Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Pazartesi, Ocak 18, 2016

Analiz: 43 maçta 179 gol


İstanbul Süper Amatör Lig'de hafta tamamlandı. 13 takımlı yedi grupta 21'inci, 12 takımlı tek grup olan sekizinci grupta ise 19'uncu hafta geride kaldı.

16-17 Ocak tarihlerinde sekiz grupta toplamda 43 maç oynandı. Bu maçlardan 34'ü bir takımın galibiyeti ile biterken, 9 maçta da taraflar birbirlerine üstünlük kuramayarak sahadan bir puanla ayrıldı. 3. grupta oynanan Karabekirspor - Soğuksuspor (3-3) maçında altı gol olmasına rağmen berabere biten en gollü maç olarak haftanın kayıtlarına geçti.

Maç başına 4,1 gol
179 golün atıldığı haftada takımlar maç başına 4,1 gol ortalaması yakaladı. Sekizinci grupta oynanan Yeniköyspor- Yeşilköyspor karşılaşması 0-0 biterken, bu maç dışında yapılan tüm müsabakalarda en az bir gol oldu. 43 maçın yedisi 2-1'lik skorla bitti. Ev sahibi ekipler, geride kalan haftada başarılı performansları ile öne çıktı. Toplam 22 müsabaka, ev sahibi ekiplerin lehine sonuçlandı. 12 müsabakada ise deplasman takımları güldü. Haftanın en gollü müsabakası 2. grupta oynanan İstanbul Kastamonuspor - Altınovaspor (15-1) mücadelesi oldu.

Mecidiyeköyspor, Kocamustafapaşaspor, Kartal Belediyesi, Çayırbaşı ve Ortaköy takımları, rakiplerinin ligden çekilmesi nedeniyle hükmen galip gelerek haftayı üç puanla kapatan ekipler oldu.

İçeride ve dışarıda Çekmeköy

Sekiz grupta ilk iki sıradaki takımların puan performanslarına bakıldığında 7. Grup lideri Çekmeköy, oynadığı 20 maçta topladığı 54 puanla en başarılı takım konumunda. 1. grup lideri Erokspor da 19 maçta 51 puana ulaşarak en başarılı ikinci performansa imza attı. Lider takımlar arasında 5. grup lideri Avcılar Belediye Gençlikspor da 19 maçta topladığı 40 puan ile en düşük puanla lider durumda. Avcılar ekibi, ikinci Bahçelievler Gümüşhanespor ile aynı puanda yer almasına rağmen averajla liderlikte yer alıyor.

Takımların iç ve dış saha performanslarına bakıldığında Çekmeköy, iki alanda da en başarılı takım konumunda bulunuyor. Kırmızı Mavili ekip, sahasında oynadığı 10 maçta da yenilmezken, 9 galibiyet, bir beraberlik ile 28 puan topladı. Ümraniye ekibinin dış sahada da bileği bükülmezken, 10 maçta sekiz galibiyet ve iki beraberlik ile 26 puan toplama başarısı gösterdi.

Play-off potasında olup da iç sahada en az puanı, 2. Grup'ta ikinci sırada bulunan Öz Trabzonlular topladı. Bordo Mavililer, 10 maçta (8 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet) 20 puan toplama başarısı gösterdi.

Dış sahada en az puanı ise 3. Grup'ta ikinci sırada bulunan Bağlarbaşıspor elde etti. Bordo-Beyazlılar dış sahadan 15 puan alabildi ancak iç sahadaki başarılı performansları onları üstte tuttu.

En golcüsü Çeliktepe, en az gol yiyen Modafen
Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar içerisinde rakip filelere en çok gol bırakan 2. grubun lideri Çeliktepespor oldu. Sarı Siyahlılar 56 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü. En az gol yiyen ekip ise 6. grubun lideri Modafen oldu. Kırmızı Siyahlılar, kalelerinde sadece 5 gol görürken, rakip filelere 51 gol bıraktı.

İlk ikide yer alıp en az gol atan takım ise 5. grup ikincisi Bahçelievler Gümüşhanespor oldu. Bahçelievler ekibi 30 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü.

ANALİZ: GÖKHAN TANER

GRUPLARDA PUAN DURUMLARI








1 yorum:

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.