Cumartesi, Ocak 16, 2016

Saruhan'lı Çapa lideri devirdi.


1.Amatör 9.Grup mücadelesinde İstanbul Konya ile Çapaspor Vefa Stadında karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın ilk yarısında ekipler birbirine diş geçiremezken, devre de golsüz sona erdi.

İkinci yarıda bir duran topta, Hüseyin'in kullandığı frikikle Çapaspor 55.dakikada 1-0 öne geçti.  oyun yine dengede giderken bu sefer sahneye Saruhan çıktı. Ceza sahası içinde Gani'yi geçen Saruhan düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı ve takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Mücadelede başka gol olmayınca konuk ekip sahadan galip ayrılan taraf oldu. Böylelikle puan farkı 3 e indi ve Çapaspor çok arzuladığı Süper Amatör yolunda önemli bir engeli aştı.

İstanbul Konya itiraz etti.
İstanbul Konyaspor yöneticileri mücadeleden önce Çapaspor esame listesine itiraz ettiler. İtirazın nedeni ise Giresun Emeksan ile oynanan ve Çapasporun 2-1 lik üstünlüğü ile sonuçlanan müsabakada kırmızı kart yiyerek oyundan ihraç olan Saruhan Müşkül'dü.

Hafta içi müsabakasında Tarabyaspor sahaya çıkmamış,  Çapaspor mücadeleden hükmen 3-0 lık skorla galip ayrıldı sayılmıştı. İşte tüm olay da bundan sonra başlıyor. Çapaspor cephesi Saruhan Müşkül'ün cezasını Tarabyaspor müsabakasında hazır bulunup teslim ettikleri için cezasını tamamladığını öngörüp müsabakaya Saruhan'la başladı. İstanbul Konyaspor ise, oynanmamış müsabakada ceza infazı olmaz diye öngörüp esameye itiraz ettiler ve Pazartesi günü Federasyona yazılı dilekçeyle itirazda bulunmak için çalışmalara başladılar. Bununla ilgili son kararı Federasyon verecek. Federasyonun İstanbul Konyaspor'un itirazını haklı bulması durumunda Çapaspor  hükmen mağlup sayılacak ve 3'e indirdiği puan farkı 9'a çıkacak.

HABER:MELİH ÖZTÜRK


19 yorum:

anadolu yakasından futbolcu dedi ki...

disiplin talimatı çok açık. çapalı oyuncu cezasını çekmiş sayılır çünkü hafta içi çapanın maçı fikstürde vardı rakibi tarabya sahaya çıkmadı. tarabya ligden çekilen veya atılan bir takım değil. adam cezasını çekmiş. konyaya geçmiş olsun.

begovic dedi ki...

Aynen dogru kardesim konyaya gecmis olsun

Gokhan Kaya dedi ki...

Çapa çapa çapa çapa

Adsız dedi ki...

92.MADDE-(12) DERKİ...

(((Müsabakadan men cezasının infazında, ligden çekilen veya ligden çıkarılan kulüplerin müsabakaları hariç, tamamlanamayan veya hükümle karar verilmiş müsabakalarda dikkate alınır.)))
--Talimatın dediği gibi TARABYA SPOR KÜLÜBÜ ligden çekilmemiş, ligden cıkarılmamıştır.
---TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU FUTBOL MÜSABAKA TALİMATINA göre Çapaspor Tarabya spor sahaya çıkmadığı için hükmen galip sayılmıştır.
---Cezalı oyuncuda müsakabadan men cezasını bu maçta çekmiştir.
---Talimat oldukça açıktır. Arkadaşımın dediği gibi KONYASPORA geçmiş olsun.

sneyper dedi ki...

Konya ya byeeew

ADIM ADIM TEMETTÜ dedi ki...

Sabaha kadar itiraz etsinler 92. Madde herseyi açıkça anlatiyor. Namağlup ünvanı gidince acıyla yapılan açıklamalar bunlar :) bravo çapa 👍

Adsız dedi ki...

FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI

MADDE 92–İNFAZIN ÖZEL HÜKÜMLERİ

(12) Müsabakadan men cezasının infazında, ligden çekilen veya ligden
çıkarılan kulüplerin müsabakaları hariç, tamamlanamayan veya hükümle karar verilmiş müsabakalar da dikkate alınır.

TALİMAT BU KADAR AÇIK

............. dedi ki...

Çapa hakkıyla alın teri dökerek, savaşarak haklı bir galibiyet almıştır.Sahada kazanılan zaferi masabaşında kaybedecek değiliz.Konya böyle bir sonuç beklemediği ve hazmedemediği için böyle bir harekete kalkışmıştır.Acısı olanlar en yakın sağlık ocağına uğrayabilirler.

mehmet ayvaz dedi ki...

Mac baslamadan hakem odasina cagirmistir ve hic bir sorun olmadigini soylemistir ama konya bu maglubiyeti hazmedemiyor capaspor bileginin yureginin hakkiyla maci kazanmistir

Adsız dedi ki...

Yürü be çapa kim tutar sizi Şampiyonluğa el ele inşallah.

Unknown dedi ki...

Rüyasında gorur şampiyonluğu çapa :)

Adsız dedi ki...

Sabaha kadar oynasa o maçı çapa alırdı, bizler trübündeydik Konya taraftar ile gelmiş küfür vardı, dakika 65 den sonra bitti konya, çapa öndeyken bir oyuncu sedye ile dışarı alındı, ve bunu da çapa sporlu oyuncular yaptı, önde değillermiş gibi, bir kez de yatmadılar. Bence Konya ağlamasın, maç 5 olurdu dua etsinler 2 oldu. Maç sahada kazanılır, federasyonda değil.

Adsız dedi ki...


Konyasporlu olarak üzülüyorum. İlk maçta ezdiğin Çapasporu sahanda yenemiyorsun masada yenmeye çalışiyorsun şampiyonluk böyle gelecekse gelmesin, zaten takımda bir düşüş var sonu hayırlısı olur inşallah Konyalı

************ dedi ki...

Çapa şampiyonluığu rüyasında görür diyenler 3 puan yukardan konuşuyorlar sadece :) büyük lokma ye büyük konuşma demişler

Adsız dedi ki...

Çapa 10 yapardı hee 15 dakkada 2 tane %100 kaçırdı konya onlar gol olsaydıçapa 10 luk olurdu o Konyaspor lu arkadaşım sende Konyadan vazgeç çapayı tut konyasütlüce el ele hep beraber süpere herkes rahat olsun...

Adsız dedi ki...

Konya Sütlüce Çapa kim hakederse o çıksın kimsenin hakkında kimsenin gözü yok o maç Çapa'nın hakkıydı onu da aldı.Demek ki neymiş herkes hakkı neyse onu alıyormuş.

Adsız dedi ki...

Buda ne demek oluyo ist.konya sezon basindan beri gelene gecene hakkiyla gecirmis oluyo capa ilk macta kaleye gelemedi tabi lider takimi yeniyosun buda ufakta olsa bir mutluluk ama ne yazikki o lider takim hep ayni yerde asagi indiremiyolar:)

Adsız dedi ki...

Ğonyada Yangın varrr :))

Adsız dedi ki...

Şu Konyalı arkadaşı merak ettim

Tecrübeli kalecinin yeni adresi Halil Rıfat Paşa

İstanbul 1. Amatör Lig takımlarından Halil Rıfat Paşaspor, geçen sezon Süper Amatör Lig'de İstanbul Bafraspor forması giyen deneyimli ka...