Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cuma, Kasım 06, 2015

SPOR YÖNETİCİLİĞİ ÜSTÜNE

Şüphesiz ki ülkemizde spor kulüpleri spor gelirlerini doğru kullanamamakta ya da spor gelirlerini nasıl oluşturacaklarını bilmeyen kişilerce yönetilmektedir. 

Ülkemizde spor kulüplerinin başında spor adamları olmalıdır. Uzun yıllarca sporun içinde yer almış, ekmeğini spordan kazanmış kişilere yer verilmelidir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyelerinden mezun olan binlerce 'SPOR YÖNETİCİLİĞİ' mezunu var. Ve bunlar şuan ne yapıyor bilen var mı ? Bu kişileri sistem öylesine dışa itiyor ki. Kulüp başkan ve yöneticileri ya da siyasi parti olanaklarıyla ya da ekonomik gücüyle bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. Ben demiyorum ki siyasi olanaklarla gelen ya da ekonomik gücü iyi olan kişiler başkan olmasın, yönetici olmasın. Ben diyorum ki siz siyasi gücünüzle, ekonomik gücünüzle doğru insanları doğru yerlerde bulundurun. Kendimizi düşünmesek, ülkemizi düşünsek biraz bir şeyler yoluna girecek zaten. Ama öyle bir şeydir ki bu başkanlık, yöneticilik işleri ismi duyulmayan adamın ismini duyurur. Bu duyulmayla bir çok kapı açılır. 

Profesyonel boyutta stadyum gelirleri, sponsorluk gelirleri, yayın hakkı gelirleri, logolu ürün tüketicileri, spor işletmeleri, spor okulları gelirleri! Amatör boyutta halı saha gelirleri, lokal ve cafe gelirleri, belediye destekleri, spor okulları gelirleri ! Nereye gittiğini bilen var mı  Her şey medyada bize yansıtılan gibi mi ? Her şey semtte bize algılatılan gibi mi? 

Spor kulübünü sadece futbol olarak düşünmeyin. Spor kulübü başkanıyım, kulübüme nasıl gelir oluşturabilirim, sorusunun cevabını, gelecek yazımda sizlerle paylaşacağım. 

Sporla Kalın.

YAZI: HAKAN NERGİS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.