Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cuma, Kasım 20, 2015

TAŞ: "KARS'TA FUTBOL DURMA NOKTASINA GELDİ


Kars Amatör Spor Klüpleri Konfederasyonu (ASKF) Başkanı Burhan Taş, Kars’ta amatör futbol kulüplerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Taş, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın amatör spor kulüplerine yapılan destekleri açıklamasına ilişkin de değerlendirmede bulundu. 

Kars’ta amatör futbolun durma noktasına geldiğini söyleyen Burhan Taş, “2015-2016 Amatör sezonu şehrimizden 13 takımın katılımıyla start aldı. Karsspor takımımız da geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ediyordu ama bu yıl amatör futbol takımları arasında yer alıyor. Müsabakalarımızı Halitpaşa Mahallesi’nde bulunan sentetik sahada ve Kafkas Üniversitesi sahasında oynatıyoruz. Şu anda müsabakalarımız devam ediyor ama kulüplerimizde ciddi sıkıntılarımız var. Şehrimizde ne yazık ki amatör şu anda durma noktasına gelmiş durumda.” diye konuştu.

Yasa gereği il özel idarenin ve belediyenin çok cüzi bir miktarda amatör lig takımlarına katkı sunmakla mükellef olduklarını söyleyen Taş, “2 yıl öncesine kadar bu yardımlar yapılıyordu fakat şimdi bu yardımlar yapılmıyor. Gerekli mercilere ulaşmaya çalıştık ve derdimizi anlatmaya çalıştık ama bir sonuç alamadık. Amatör Spor Kulüpleri olarak bizim herhangi bir yerden aldığımız bir destek söz konusu değildir. Bizim derdimiz gençlerimizi sporla buluşturmak, şehrimizi temsil edebilme fırsatı sunmak ve hatta daha büyük çapta ülkemizi temsil edebilecek gençler kazanmaktır.” ifadelerini kullandı.

Gençlik Spor Bakanlığı’nın yapmış olduğu destek konusunda da açıklamalar yapan Burhan Taş, “Gençlik Spor Bakanlığı diğer amatör branşlarda maddi ve ekipman desteği yapıyor fakat bir tek futbolu ayrı tutuyor. Amatör spor kulüpleri gençlerimizin spor yapması, onlara sağlıklı bir yaşam biçimi oluşturma konusunda büyük uğraş içerisinde ama ilimizde destek sağlanmadığı için kulüplerimiz çok zorlanıyor. Gençlerimiz spor yapsın diye kulüp başkanlarımızın mücadelesi gerçekten içler acısı durumda. Kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar fakat bunun da uzun süreli olacağını düşünmüyorum. Futbol tamamen maddiyata bağlı olduğu için hep birlikte destek sağlayarak, ilimizi profesyonel anlamda temsil edecek gençler ve takımlar çıkarmamız gerekiyor. Bizim kimseden maddi talebimiz de yok ama en azından malzemelerde destek sağlansın. İnanın bir futbol kulübümüze bir adet top bile hediye edildiğinde dünyaları bağışlamışsınız gibi sevinç yaşanıyor.” şeklinde konuştu.

Amatör spor kulüplerinin müsabakalara gitmek için bile imkanı olamadığını hatırlatan Taş, “Belediyemizden ricamız en azından müsabakalarda futbolcularımıza, kulüplerimize bir araç tahsis edilmesidir. Önümüzdeki günlerde bir takımımızın Kağızman’da oynanacak müsabakaya bu nedenle çıkmayacağını öğrendik. İnanın bu durum bizi çok üzüyor, futbol haricindeki diğer branşlara il özel idaresinin en azından malzeme konusunda destek olduğunu biliyoruz ancak futbol konusunda bu yıl neden bu kadar soğuk kalındığını çözebilmiş değilim.” dedi.

“Kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu sıkıntılar artarak devam edecek” diyen Taş, son olarak şu ifadeleri kullandı; “Düşünün şimdi önümüz kış ve sporcularımızın üzerinde eşofmanları bile yok. Hiçbir şeyleri yoksa oynamasınlar demek çözüm değil, biz elimizden geleni yapıyoruz fakat kulüp başkanlarımız bizlere serzenişte bulunuyorlar. Kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar fakat o da bir yere kadar. Bazı kulüp başkanlarımız kredi kullanarak öğrencilerine, sporcularına destek sağlamaya çalışıyor. Korkarım ki bu şartlar böyle devam ederse Kars’ta geçtiğimiz yıllarda futbolda gösterilen başarı yerini tam anlamıyla yok olmaya bırakacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.