Salı, Ocak 19, 2016

Uzunköprüspor 18 Kasım’ı 3 golle geçti


Edirne Süper Amatör Lig’de futbol kamuoyunu hafta içinde oldukça meşgul eden Uzunköprü derbisinde sevinen taraf Uzunköprüspor oldu. Şampiyonluğu en büyük adayları arasında yer alan Uzunköprüspor haftaya lider olarak giren rakibi 18 Kasım  Kurtuluş’u  3-0 mağlup ederek liderliği de devralarak puan farkıyla ve maç eksiği ile birinci sıraya yerleşti.

Sahayı su bastı
Edirne’nin Süper Lig hakemi Özgür Yankaya tarafından yönetilen ve maç öncesi Yankaya’nın bu maçta görevlendirilmesiyle ilgili yanlış haberler sonucu ulusal basında çeşitli polemiklere neden olan karşılaşma çok kötü bir zeminde başladı.
Maç gecesi başlayan yoğun yağmur Uzunköprü Ergene Belediye Stadını adeta göle çevirince sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmaları başlamış ve maçın başlamasına az bir zaman kala su birikintilerinden arındırılan sahada maç yapılmasına maçın hakemi Özgür Yankaya olur verdi.

Uzunköprü üstün oynadı
90 dakika boyunca saha zemininin de bozuk olması sebeiyle oldukça düşük tempoda geçen maçta rakibine göre daha etkili olan taraf Uzunköprüspor’du. Futbolcular sahada 18 Kasım’a üstünlük kurma imkanı tanımazlarken tribünlerde de Uzunköprüspor taraftarlarının 18 Kasım taraftarlarına karşı ezici bir üstünlüğü vardı.
Zor zeminde başlayan maçta ilk atak Uzunköprüspor’dan geldi ama top kalecide kaldı.
12.dakikada top su birikintisi olan bölgede kaldı ve bu topa Uzunköprüsporlu oyuncu koştu topu Ecrin’le buluşturdu ve Ecrin’de topu ağlarla buluşturunca Uzunköpüspor derbide 1-0 öne geçti.



İlk yarıda iki gol
Golün ardından atak yapan, pozisyon bulmaya çalışan taraf yine Yeşil-Sarılılar'dı Ama bunlardan gol çıkarmaktan da çok uzaktı. Maç bu vaziyette devam ederken 33.dakikada 18 Kasım Kurtuluş oyuncusu Süleyman ceza sahası içinde topa elle müdahale edince Özgür Yankaya penaltı noktasını göstermekte tereddüt etmedi. Topun başına geçen Serhat topu ikinci kez ağlarla buluşturdu ve Uzunköprüspor rakibi karşısında 2-0 üstünlüğe ulaştı.

İlginç bir sayı
İkinci yarı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde başladı. 18 Kasım yakaladığı birkaç etkili pozisyondan yararlanamadı.
Uzunköprüspor oyuna sonradan giren Samet ile önemli bir pozisyondan yaralanamadı.
80.dakikaya girilirken Uzunköprüspor Çağdaş ile bir atak geliştirdi, Çağdaş topu arkadaşına ulaştırdı, Uzunköprüsporlu oyuncunun ortasına Çağdaş ve 18 kasımlı bir oyuncu birlikte yükseldiler ve top 18 Kasım ağlarıyla bir kez daha buluştu. Topun Çağdaş’ın kafasına çarparak mı yoksa 18 Kasımlı oyuncunun kafasına çarparak mı gol olduğu netlik kazanmadı.

Oyunun geri kalan bölümünde takımların ataklarından başka gol sesi çıkmayınca Uzunköprü derbisi 3-0’la Uzunköprüspor’un oldu.

Yeni lider Uzunköprü
Bu sonuçla Uzunköprüspor bir maç eksiği ile puanını 25’e çıkararak liderlik koltuğuna oturdu. 18 Kasım 23 puan ve 1 gol averajıyla ikinci sıraya gerilerken Tuncaspor 23 puanla 3.sıradaki yerini korudu.
Maçın hakemi Özgür Yankaya’yı zorlayacak hareketler olmazken buna rağmen Yankaya maç içinde 11  kez sarı kartına başvurmak zorunda kaldı.Derbi Yankaya açısından oldukça rahat geçti.

5 bin lira prim
Maç sonunda kulüp başkanı Hasan Şentemel soyunma odasında galibiyet primini 5000 TL olarak açıkladı

Hakemler: Özgür Yankaya, Barış Düşova, Sabri Kalem
Uzunköprüspor:  Hüseyin, Aykut, Umut, Rıfat, Onur, Hüseyin, Emre, Bayram, Ecrin, Serhat, Savaş.
18 Kasım Kurtuluş: Nail, Murat, Kadir, Tolga, İbrahim, Ceyhun, Süleyman, Ali,Ali Osman, Harun, Ali Keçeci.

HABER-FOTOĞRAF: MERT SOYLU

Hiç yorum yok:

Şilespor Altuğ Çolak'a emanet

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezona iddialı giren ve hedefini bir üst lig olarak belirleyen Şilespor tecrübeli teknik direktör Altuğ Çolak ...