Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Çarşamba, Aralık 23, 2015

Beş kişi başladıkları sezonu 25 kişi kapattılar!


İstanbul U17 Ligi 9.Grup'ta mücadele eden Ferahevlerspor topladığı 12 puanla sezonu tamamladı. Sezona sadece 5 kişiyle başlayan yeşil-beyazlı ekip büyük bir azim ve birliktelik örneği sergileyerek 25 futbolcuyla tamamladılar.

Ferahevlersporlu futbolcular veda yemeğinde bir araya gelirken teknik direktör Mustafa Uslu oyunculara birer madalya takdim etti. Futbolcular gecede teknik direktör Mustafa Uslu, genel kaptan Ali Fuat Ekici, alt yapı sorumlusu Hakan İslamoğlu ve tribün lideri Sercan İslamoğlu'na teşekkür etti.

1 yorum:

  1. Her kulübe örnek olması gereken bir davranış olmuş, Ferahevler yöneticilerini can-ı gönülden tebrik ederim. Birçok kulübün gözden kaçırdığı bir nokta var: amatör futbolun ana gayesi gençleri topluma faydalı bir birey haline getirmek olmalı. Gözünü kazanma hırsı bürümüş yöneticiler bu kazanma hırslarını genç yaşta çocuklara aşılayınca, kaybetmeyi sindiremeyen öfkeli insanlar haline geliyorlar. Sonra sahalarda şiddet olayları yaşanıyor. Kendisine faul yapan oyuncuya saldırıyor, aleyhine karar veren hakeme saldırıyor, tribüne saldırıyor.

    Ancak Ferahevler yönetiminin yaptığı gibi ortada başarı yokken bile özveriyi ödüllendirmek, yukarıda belirttiğim istenmeyen olayların önüne geçecektir. Gençlere önce kaybetmeyi öğretmek ve başarısızlığı dahi ödüllendirmek gerekiyor. Çünkü başarısızlıkta bile verilen bir emek, özveri var. Bunu asla unutmamalı yöneticiler. Bu çocuklar aileleriyle, arkadaşlarıyla vakit geçirmek veya ders çalışmak yerine antrenmanlara, maçlara gidiyor. Ligi son sırada bitirseler de bunu ödüllendirmek, takdir etmek gerekiyor.

    Ferahevlerspor'un bu örnek uygulamayı devam ettirmesi ve bunun diğer kulüplere örnek olması dileğiyle.

    YanıtlaSil

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.