Pazartesi, Şubat 08, 2016

Irmakspor'un deplasman 'Zafer'i

İstanbul Süper Amatör Lig 4.grup mücadelesinde Albayrakspor ile Irmakspor,  Albayrak Çim Sahası'nda karşı karşıya geldi. İddiasını sürdürmek için mutlak  galibiyete ihtiyacı olan ev sahibi ekip haftaya lider giren Zeytinburnu temsilcisi Irmakspor'a direnemedi ve zorlu 90 dakikayı 2-0'lık galibiyetle kapatan Irmakspor şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladı.

Kanat değiştirdi golü attı

Mücadelenin ilk çeyreğinde kanatlarını etkili kullanan konuk ekip ard arda bulduğu pozisyonlarda Albayrakspor defansını geçemedi. 26.dakikada oyuna sol kanatta başlayan Muhammet Altunay, sağ kanada geçerek Cüneyt ile yer değiştirdi. İsmet'in ara pasında topla buluşan başarılı oyuncu kaleci Berk'in altından topu ağlara gönderdi. 33.dakikada Cüneyt'in ortasında Ekrem'in yakın mesafeden vuruşunu Berk çıkardı. 38.dakikada Muhammet Altunay'ın ceza yayı üzerinden vuruşunda kaleci Berk uçarak topu tokatladı. İlk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda beraberlik sayısı için rakip kaleye yüklenen ev sahibi ekip Maruf'un yakın mesafeden vuruşunda kaleci Serkan'a takıldı. Oyunda üstünlüğü ele geçiren ve oyunun mutlak hakimi olan ev sahibi ekip 72.dakikada ani gelişen Irmakspor atağında kalesinde golü gördü. Cüneyt, Albayrakspor ceza sahası içinde Turgay'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Halil İbrahim İleri tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen tecrübeli oyuncu Zafer Telli kaleci ile topu ayrı köşelere göndererek farkı ikiye çıkarttı 0-2. 82.dakikada defanstan topu alan Tayfun rakiplerinden sıyrılarak Albayrak ceza sahasına girdi, sağ ayak dışıyla vuruşunda kaleci Berk başarılıydı. Kalan dakikalarda her iki ekipte skoru değiştirecek golü bulamayınca zorlu mücadeleden 2-0'lık üstünlükle ayrılan Irmakspor üç puanın sahibi oldu ve rakibinin zirve umutlarına son verdi.  

Konuk ekipte yeni transfer Soner ilk onbirde forma şansı bulurken, diğer transfer Zafer ikinci yarıda oyun dahil oldu ve penaltı atışını gole çevirdi. İki transferde ilk kez forma giydikleri mücadelede başarılı futbollarıyla göz doldurdu. Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserlerimiz Sayın Nezir Aydın ve Fadıl Kuş'a teşekkür ederiz.


HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN








Hiç yorum yok:

Furkan Aktemur Nartspor'da

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Nartspor tecrübeli sol bek Furkan Aktemur'u renklerine bağladı.