Salı, Aralık 08, 2015

Galata play-off aşkına


İstanbul Süper Amatör Lig 8. Grup maçında, Galataspor deplasmanda karşılaştığı Topkapıspor'u 4-1 yendi. Son 7 maçında 6 galibiyet alan (Diğeri beraberlik) Kırmızı-Siyahlı ekip Yenibosnaspor'un da yenilmesiyle ikinciliğe yükseldi.

Müsabakayı  Mehmet Murat Kurt  yönetti. Yardımcılığını ise Mücahit Adem Çelebi ve Ertuğrul Kürşat Dikici yaptı. Müsabakanın gözlemcisi M.Turgay Kaptan,  Saha komiseri ise Yaşar Türkmen idi. 

Ekmek Olayının Türkiye Versiyonu
Bu müsabakanın en ilginç yanı Almanya’da Hakan Çulhaoğlu’nun sahaya atılan ekmeği üç defa öperek saha kenarına koymasının Türkiye versiyonu gerçekleşti. Müsabaka oynanırken Galatalı oyuncu saha içerisinde bulduğu ekmeği alarak saha kenarına koydu.

İlk yarı eşitlik
9. dakikada Topkapı atağında sağdan yapılan ortaya Göksel plase bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi. 31. dakikada gelişen Galata atağında Topkapılı oyuncu topu kendi kalesine  göndererek 1-1 beraberliği sağladı. Bundan üç dakika sonra yine Galata atağında sağdan yapılan ortaya Topkapı defansında Fahrettin ters bir şekilde vurdu. Bu sefer top kaleci Enes’ de kaldı.

Galata fırtınası ikinci yarı esti
İkinci yarıya Galata daha atak başladı. 46. dakikada kornerden gelen topa Candaş kafa ile vurarak takımını 2-1 öne geçirdi. 59. Dakikada Faruk ile durumu 3-1 yaptı. 73. dakikada ise Serhat’ ın attığı gol ile 4-1 oldu. 

Galata 10 kişi
75. dakikada Mertcan ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan ihraç oldu. Müsabakanın son bölümlerinde ve uzatma dakikalarında Galata yakaladığı üç net pozisyondan da yaralanamadı. Müsabakayı deplasman takımı Galata’ nın 4-1 galibiyeti ile bitti.


STAT: Topkapı
HAKEMLER:  Mehmet Murat Kurt, Mücahit Adem Çelebi, Ertuğrul Kürşat Dikici
SAHA KOMİSERİ: Yaşar Türkmen
TOPKAPI:  Enes, Ümit, Berat, Fahrettin, Özer, Kaan Can, Erdinç, Onur, Göksel, Hicabi, Hüseyin
YEDEKLER:    Gökhan, Hakan, Ali Yaşar, Tugay, Uğur, Aykut
GALATA:  Oğuz, Candaş, Yaşar, Sabih,  Gökhan, Cumhur, Sinan, Emre, Serhat, Mertcan, Faruk
YEDEKLER: Mertcan, Emre, Yiğit, Mehmet, Ahmet Alkaya, Fatih, Ahmet Sasa          
HABER- FOTOĞRAF : YUNUS EMRE

Maçtan daha fazla fotoğraf için tıklayınız

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Galata iyi bir takim playofu bence hakkediyor galatanin 10numarasi bu lige fazla bir oyuncu bence macin hakemi hatali bir kararla bu oyuncuya kirmizi kart verdi yaptigi ikimudale bence faul yok galatayi takipteyim ozellikle 10numarasi icin

Tophane Tayfunspor'da hedef üst sıralar

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Tophane Tayfunspor'da sezona üç puanla başlamanın sevinci yaşanıyor.