligden çekti.

Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyan Yeşil-Mavililer, 'önce fair-play' diyerek, hatalı buldukları U17 takımlarını çekme kararı aldı. Sarıyer temsilcisi çekilme dilekçesini bugün TFF İstanbul İl Temsilciliği'ne verdi.

'Kupa ve şampiyonluktan daha önemli şeyler var'

Sarıyer temsilcisinden konuyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"08.11.2015 Pazar günü, Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı'nda oynanan, Çayırbaşı-Öz Trabzonlular U17 Ligi 26. Grup müsabakası sonrasında, fair play çerçevesi dışında olaylar meydana gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'ne ahlaklı, yararlı ve eğitimli bir gençlik yetiştirme hedefinde bulunan kulübümüz, yapısına uymayan bu çirkin olaylar sonucun da, yönetim, teknik ekip ve camiamız ile bir araya gelerek, grubun da şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen, U17 takımımızı ligden çekme kararı almıştır.

Gençlerimizin; sporun ne amaçla yapıldığını unutmamaları ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda AHLAKLISINI Severim' sözünü ilke edinmelerini sağlamak adına onları kaybetmekten ziyade, kazanmak amacı ile bu karar verilmiştir.

Çayırbaşı Spor Kulübü olarak madalyalardan, kupalardan, başarılardan, şampiyonluklardan daha önemli şeyler olduğu düşüncesi ile tüm spor camiasının aynı duruşu sergilemesini bekler; saygılarımızı sunarız."

Söz konusu maçta Öz Trabzonlular'ı 2-1 yenen Çayırbaşıspor lider İstiklalspor'un 4 puan arkasında ikinci sırada yer alıyordu.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Türkiyede bu kadar ilkeli,dürüst ve ahlaklı davranan kulüplerimizin, yönetici ve hocalarımızın olduğunu gösteren ÇAYİRBAŞI KULÜBÜNE sonsuz teşekkürler.bu bir milat olur inşallah ve tüm kulüplerimiz bu yolda ilerler.

Adsız dedi ki...

Bence yanlış karar gördüğüm kadarıyla cayirbasi spor klubu oyuncularının bir suçu yok

gizliozne dedi ki...

Onur aksoy hocanin geldikden sonra cayirbasi alt yapisinda cok gelismeler oldu disiplinli ahlakli bir nesil yetistirmek isteyen hoca bazi kararlarda ciddi oldugunu ve tekrar tekrarlanmasini istememesinden dolayi ve gelecek nesile ornek olup sadece futbol oynamalarini istedigini gostermek istedi hedefin herzaman sampiyonliktan ziyade ornek futbolcular adamlar yetistirmeyi planladi onur hoca cayirbasinin miladidir...

Adsız dedi ki...

Kararin kesinlikle yanlis oldugu dusuncesindeyim sonuc olarak ortada iyi giden bir takim var ve her insan hata yapabilir ve bunlar daha 17 yasinda gencler kanlari kayniyo kendilerine hakim olamamis olabilirler ve her insan bir sansi daha hak eder. Bu cocuklara bile bir sans daha verilmemesini akil alir gibi degil hic dusunulmeden bu cocuklari silmisler en iyi olabilcekleri donemde. Sadece reklam yapmak icin yapilan bur is oldugu ortada eminim bu haberi de kendileri vermistir yerel futbola . Ya bu cocuklara ayip degilmi. O kadar emek caba nereye gitti simdi. Bu cocuklarin gelecegiyle oynamak degilde nedir belki bu cocuklar burda kendini gosterip ilerlere gidicekti yazik vallaha yazik . Sonra da turkiyede futbol gelismiyo . Boyle genc cocuklar dusuncesizce harcanmaya devam edildikce hicbisey olmaz bizden ...

mustafa öztürk dedi ki...

"sonuç olarak ortada iyi giden bir takım var"

Takım iyi diye yapılan ahlaksızlık goz ardımı edilmeli. Bir şansı hakeder denilen şey cocuklar kulupten kovuldumu bilmiyorum kovulmadılarsa zaten şansları devam ediyor. Üstelik Çayırbaşı veyahut başka bir kulupte devam etme imkanları da var. Cezalık durum varsa kulupte bunu vermiş oyunculara.

Çocuklar 4 5 maça çıkmayacak diye onların gelecekleri oynamak değildir bu. Asıl yaptıkları ahlaksızlıklar cezasız kalınca onlar tekrar hataya sevk olurlar. Ders almaları gerekiyorsa insanların cok güzel bir ders olmuş.


Futbol oynamak istiyorsan futbolcu gibi davranacaksın. Hem saha dışında hem saha içinde.

Böyle genç çocuklar bu tür cezalar yüzünden daha ilerilere gidemiyor değil, Bu çocuklar doğru eğitilmediği için gidemiyorlar.

Örnek alınacak, sahada futbol oynamak için yoksan, sahada olmayada gerek yok mantığına harika örnek.

Adsız dedi ki...

Ya peki ellerine ne gecti bu cocuklarin kasitli olarak cocuklari sıkistirip dovmedigini biliyorum hocalari kiskirtiyo ve bir oyuncusu oyuncuya saldiriyo ve bu cocuklarin bi gururu var onlar bir takim arkadaslarina bisey yapildiginda tabi tepki vericekler sorarim size bir gun bu olay a takima olsa oyunculara saldirsalar oyuncular karsilik vermicek mi ... Biraz da cocuklarin yerine koyun kendinizi ne kadar uzulmuslerdir . Bir emek var ortada emek. Masa basinda hersey kolay soyleniyo ama sahada akitilan bir damla terin hesabini verebilecekmi takimi ligden cekenler ...

Adsız dedi ki...

u17 oyuncularına cezanı ver takım çekmek kulubun zararınadır.
u15 u16 futbolcularını u17 liginde oynat daha doğru olur...

Tophane Tayfunspor'da hedef üst sıralar

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Tophane Tayfunspor'da sezona üç puanla başlamanın sevinci yaşanıyor.