Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Pazartesi, Ocak 11, 2016

Arnavutköy Yeniköyspor son nefeste

 
İstanbul 1. Amator Lig 2. Grup'ta lider Yeniköyspor kendi daha ve seyircisi önünde çıktığı Büyükçekmece Mimarsinanspor müsabakasını son dakikalarda gelen gollerle 2-1 kazandı.
Maça istediği gibi başlayamadan ev sahibi ekip istediklerini bir turlu sahaya yansıtamadı. İlk yarı boyunca oyunun hakimiyeti Arnavutkoy temsilcisinde olsa da maçın 32. dakikasında kullanılan serbest vuruşta defanstan seken topa Mimarsinanlı oyuncu Yakup sert vurdu ve maçta  ilk gol geldi. 0-1
Yenilen golden sonra iyice demoralize olan ev sahibi ekip rakip sahaya oyunu yıkarken 43. dakika ceza sahasında yapılan harekete Yenikoysporlu oyuncular penaltı diye uzun sure itiraz etse de maçın hakemi Yunus Çelik oyunu devam ettirdi ve devre 1-0 Mimarisinan üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya baskılı oyunla başlayan ev sahibi ekip olurken aradığı golü bir türlü bulamadı. Oyun anlayışında değişikliğe giden Yeniköy teknik ekibi 3-5-2 sistemine dönerek oyunu iyice rakip sahaya yıktı.

Penaltı ve iki kırmızı kart
Üç topun direkten döndüğü son 15 dakika heyecan fırtınası halinde geçerken 90. dakikada Mustafa'ya yapılan harekete hakem penaltı dedi. Bu kararı beğenmeyen Mimarsinanli oyuncular maçın hakemine saldırmak istedi ve iki oyuncu kırmızı kart ile oyundan atıldı. Penaltıdan topun başına Ali geçti ve skoru 1-1 e getirdi. Hakem maça 6 dakika uzatma ekledi.

90+5'te gelen zafer

Golden sonra ikinci gol için yüklenen Yeniköyspor olurken rakip takım Mimarsinan'dan Muhammet ikinci sarı kart tan oyundan atıldı ve Mimarsinan sekiz kişi kaldıı.
Maçta galibiyet gölü 90+5 te geldi: Sol taraftan Mustafa ceza sahasına girdi topu altı pas içine ortaladı. Orada bulunan kaptan Ertuğrul yaptığı müdahale ile topu filelere gönderdi: 2-1.


Maçta başka gol olmayınca Yenikoyspor ölüp ölüp dirildiği maçı zorda  olsa 2-1 kazanarak liderliğini maç eksiği ve 3 puan farkla sürdürdü.
Kıran: Muratbey maçı belirleyici olacak
Mac sonu Yerel Futbol'a açıklamada bulunan Yeniköyspor Teknik Direktörü Şaban Kıra "Maçta atılan 3 gol 3 kırmızı kart ve 11 sarı kartın olması maçın son derece sert ve zorlu geçtiğinin göstergesidir. Biz bir haftayı bay geçtik, bir haftada kar sebebiyle doğru düzgün çalışamadık. Oyuncularımız bu yüzden istediklerini sahaya yansıtamadı. Perşembe günü oynayacağımız Muratbey maçı bizim adımıza liderlik için belirleyici olacaktır inanıyorum ki bu maçında kayıpsız atlatacağız. Böylesi sert ve zor bir maçta kart görmedik ve sakat vermedik. Muratbey maçı için bu çok önemliydi. Cezalı oyuncumuzun da cezası bitiyor tam kadro Muratbey maçında sahada olacağı ve inşallah liderlik düğümünü çözeceğiz. Buradan bizi yalnız bırakmayan taraftarimiza da teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Yeniköyspor hafta içi en yakın takipçisi Muratbeyspor ile deplasmanda karşılaşırken, Mimarsinan haftayı bay geçecek.

1 yorum:

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.