Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cuma, Şubat 05, 2016

'Benim takımım Manchester United mı?'


İstanbul 1. Amatör Lig 18. Grup'ta Selami Ali Yeşil Sahaspor bugün İdealtepespor'la deplasmanda oynaması gereken maça çıkamazken Üsküdar ekibinin başkanı Özkan Oğuzatak sert açıklamalara imza attı. 

Eşinin ameliyatı nedeniyle bugünkü maçta takımının başında yer alamadığını, hafta içi olduğundan dolayı kendisinden başka takımın başında yer alacak yönetici olmadığı için Başıbüyük'e gidemediklerini belirten Oğuzatak, TFF İstanbul İl Temsilciliği ve rakiplerinin iyi niyetli davranmadığını savundu.

'Dört günde üç maç teklif ettiler'
Oğuzatak, "Selami Ali Yeşil Sahaspor gerçek manasıyla amatör bir kulüptür. Futbolcularımız bu işten maddi kazanç elde etmiyor, keyif için oynuyor. Hepsi çalışıyor, buna rağmen hafta içine koyulan maçlara eksik de olsa çıktık, onurlu bir şekilde mücadele ettik. Buna karşılık ligin ilk yarısında Adalarspor'un birkaç oyuncusunun sınavı var diye maç bize sorulmadan tehir edildi. Kabul ettik ancak biz bu iyi niyeti gösterirken karşılığını görememek bizi üzdü. Eşimin ameliyatı nedeniyle zor durumda olduğumuzu TFF'ye ilettim. Bana rakibimiz İdealtepespor'un bunu kabul etmediğini, grupta ikincilik için iddialı takım sayısının birden fazla olması nedeniyle sarkmaların haksız rekabete neden olabileceği gerekçe gösterilerek İdealtepespor'la oynayacağımız maçı ancak 8 Şubat Pazartesi gününe erteleyebileceklerini ilettiler" dedi.

Özkan Oğuzatak bu teklifi samimi ve çözüme yönelik bulmadıklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Programa bakıyorum, bizim zaten normal fikstür gereği 7 Şubat'ta Çakmakspor'la, 10 Şubat'ta da Yeldeğirmenispor'la maçımız var. Üstüne 8 Şubat'ta maç yapın diyorlar. Benim takımım Manchester United mı, 4 günden 3 maçı nasıl yapalım? Elbette kabul etmedik ve bugün maça çıkamadık."

'Güvenimi kaybettim'
TFF İstanbul İl Temsilciliği'ne olan inancını ve güvenini kaybettiğini belirten Özkan Oğuzatak, "Bir şeyler değişir diye bekledik ancak bakıyorum değişen bir şey yok. Madem her şey kuralına uygun işleyecek benim maçım niye bana sorulmadan ertelendi? Kural belli, Açıköğretim sınavı dönemi o da en az 3 futbolcu sınava giriyorsa maç ertelenir. Rakibimin oyuncularının hafta içi ne sınavı vardı da ertelendi? Benim oyuncum da çalışıyor evine ekmek götürüyor, onun işi rakibin okulundan daha mı değersiz? Ben belki kabul etmeyecektim o maç oynanacaktı belki bugün bizim kümede kalma şansımız daha yüksek olacaktı. Kurallar niye sürekli bizim aleyhimize işliyor, biz neyin mücadelesini veriyoruz burada? Zaten 1. Amatör gibi gerçekten amatör olan oyuncuların olduğu bir lige normalde hafta içi maç verilmesi yetmiyormuş gibi bizim gruba ekstradan bir takım koyuldu biz daha fazla hafta içi maç yaptık. Bizim ne suçumuz diğer gruplardakilerin ne ayrıcalığı var da biz 11'li grupta daha fazla maç yapıyoruz? Sezon başında uygun bir program yapmak çok mu zor" diye konuştu.

Selami Ali Yeşil Saha Spor'un bir proje takımı olarak kurulduğunu ancak yalnız bırakıldıklarını belirten Oğuzatak, "Selami Ali sorunlu bir bölge, burada önemli bir misyonu yerine getiriyoruz. Amacımız gençlerimizi sokaklardan kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Tek başıma da kalsam bu önemli görevi sürdüreceğim. Küme düşmek veya kalmak önemli değil. Şerefimizle düşeriz ancak duruşumuzdan taviz vermeyiz" dedi.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.