Çarşamba, Ocak 13, 2016

Hayalleri yaşamak için inanmak ve çalışmak şart


Ödül töreninde konuşan Neymar, “Hayallerinize inanın” dedi. Evet, başarmak için çalışmak ve hayaller kurmak. Her insanın yaptığı normal manevi katkılarıdır hayatına. Mesleğinde başarı için çalışanların hakkıdır en iyisi olabilmek. Dünyanın en iyi futbolcusu tercihi yine Messi, Ronaldo ve bu yıl aralarına katılan Neymar arasında yapıldı. Kazanan Messi, ikinci olan Ronaldo. Bu nasıl azim ve istektir ki bu değerli sporcular yıllardır binlerce meslektaşlarının arasından her yıl sonu uzun yıllar kürsüye çıkarak bu ödüle layık görülmektedirler.

Messi, ödülünü alırken sorulan soru “Duygularınız nedir?”.  Verdiği cevap ise ders gibidir.
“Ben her gün daha fazla futbolun inceliklerini öğrenmekteyim. Öğrenmek için daha fazla çalışıyorum.” Düşünebiliyor muyuz? Ronaldo, Messi, Neymar neler diyorlar. Hayallerinize inanın. Ama çalışarak bu hayallerinizi gerçekleştirin.

Ödül törenine geldiğimizde bayanlarda teknik direktör olarak Amerikalı Jill Ellis seçild. Yılın golü için verilen FIFA Puşkaş ödülünü de Wandell Lira kazandı. Bayan futbolcu olarak Amerikalı Carli Llyod alırken spiker kendisine şöyle söyledi. “Sizler başarılarınızla her kadın için ilham kaynağı oldunuz”. Başarıyı paylaşılıyor ve bu başarı insanlara moral verilmekte.
Messi beşinci defa almış olduğu ödülü alırken  “Ben her gün daha fazla öğreniyorum, daha fazla çalışıyorum” diyorsa eğer, neymar “hayallerinize inanın” diyorsa, burada tek gerçek var. Hayallerin yanında çalışmak, çalışmak, çalışmak. Öyle zirvelerde bulunmalarına rağmen aldıkları ödüller için ben değil biz diyerek arkadaşlarına, dostlarına, emeği geçenlere saygıyı eksik etmiyorlar.

Organizasyona gelince muhteşem bir ciddiyet var. Futbola hizmet etmekte olan ve etmiş olan herkes orada ve en şık kıyafetlerini giyinerek gelmişlerdi. Ne millet ayırımı vardı ne ırk. Herkes samimi, içten ve saygılı olarak orada idiler. Ödül almak ve ödül vermek öyle güzel duygular ki insanlar bir arada, mutluluk yanı başlarında. Herkes yapmış oldukları başarılarının yansımasına şahit oluyorlar ama unutmadıkları bir şey var. Hayallerin gerçekleşmesi için öğrenmek, çalışmak ve birlik.  Bu Messi’de de olsa böyle, Ronaldo’da da olsa böyle, Neymar’da da olsa böyle. Hayalleri yaşamak için inanmak ve çalışmak şart.

YILIN ONBİRİ: Neuer, Alves, Ramos, Silva, Marcelo, Modric, Pogba, Iniesta, Neymar, Messi, Ronaldo.

Evet, hayallerimize inanalım ve çok çalışalım öğrenmek için.  Messi her gün yeniden öğrenmeye başlıyorsa futbolu biz de öğrenmeliyiz, oralara çıkabilmek için.

YAZI: ORHAN BUDAK









Hiç yorum yok:

BAL 10. Grup 1. hafta programı açıklandı

Bölgesel Amatör Lig'de 2024-25 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlıyor...