Perşembe, Ocak 21, 2016

Taraftarlarımız


Futbol olsun sporun hangi dalı olursa olsun seyircisiz ve taraftarsız olmuyor. Taraftar sporun her şeyi varlığıyla. Sporcu öncelikle sahaya çıktığında tribünlere bir bakar seyirci ve taraftarını arar. Spor seyirci ve taraftar ile güzelleşiyor. 

Amatör futbolun tetikçisidir, yaşam için kandır, candır, sevgidir taraftar. Tribünlerde ezeli rakiplerin bile taraftarları azalmaktadır nedenleri eskiden “BİZİM MAHALLERLER” artık göçler sebebi ile eski binaların yıkılıp yeni büyük binaların yerlerini almasıyla taraftar uzaklara giderek semtini, takımı zamanla terk ediyor ama etmeyen taraftarlar renkleri aşkına, takımı aşkına her zaman her yerde desteklerine devam ediyorlar. Hangi kulüplerin taraftarları derseniz öyle azaldılar ki onlarsız amatör lig yetim evlat gibi kalıyor. Harf sırasına göre yazacak olursak Alibeyköy'den başlamak lazım, Avcılar, Ayazağa, Beykoz, Feriköy, Küçükköy, Zeytinburnu... Bu gençler semt aşkıyla renklerinin peşindeler.

Amatör liglerin yanı sıra profesyonel liglerde bile taraftarlara hasret kaldık yanı sporun çeşnisine. Onların tek amacı bayraklarını, flamalarını tribünlere asmak hemde canları pahasına en yukarılara asmak. Onlar için sevgi her şeyi yener. Soğuk, sıcak yağmur engellemez. Onları aslında engelleyecek hiçbir engel yoktur bu hususta.

Taraftarsız müsabakalar tuzsuz yemeğe benzer hiç tadı olmuyor. Taraftar bayraktır, sevgidir, aşktır, birliktir, beraberliktir. Her sevginin sembolüdür taraftar. Fedakârlıktır. Neşedir hele galibiyetin verdiği mutluluğu onlar kadar kimse çıkaramaz. Mesela geçen hafta Avcılar Belediyesi, Hasköyspor'a mağlup oldu maçtan sonra Avcılar Taraftarlarının üzgün ve mahcup sporcularını tribüne çağırıp destek vermeleri harika idi. İşte sevgi, işte taraftar aşkı sevinci nasıl yaşıyorlarsa üzüntüyü beraber paylaşıyorlar. Şimdi dileğim benim boş tribünlerin dolması ve coşkunun yerini alması. Spor müsabakası tarafsız olmuyor.

YAZI: ORHAN BUDAK




Hiç yorum yok:

Çolak: Mücadele gücü yüksek bir takım olacağız

İstanbul Süper Amatör Lige yeniden dönüş yapan Çavuşbaşıspor'da hafta sonunda sezonun ilk hafta maçlar kapsamında yapılacak Kağıthanespo...