Cuma, Ocak 15, 2016

Harçlıklarıyla Sağlık Ocağı'na EKG cihazı aldılar


İstanbul Anadolu yakasının yeni kulüplerinden Rüzgarlıbahçe Spor Kulübü, kısa sürede yaptığı faaliyetler ile adından söz ettiriyor. Kulüp Başkanı Sedat Altun, daha önce yaptığı uygulama ile bir kütüphane kurmuş ve sporcuların kitap okumadan antrenmana çıkmalarını yasaklamıştı.

Anadolu yakası ekibi, bu kez de bambaşka bir uygulama ile gündemde. Lacivert Kırmızılı ekip, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Elektrokardiyografi (EKG) makinesi alarak Sağlık Ocağı’na hediye etti. Bu sayede kulüp sporcuları, sağlık raporu almak için çok fazla zaman kaybetmezken, çevre bölgelerdeki kulüpler de bu uygulamadan faydalanabilecek.

Rüzgarlıbahçespor Kulübü Başkanı Sedat Altun, yazılı açıklamada, “Bu sayede çocuklarımızı daha çok futbola kazandırabiliriz. Ailelerimiz, çocukların sağlık raporuydu, nüfus sureti örniği çıkartmamak için çocuklarımızı futboldan uzak tutup, sokağa bırakıyorlar. Sonu pişmanlık. Rüzgarlıbahçespor Kulübü, bunun için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için” dedi.

EKG nedir?
Cilde yapıştırılan elektrotlar aracılığı ile grafik olarak kalbin elektriksel aktivitesini (kalbin ritmini, frekansını, kalp atışlarının ritmini, yayılmasını ve reaksiyonun tekrar yok olması) kaydeden bir cihazdır.

Elektrokardiyografi (EKG), kalbin kulakçık ve karıncıklarının kasılma ve gevşeme evrelerini, kalbin uyarılması ve uyaranın iletilmesi sırasında ortaya çıkan elektriksel aktiviteyi milimetrik kağıt üzerine yazdırma temeline dayanan bir muayene yöntemidir. Kalbin elektriksel haritasının resmidir. Ayrıca EKG ile kalbin şekli hakkında bilgi edinilebilir. EKG cihazının kayıtlarına elektrokardiyogram denir.

Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

Tecrübeli kalecinin yeni adresi Halil Rıfat Paşa

İstanbul 1. Amatör Lig takımlarından Halil Rıfat Paşaspor, geçen sezon Süper Amatör Lig'de İstanbul Bafraspor forması giyen deneyimli ka...