Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Çarşamba, Kasım 18, 2015

SPOR KULÜPLERİNDE GELİR ARTIRIMI

Geçen haftaki yazımda spor yöneticiliğinin kimlerin elinde olduğunu, nasıl yönetemediklerini sitemkar bir dille eleştirdim ve sizlerde farkındalık uyandırmaya çalışmıştım. Yazımın sonunda ise kulüplerin nasıl gelir oluşturabileceğini yazacağımı belirtmiştim. İşte bu hafta sizlere spor kulüplerinin nasıl gelir elde edebileceğini anlatacağım.

İlk yapmanız gereken seyirci ilgisini artırmak olacaktır. Bir semt takımı (amatör) da olsanız bir profesyonel kulüp De olsanız Seyircinizde aidiyet duygusunu oluşturmanız gerekiyor. Aidiyet duygusu için etkinlikler yapabilir, geceler düzenleyebilirsiniz. Bulunduğunuz bölge deki yerel ya da ulusal medyalarda bu etkinliklerin yer almasını sağlamalısınız. Kısaca çevrenizdeki kulüp ve kulüplerden farklı olduğunuzu yansıtmanız gerekiyor.

İsim hakkı alabilirsiniz. Kurumsal bir firma olmak zorunda değil. Çevrenizde ki her şeyin bir potansiyel gelir olduğunu unutmayın. 

Lisanslı ürünler oluşturabilirsiniz. Yine söylüyorum, semt takımı olsanız dahi bu mümkündür. Aidiyeti oluşturduktan sonra gerisi gelecektir. Şapkalar, atkılar, bereler vb. iyi bir başlangıç olabilir.

Sponsorluk anlaşmaları yapabilirsiniz. Sponsorun ayağınıza gelmesini beklemeyin. Küçük bir ekip kurarak bölgede sponsor taraması yapmak güzel bir seçenek olabilir.

Sosyal medya hesaplarınızı doğru yönetin ve kullanmayı ilke edinin. Spora yönlendirici, çocukları teşvik edici, spor kültürü oluşturucu mesajlar verin.
Toplumsal olaylara karşı duyarsız kalmayın. Toplumda söz sahibi olmak önemli.
Spor okullarınızı istikrarlı bir şekilde devam edin. Kulübünüzü sadece futbol kulübü olarak görmeyin. Bütün branşlara önem verin.Marka kulüp olmak amacınız olsun, aracınız değil.

Yetenek taraması yapacak merkezler kurun. Spora uygun yetenek ve becerilere sahip olanları seçin. 

Kulübünüzü şirket olarak görün. Şirket gibi yönetin. Herkesin görev tanımlamaları yapılmalı. Kurumsallık oluşuturulmalı.

YAZI: Hakan NERGİS
www.hakannergis.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.