Cuma, Ocak 15, 2016

Aksarayspor dört köşe


1.Amatör Lig 7. Grup'ta Aksarayspor sahasında konuk ettiği Fişekspor'u 4-0 mağlup etti.

Aksarayspor hafta sonu Küçükçekmece İdman Yurdu deplasmanında aldığı puanın tesadüf olmadığı göstermek ve ileriki haftalarda korkulu rüyalar görmemek; Fişekspor ise düşme hattından kurtulabilmek için maça 3 puan parolasıyla çıktılar. İki takım da almak istedikleri üç puan için mücadele etti, bu da sahaya muhteşem bir futbol şeklinde yansıdı.

Takımlar ilk dakikalardan itibaren iki takımda arzulu ve istekli futbollarıyla tribünlerdeki taraftarlara güzel bir futbol maçı izlettireceklerinin  sinyallerini verdiler. Karşılıklı ataklar kaçan gol pozisyonları biz izleyenler de sanki ilk golü atanın maçı kazanacağı izlenimi yarattı. İlk yarının 25.dakikasından itibaren oyunun ibresi ev sahibi ekibe doğru döndü. Dakikalar 28'i gösterirken atak yönüne göre sağ kanattan Yusuf Bakış'ın güzel ortasına Fatih Büyük aynı güzellikte bir kafa vuruşu yaparak gol kaçırma yarışını sonuçlandırdı ve ev sahibini öne geçirmeyi başardı.1-0

Fişekspor penaltı kaçırdı
Bu dakikadan sonra oyunda tempo biraz düştü. Herkes ilk yarının böyle biteceğini düşünürken ilk golün sahibi Fatih Büyük’ün topa müdahalesinde hakem penaltı kararı verdi. Aksaraylı oyuncular uzun süre pozisyona itiraz ettiler. Fişekspor'da Serkan'ın kullandığı penaltı atışında kaleci Arda Yılmazlar kendi soluna mükemmel bir şekilde uzandı ve Gaziosmanpaşa temsilcisi beraberlik şansı vermedi.

Son dakikalarda üst üste goller
İkinci yarının başlamasıyla birlikte 3 puandan başka çaresi olmayan deplasman ekibi oyunu karşı yarı sahaya yıkmak ve bulacağı gollerle Namık Sevik'ten istediği skorla ayrılmak istedi ancak gol ararken savunmada çok ciddi açıklar verdi. Aksarayspor'un ileri uç elemanları Halim Özan ve Erhan Öztürk çok ciddi pozisyonlar yakalama başladı. İkinci gol adeta geliyorum dedi ve Erhan Öztürk takımını rahatlatan golü 82. dakikada Fişekspor filelerine gönderdi. 

Bu dakikadan sonra oyun disiplininden kopan deplasman ekibi savunmada ciddi problemler yaşamaya başladı. Nitekim 3. gol fazla gecikmedi. Kurt oyuncu Halim Fişekspor defansını birer birer geçerek Erhan'a a lda at dercesine bir asist yaptı. Usta ayak bu ikramı boş çevirmedi ve 85'te skor 3-0 oldu. İlerleyen dakikalarda da Aksarayspor ciddi pozisyonlara girdi ve Kaptan Halim güzel oyunun bir de golle süsleyerek 90. dakikada  skoru belirledi.4-0.

Aksarayspor bu galibiyetle ligde 5.sıraya yükselirken Fişek spor ligde kalma umutlarını mucizelere bıraktı. Mücadele bakımında adeta kıran kırana geçen maçta herhangi bir gerginlik yaşanmaması oyuncuların birbirlerine törelansı tutumları futbol açısında oldukça güzeldi. 


Hiç yorum yok:

İstanbul Süper Amatör 9 Ekim 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul Süper Amatör Lig'de bugün iki tehir maçı oynanacak.