Çarşamba, Şubat 24, 2016

Hakemleri rahat bırakın!


Son hafta futbolda ve normal hayat akışında bir hakem konusudur aldı başını gidiyor.
Ne olacaktı yani o kişiler hata yapmayacaklar mıydı, o kişiler illa bir taraf mı olacaklardı yada o kişiler uzaydan mı gelerek konuya dahil olacaklardı ?

Bahsi geçen konu profesyonel bir karşılaşmada geçiyor. Ve bu konudan o akşam zarar görenler haklı olabilecekleri bir durumda serzenişte bulunmak yerine ortalığı yangın yerine çeviriyor. 

Eğer bir yanlış ve hata var ise mutlaka düzeltilir zaten. Değil mi ki yanlış gösterilen kırmızı kart iptalleri önceden hep oldu ve olacakta. 

Ancak bu konuda ART NİYET aramak olmuyor. Neden olmuyor , kendi yaptıkları hataları da hakemlere yıkmak isteyen kişilere çanak tutuluyor.

Bir başkan düşünün hem de seçilmiş bir başkan olarak bir çok yanlış yapabiliyor. Yanlışlar arasında , yanlış transfer , yönetimine seçilen yanlış yönetici , kulüp içerisinde çalışan yanlış eleman ya da görevli v.s.

Bir teknik direktör düşünün , yanlış transferde yanlış yönlendirme , idmanlarda yanlış sistem ve sakatlıklara neden olacak yanlış idmanlar v.s.

Bir futbolcu düşünün , yanlış hayat yaşamak , sporcuya yakışmayan durumlarda bulunmak , üzerindeki formanın hakkını verememek v.s.

Bir taraftar düşünün takımı için yanlış işler yapan (küfür , sahaya yabancı madde atmak) v.s. v.s.

Bu saydıklarımızın hatalar (art niyet değil) gelip geçici oluyor , kulüpten gittikten sonra. Unutuluyor veya üzeri kapatılıyor.

Ama iş hakeme gelince vayy vayyy vayyyy anam vayyyyy. Nerede ise vatan haini gibi oluyorlar. Yok düdüğü as , yok MHK istifa v.s. v.s.

Biz amatör sevdalıları olarak bu kadar isyan etmiyoruz. Hakemlerimizi bu kadar yerin dibine sokmuyoruz. Hatta ve hatta bazen kendi gücümüzün üzerinde olacak yardımları bile yapıyoruz bir birimize. Hangimiz hakem HATASINDAN nasibini almadı , hangimiz zarar görmedi , bence hepimiz nasiplenmişizdir. Ama bunlara rağmen ve her şeye rağmen bir bütün olduğumuzu unutmadan yaşamımıza devam ediyoruz edeceğizde.

Çok şükür ki AMATÖR kalıyoruz , ve kalmaya devam ediyoruz. Bulunduğumuz yerden memnunuz.

Üzerine gidilen hakem bizim hakemimiz. Daha düne kadar Cüneyt hocamızın arkasından konuşanlar kendisini dünyanın takip ettiği bir maçta izlemek ile yetiniyorlar. HAKEMLERİ RAHAT BIRAKIN VE ART NİYET ARAMAYIN...

YAZI: OGÜN KOCA

Hiç yorum yok:

Taşlıtarlaspor Kefken'de kampa girdi

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Taşlıtarlaspor, Kocaeli Kefken'de kampa girdi.