Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Çarşamba, Şubat 24, 2016

Yükselen Değer Bağlarbaşı


Süper Amatör Lig 3.Grupta büyük bir çekişmenin ardından Klasman Gruplarına kalan Bağlarbaşısporu mercek altına aldık.

2010-2011 sezonunda yer aldığı grupta Sultangazi takımıyla aynı grupta olan, Bağlarbaşı takımında o sezon Sultangazi takımı Bölgesel Amatör lige çıkan takım oldu. 2011-2012 sezonunda ise Çatalca ile aynı grupta olan Bağlarbaşısporun grubundan bu seferde Çatalcaspor Bölgesel Amatör lige çıkan ekip olurken, Bağlarbaşı da Play Off oynamayı başarmıştı. Ertesi sezonda da yine oynadığı gruptan bu sefer Yenibosna  Bölgesel Amatör Lige yükselen ekip oldu. 2013-2014 sezonunda ise İFA ile aynı grupta yer alan Bağlarbaşının grubundan İFA yine Bölgesel Amatör Lige yükselen ekip oldu. 2014-2015 sezonunda ise yine sert bir grupta yer alan Bağlarbaşı'nın gençlerinin grubundan, Tunaspor İstanbul Şampiyonu olurken, yine aynı gruptan Vefa'da Bölgesel Amatör Ligin yolunu tutan bir diğer ekip oldu. Her sezon oynadığı grupta, en az 1 takımın Bölgesel Amatör Lige yükselmesi hem ilginç bir istatistik, hem de Bağlarbaşısporun her sezon oldukça zor gruplarda da mücadele ettiğinin bir göstergesi aslında.

Kulüp yapısı olarak gençlere önem veren, bazı kulüplerde sözleşmeli hoca sıkıntısı yaşanıp hükmen mağlubiyetler alınırken, Bağlarbaşı takımı 9 sözleşmeli hocası ile bu konuda da dikkatimizi çeken bir ekip oldu.

Özellikle genç oyuncu kadrosu ve Altyapıya önem veren zihniyeti ile öne çıkan Bağlarbaşı, genç oyuncuları ile de dikkatleri çekerken, izlenilmesi gereken bir takım olduğunu hissettiriyor. Zaten takımın defans hattının da yaş ortalaması da sadece 20. 1997,1998,1999 doğumlu oyunculardan oluşan defans hattı, takımın izlenmesi gereken bir takım olduğunun da göstergesi. 1999 doğumlu hem stoper hem forvet mevkinde görev yapan Onur Yücel güçlü yapısı, 1997 doğumlu Raşit attığı ve attırdığı gollerle dikkat çekerken, 1998 doğumlu sol bek Akın istikrarı ile dikkatimizi çeken isimler olurken, saha içinde ağabeylik görevini üstlenmesi için takımda bulunan daha tecrübeli isimlerde kardeşleri pozisyonundaki arkadaşlarına karşı görevlerini tam anlamıyla başarıyla yaptılar. Ağabeylerin eğiticiliği, kardeşlerin de onların eğitmenliğine tepki vererek onlardan bir şeyler almaları ortaya, efendi kimliğine bürünen, 90 dakika mücadeleden yılmayan, ve sadece skor anlamında değil, oyun anlamında da kendini geliştiren bir takım çıkardı.

Kulüpte 2007 yılından itibaren aralıksız şekilde görev alan, Teknik Direktör Özcan Çerlik ile yaptığımız röportajda ise, Özcan hoca çok samimi açıklamalarda bulundu.

Takımımın Performansından Mutluyum
Sezon hakkındaki görüşlerini aldığımız Özcan Çerlik "Sezon genelinde takımımızdan oldukça memnunum, ancak bunun nedeni ilk iki sırada ligi bitirip Klasman Gruplarına kalmamız değil, öğrencilerimizin istediklerimizi tam anlamıyla yapmaları ve üstüne koyarak yola devam etmeleri. Kulübümüzde aslında oluşan bir kültür var. Süper Amatör Ligde kalıcı ekiplerden olmaya alıştık. Grubumuzda ise bana göre oldukça kaliteli takımlar vardı. Bu kalite anlayışımızda üst sıraları zorlayanlar olarak değil genel olarak bir kalite. Mesela ligden düşen Esenyurt İncirtepe takımına 4 puan bıraktık. Ataşehir Çamoluk ise Nurtepe ve Öz Alibeyköy'e puan verdi hatta Öz Alibeyköyspora gol atamadı. Bağcılar ve biz aynı hafta, aynı skorlarla puan kaybetmeyi başardık. Bunlar grubumuzun ne kadar güçlü olduğunu gösteren, aklımda kalan örnekler"dedi.

Gücümüzün Farkındayız
"Bu seneki kadromuzu oluştururken, geçen sezondan 3.Lig, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lige giden oyuncularımızın sayısı 9'u buldu. Kulüp olarak oldukça sistemli bir çalışma içerisindeyiz. Giden oyuncularımızın yerine Altyapımızda görev yapan oyuncularımızdan kadromuza uyacak oyuncuları A Takım kadrosuna dahil ederken, 2.Amatör Lig genç takımlarından 1996-1997 oyuncuları da takımımıza kazandırıp yola çıktık. Aslında öncelikli hedefimiz düşmesek yeter gibi görünse de hem oyuncularımıza güvenimiz tamdı, hemde gençlerimizin yapabileceklerinin farkındaydık"dedi.



Misyonumuz Belli, Gençlerimiz Geleceğimiz
Söyleşimiz sırasında gençlere verilen şansı mutlu olarak dinlerken, aslında amatörün gerekleri bu söylemimize ise Özcan Hoca "Bu bizim misyonumuz, bir Küçükköy gibi, Galata gibi, Davutpaşa gibi köklü camialar da yüksek maliyetler ile daha kaliteli kadrolar kurup, hızlıca profesyonel liglere çıkıp belkide orada bir misyon yüklenecekler. Sahası olan, taraftarı olan bir Küçükköy takımı belkide 3.Lige çıktığında takımını futbolcu fabrikasına çevirip Türk futboluna hizmete devam edecek. Bizim bütçemiz, anlayışımız, şu anda var olduğumuz sistemi yapmaya uygun ve bizde bunun en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Profesyonel Liglere, Bölgesel Amatör Lige gönderdiğimiz, Süper Amatör Ligde bizi Klasman Gruplarına bırakan oyuncularımız da doğru yolda olduğumuzun göstergesi" şeklinde cevap verdi.

Gönlümde Şampiyonlar
Transfer varmı sorumuza ise "Aslında transfer yapmak istiyoruz, ancak bununda nedeni belkide akla gelmeyecek bir şey. Sezon başından Kadir gibi bir ismi zaten kullanamadık. Son maçlarda biraz biraz içeri attık. Toparlanma sürecini biraz hızlandırabilirsek zaten birinci transferimiz o olacak. Bizim oyuncularımızın bir çoğunun yaşı altyapı kategorilerinde de oynamaya müsait. A Takım bazında başarıyı düşünürken, onların yaşıtlarının arasında oynayacağı maçlardan da mahrum etmek istemiyoruz. Cumartesi günü altyapı kategorisinde şans verdiğimiz bir kardeşimiz olası bir kart cezası veyahut sakatlıkta, Pazar günü oyanayacağımız A Takım müsabakamızı etkileyecektir. Bu yüzden de yine aynı zihniyette ilerleyerek, genç, dinamik, ve kulübümüzün yapısına uyacak oyuncuları taramaktayız. Şartlar uygun olursa, sebebi belirttiğim nedenle olmak suretiyle transfere niyetimiz var. Yapmazsak ta, gençlerimizin altyapı kategorilerinde oynayacağı maçlarda daha dikkatli olup, kart veyahutta sakatlığa mahal vermeyecek şekilde müsabakaları sonlandıracağına inanıyoruz. Bize katkı sağlayacağından şüphe ederek oyuncu alacağımıza, genç takımlarımızdan oyuncularımızı A Takıma monte eder, bildiğimiz, bizi bilen oyunculardan faydalanarak ta kendimizi transfer yaptık sayarız. Zaten takım olarak her kategoride pozisyon icabı olan bir kaç kart cezası haricinde herhangi bir ceza olayımız olmadı. Yaşı küçük, kendi büyük oyuncularıma güvenim tam. Klasman Grubu maçlarında yeneriz, yeniliriz. Bu apayrı bir olay. Ama sahada parmakla gösterilecek çocuklarımız olduğuna eminim. Onlar şu anda bile benim gönlümde şampiyonlar.

Hak Eden Kazansın
Son olarak Klasman Grubu mücadeleleri için görüş aldığımız Özcan Çerlik "Klasman gruplarında belki lider belkide sonuncu oluruz. Bunun bizim için aman aman bir önemi şimdilik yok. Ancak bu demek değil ki başarıyı istemiyoruz. Her takım ne kadar iddialı ise, bizde oturmuş yapımız ile, kendimize güvenimiz ile, herkes kadar iddialıyız. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıp, futbolun bize vereceği 3 neticeden birine razı olacağız. Sezon boyunca 100'ü aşkın takım emek verdi. Sonunda da 2 grupta 16 takım başka bir aşamada karşı karşıya geliyor. Sezon başında düşmese yeter gözüyle bakılan takımımız, belki de son hafta maçına çıkarken, ilk sırayı garantileyip çıkacak. Biz antrenmanlarımızı, planlarımızı kazanmak üstüne kurup, hak ettiğimiz neticeleri almak için savaşacağız. Futbolun kazandığı, futbolcunun kazandığı, hak edenin kazandığı bir Klasman Grubu olmasını diliyorum" dedi.

HABER:MELİH ÖZTÜRK

1 yorum:

  1. Mehmet Atik25.02.2016 12:27

    Aslında belli bir yorum yazmak istemedim ancak bazı şeylerin ülkemizde çok abartıldığını düşünüyorum. Evet Bağlarbaşı büyük bir iş başarmıştır ve emeklerinin haklarını çok da güzel almışlardır.
    Ancak unutulmamalıdır. 100 takımın oynadığı bu ligin en kötü grubu 3. gruptur ve bu gruptan Ataşehirin arkasından gelen her takım Bağlarbaşı kadar şanslı ve başarılı olabilecekti.
    Bağlarbaşı için play off ta bir gösterge olmayacaktır , ki bunu hocasının mutevazi ve iddiasız açıklamsaından anlıyoruz.
    Bu nedenledir ki başarı abartısı yapmayalım. Bağlarbaşı ve gruplarındaki bir çok takımı takip etmiş biri olarak. Geçen yıl Gülsuyu ve Zara Ekinlinin başlarına gelenlerin Ataşehir ve Bağlarbaşının başına gelmesini istemem.
    Çünkü bugün başarı olarak görülen üst klasmanlar bu grupları kaldıramayan takımların hüsran ile karşılaşmasına ve futbolcuların demorilize olmasına neden olmuştur.
    Bağlarbaşı genç kadrosu ile güzel bir mücadele vermiş ve gençlerimizi futbol arenasına kazandırmış olup bundan sonra da bu gençleri demorilize etmeden zor gruplarında sağlıklı şekilde korumaları gerekmektedir. Yoksa bulundukları gruba keşke gelmeseydim diyebilirler.
    Herkese başarılar

    YanıtlaSil

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.