Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Salı, Şubat 02, 2016

İstanbul Malatyaspor Esenler Tokatspor maçının Hükmen 3-0 beklentisinde.

HABER: Y&A
İstanbul 1.Amatör küme lig maçında 14 Ocak 2016 günü Albayrak sahasın da oynanan İstanbul Esenler Tokatspor İstanbul Malatyaspor lig maçında sahalarda istemediğimiz olaylara hakemlerimiz mazur kalmıştır.
Müsabakanın ilk yarının son düdüğüyle birlikte Esenler Tokatspor takımından kırmızı kart gören Eren Köse oyuncunun yoğun itirazları devam etmiştir.
Bu itirazların deva etmesi üzerine ev sahibi Esenler Tokatspor taraftarlarının müsabakanın orta hakemi Dinç Tonusluoğluna maytap ve patlayıcı maddenin isabet etmesi sonucu bir süre yerde bilinç kaybı yaşamış ve ikinci yarıda sahaya çıkmayarak maçı tatil etmişti.
İstanbul İl Tertip komitesi yapılan toplantı sonunda yaptığı açıklamasında Futbol Müsabaka Talimatı 19/6 Maddesine göre müsabakanın ikinci yarısının yeniden oynanmasına karar verdi. Bunun göre maçın ikinci yarının başından itibaren,0-0’lık skorla devam etmesine kara vermiştir.
 İstanbul Esenler Tokatspor –İstanbul Malatyaspor takımları arasında oynan müsabakada kırmızı kart gören Eren Köse oyuncunun 13 maç Müsabakalardan men ceza alırken Esenler Tokatsporda çıkan olaylardan dolayı savunma istenmiştir.
İstanbul İl Tertip komitesin almış olduğu bu karar üzerine İstanbul Malatyaspor kulübü tarafından maçın tekrarlanmasın itiraz itirazı sonucu TFF tarafından Ankara’ya havale edilmiştir.
İstanbul Amatör Küme 1.Amatör ligin devam edilen bu bölümünde geç kalan bu karar ligin üst sıralarını etkilemektedir.
İstanbul Esenler Tokatspor İstanbul Malatyaspor maçı arsındaki maça benzeyen bu hafta sonu Küçükköy sahasında oynan Gaziosmanpaşa Barbarosspor-Haliçspor arasındaki maçta benzer olay yaşanmış ve tatil edilmiştir. 
                                
Yaşanan bu olayla üzerine İstanbul Malatyaspor Kulüp Başkanı Turgut Öztürk yaptığı açıklamada İstanbul amatör ligin sonlarına geldiğimiz şu günlere Futbol sahalarımızda hiç görmek istemediğimiz olaylar yaşanmakta istenmeyen olaylar sonucun tüm amatör camiamız zarar görmektedir.
 Sezon başında verdiğimiz taahhütnamelerde verilen kararları harfiyen uyacağımıza imza verdik bununda arkasındayız verilecek tüm adil kararları destekliyoruz.
 İstanbul TFF il temsilciliğini de acil bu kararı vererek hükmen olması gerektiğini düşündüğümüz maç sonucunu teyit etmesini bekliyoruz..
 Bu maç içinde tüm hakem camiasından tekrar özür diler sahalarda yapılan bu çirkin saldırıların bir an önce son bulması için herkesi centilmenliğe davet ediyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.