Pazar, Şubat 07, 2016

SAL tekli gruplar: Düşenler, Çıkanlar


İstanbul Süper Amatör Lig'de lig sonuna yaklaştıkça heyecan artıyor. Son iki haftaya girilen tekli gruplarda (SAL 1, 3, 5, 7) düşenler, çıkanlar netlik kazanmaya başlıyor.

1. GRUP: Çıkanlar belli, küme düşecek son takım bekleniyor
1. Grup'ta 57 puanla lider Erokspor ile 55 puanlı takipçisi Davutpaşaspor, Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek takımların belirleneceği SAL Klasman Grubu'na kalmayı garantiledi. Bu iki takım, kalan iki haftada liderlik için mücadele verecek.

Sezon başında lige katılmayacağını beyan eden Sarıyer Yenimahalle ve dışında ligden düşecek son takım, henüz belli olmadı. Küme düşme potasındaki diğer ekiplerden, 21 puanla 12'nci sırada bulunan Güngörenspor'un iki maçı kalırken, 22 puanla 11'inci sırada bulunan Çeliktepe Ümitspor'un bir maçı kaldı ancak Merkezefendi Sarıyer Yenimahalle'den 3 puan alacağı için onlarında kurtarma şansı kalmadı. Potanın hemen üzerinde yer alan Merkezefendispor'un 23 puanı bulunuyor. Onlarda Sarıyer'den 3 puan alıp en kötü 26 puan ile sezonu bitirecekler. 26 puanlı iki takımdan Pazariçi Köprülüspor 9'uncu, Sultanbeylispor da 8'inci sırada bulunuyor.

KALAN MAÇLAR
10- MERKEZEFENDİ (23p)
11- ÇELİKTEPE ÜMİT (22p)
12- GÜNGÖREN (21p)
S. Yenimahalle (Hükmen)
BAY
Gazi Mahallesi (E)
Gazi Mahallesi (D)
Pazariçi Köprülüspor (E)
Ramispor (D)

3. GRUP: Düşenler belli, Play-Off için bir bilet kaldı
Bu grupta 51 puanla zirvede bulunan Ahmet Yurtsever’in çalıştırdığı Ataşehir Çamolukspor'u, Klasman Grubu biletini geçtiğimiz haftalarda aldı. 45 puanla ikinci sıradaki Bağlarbaşıspor ile 43 puanlı Bağcılarspor ise kalan diğer bileti almak için kalan iki haftada tüm kozlarını oynayacak.

Geçtiğimiz haftalarda verdiği dilekçe ile ligden çekilen Esenyurt İncirtepespor’un yanı sıra 18 puanlı Öz Alibeyköyspor’un da küme düşmesi kesinleşmişti. 22 puanlı Nurtepespor da bu hafta aldığı yenilgi ile küme düşmesi kesinleşen üçüncü takım oldu. Kağıthane ekibi, arasında beş puan fark bulunan Yeşilova Esnafspor’un önümüzdeki haftayı hükmen galibiyetle kapatması nedeniyle 23’üncü haftada ligden düşmesi kesinleşen son ekip oldu.

KALAN MAÇLAR
2- BAĞLARBAŞI (45p)
3- BAĞCILAR (43p)
Kurtköy (E)
Ataşehir Çamoluk (E)
Yeşilova Esnaf (D)
Kurtköy (D)


5. GRUP: Çıkanlar belli, küme düşen üçüncü takım bekleniyor
23. hafta mücadelesinde Avcılar Belediye Gençlikspor’u deplasmanda 1-0 yenerek liderliğe oturan sezonun flaş ekibi Bahçelievler Gümüşhanespor, bu galibiyetle 49 puana ulaşarak matematiksel olarak SAL Klasman Grubu biletini kaptı. Şampiyonluk için ise önünde iki karşılaşma var. 46 puan ile ikinci sıradaki Avcılar Belediye Gençlikspor da 23. hafta itibariyle gruptan çıkmayı garantiledi. Sarı Siyahlılar, kalan iki maçta yenilse bile 6 puan gerisinde Kuştepespor’a ikili averajda üstünlük kuruyor. İlk maçta rakibi ile berabere kalan Avcılar ekibi, ikinci maçta deplasmanda 2-1 skorla galip geldi.

Bu grupta ligden çekilen Acıbademspor haricinde bir maçı kalan Silivri Alibeyspor, küme düşen ikinci takım oldu. Üçüncü takım ise henüz netlik kazanmadı. 18 puanlı Damlaspor, son hafta karşılaşacağı 22 puanlı Gülsuyuspor’u geçmek için kritik 180 dakikaya çıkacak. Önümüzdeki hafta olası puan kaybı ise Damlaspor’u bir alt lige düşürecek.

KALAN MAÇLAR
10- GÜLSUYUSPOR (22p)
11- DAMLASPOR (18p)
Yeşilpınar (D)
Kadırga (E)
Damlaspor (E)
Gülsuyu (D)


7. GRUP: Çekmeköy çıktı, ikinci takım bekleniyor
60 puanla en yakın rakibine 11 puan fark yapan Çekmeköyspor, haftalar önce SAL Klasman Grubu’na kalmayı garantilemişti. İkinci bilet için ise en avantajlı takım Kartal Bulvaspor. 49 puanı bulunan Kırmızı Beyazlı ekip, önümüzdeki hafta puan alması halinde işi garantiliyor. Ancak olası bir yenilgi, 6 puan gerisinde 43 puanlı Selimpaşaspor’u umutlandırıyor. Kartal Bulvarspor’un önümüzdeki hafta alacağı olası bir yenilgi halinde son hafta oynanacak Selimpaşaspor – Kartal Bulvaspor mücadelesi, müthiş bir heyecana sahne olacak. İki takım arasındaki ilk maçı Kartal ekibi sahasında 1-0 kazanmıştı.

Bu grupta Günyamaçspor’un ardından Zeytinburnuspor da küme düştü Güneşlispor’un ise kaderi kazanacağı ve önündeki takımların kaybedeceği puanlara bağlı. En iyi ihtimalle 28 puana ulaşabilirlerse Mecidiyeköy'ün puan kaybetmesini bekleyecekler. Mecidiyeköy takımı da o arada 2 puan alıp 28 puana ulaşırsa, Baraj maçı herşeyi belirleyecek. Küme düşme potasının üzerinde 26 puanla yer alan Okspor, önümüzdeki hafta ligden çekilen Günyamaçspor’dan üç puan alacağı için, son iki haftaya rahatlamış bir şekilde girecek.

KALAN MAÇLAR
2- KARTAL BULVARSPOR (49p)
3- SELİMPAŞASPOR (43p)
Güneşlispor (E)
Dudullu (D)
Selimpaşaspor (D)
Kartal Bulvaspor (E)
** İki takım arasındaki ilk maçı, Kartal Bulvaspor sahasında 1-0 kazanmıştı.


 DERLEYEN: GÖKHAN TANER

1 yorum:

Mithat Sayar dedi ki...

Matematiksel olarak Güneşli küme düşmedi ama düşmemek şansı %1 Mecidiyeköy iki maçından birini kaybeder birini berabere bibitirirse Güneşli de kapan son iki maçı kazanırsa Mecidiye köy düşer ancak Güneşli Sporun işi mucizelere kaldı diyebiliriz

BAL 10. Grup 1. hafta programı açıklandı

Bölgesel Amatör Lig'de 2024-25 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlıyor...