Perşembe, Ocak 14, 2016

Kardeşimin anısına


Yeni yıl gelirken 2015 yılının son günü yoğun kar altında annemin ve üç kız kardeşimin Feriköy Mezarlığı'ndaki ebedi istirahatlarının koynuna annem kızını, kardeşleri ablalarını kar altında koyunlarına aldılar. 

Hayatında ilk defa hastaneye hasta olarak yatmıştı Nurcan. Beş çocuğu var. Aralık başında başağrısından nörolojiye yattı. Beyinde ur varmış, yarısını alabildiler. Üç hafta ameliyat sonrası yoğun bakımda kaldı sonrası ana koynu...
Yedisi geldi bile.  

Çok kardeş olmanın zorluğudur kardeş tabutunu öpmek. Toprağın üstünde kar var ama altında koyun, koyuna yatan anne ve kızları. Mekânları cennet olsun. Sizler ile paylaşmak istedim.  

Çok kardeş oldun mu zordur. Rahmetli kardeşim Zafer şöyle demişti Refik abimin cenazesinde, “Abi Allah bana kardeş cenazesi taşımayı nasip etmesin.” Etmedi çünkü aramızdan o sözünden sonra ayrılan ilk o olmuştu. Mekânları cennet olsun.

Bir sorumluluğumuz var sizlere karşı, yazılarımız ve haberlerimiz. Acılar ile yaşarken haberlerimizi yine paylaşmaya devam etmeliyiz.  İnsan acıyı yüreğinde hissederken yüreğinde başka bir duyguyu da hissetmekte hizmeti. İçimizde öyle acıları yaşayanlar olmuştur ki kalbini eline alıp görevine koşmuştur.
Hayat devam ediyor.

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 12 Ekim 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...