Salı, Aralık 08, 2015

Yok Birbirimizden Farkımız



                                           

Rekabetin en yoğun yaşandığı spor dallarının başında futbol gelir.Günümüzde neredeyse 100 yılı aşmış bir çok rekabet vardır kulüpler arasında.
Bu maçlar günler öncesinden konuşulur.Taraftarlar bu maçlarla yatıp bu maçlarla kalkarlar.İşte Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti,işte Göztepe-Karşıyaka rekabeti,işte Adanaspor-Adana Demir Spor rekabeti,işte Gençlerbirliği-Ankaragücü rekabeti bunları daha da fazla çoğaltabiliriz.Keyifli maçlardır bu maçlar.Heyecanı tüm şehri kaplar.Taraftarlar birbirlerini kızdırır.Takımlarını motive etmeye gayret gösterir.Biletler günler öncesinden tükenir.
Dünyada da böyle rekabetler yaşanır.İşte Barcelona –Real Madrid rekabeti,işte Glasgow Rangers-Celtic rekabeti,işte Boca Juniors-River Plate rekabeti,işte Manchester City-Manchester United rekabeti bunların sayısını da daha da arttırabiliriz.

Amatör liglerde de rekabet üst seviye de yaşanır.Mazileri neredeyse 80-100 seneyi bulmuş bir çok kulüp arasında güzel bir rekabet vardır.Maalesef son yıllarda bu kulüplerin birbirleriyle oynadığı maçlarda istenmeyen bir çok olay yaşanmıştır.Bazen tribünde ya da sahanın içerisinde oluşan küçük bir kıvılcım ateşe dönüp geri dönülmesi zor durumlar çıkarır karşımıza.
Geçtiğimiz 30 yılda bu anlattığım durum defalarca yaşanmıştır.Bir çok maç maalesef tamamlanamamıştır.Kulüp taraftarları arasında kin ve nefret tohumları atılmıştır.Son yıllarda sosyal medyada başlayan tartışmalar stadlarda büyük olayların çıkmasına  sebep olmuştur.Sağduyunun hakim olması gereken stadlara kavga ve kötü görüntüler hakim olmuştur.

Gelin bu kırgınlıklara,kavgalara bir son verelim.Gelin kendimize düşman olarak gördüğümüz kulüplerle bir araya gelelim.Bu kulüplere maçlarımızda dostluk mesajları verelim.Bu kulüp taraftarlarıyla bir arada kardeşçe maçlar izleyelim. Bu kulüplere ve taraftarlara dostluk elini uzatalım.
İlk adımı karşımızdakinden beklemeyelim. İlk adımı biz atalım.Düşman olarak değil dost olarak tarihteki yerimizi alalım.Tüm spor camiasına örnek olalım.
Son söz hepimiz aslında biriz.Yok birbirimizden farkımız.
Saygılarımla

YAZAN : ÜMİT YILMAZ  8/ARALIK/ 2015 SALI

Hiç yorum yok:

BAL 10. Grup 1. hafta programı açıklandı

Bölgesel Amatör Lig'de 2024-25 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlıyor...