Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Salı, Mart 08, 2016

"18-0 biten maç açıkça şikedir: Bu işin peşini bırakmayacağız"


Güneşlispor 18-0 biten Zeytinburnu- İstinye maçının peşini bırakmıyor. 

Türkiye Futbol Federasyonuna 18-0 biten maçla ilgili itiraz eden Güneşlisporun itirazı kabul edilmişti. Konuyla ilgili bir kararın bugüne kadar çıkmaması Güneşli Spor Kulübü Başkan yardımcısı Turan Çelik’in tepkisine neden oldu.

Güneşli Spor Kulübü Başkan yardımcısı Turan Çelik yaptığı açıklamada “Futboldan anlamayan, futbol topunu görünce bomba diye karakola götüren bir vatandaşa bir maçın 18-0  bittiğini söyleseniz, bu işin içinde şike olduğunu size söyleyecektir. O günkü puan durumu bu işin nasıl yürütüldüğünün bir göstergesidir” dedi.

Güneşli Spor Kulübü Başkan yardımcısı Turan Çelik “18-0 maçı kaybediyorsunuz, ertesi hafta Alibeyköy Parselleri farklı yeniyorsunuz. Bu işte bir bit yeniği yoktur da nedir? Sezon boyu hiç kadroya almadığınız oyuncuları Zeytinburnu maçında oynatıyorsunuz. Kural hatası yapıyorsunuz. Birde pişkinlikle korktuk tam kadro gitmedik diyerek ulusal basına demeç veriyorsunuz. Türk Futbolunun temizlenmesi adına bu gibi olaylara gerekli yaptırımlar uygulanmazsa bu işler böyle devam eder” dedi.

“Vicdani Karar Uygulanmalıdır”
Güneşli Spor Kulübü Başkan yardımcısı Turan Çelik “Geçmişte uygulamalara baktığımız zaman Aydın’da, İzmir’de ve birçok yerde bu konularda vicdani karar uygulanmış, şike yaptığı tespit edilen takımlar küme düşürülmüş, hakkı gasp edilenlere hakları geri iade edilmiştir. Bizde Güneşli Spor Kulübü'nün hakkının gasp edildiğini söylüyoruz. Güneşlisporun hakkının geri verilmesini istiyoruz” dedi.

Güneşli Spor Kulübü Başkan yardımcısı Turan Çelik “Geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe, Diyarbakır’a terör var diye gerçek kadrosu dışında 14-16 yaş gurubuyla gitmiş olsaydı acaba TFF buna ne diyecekti?  Terör olduğu halde Fenerbahçe bu maça gitmiştir. İstinyespor, şike yaptım dememek için, tehdit var, biz çocuklarla maça gittik diyor. Bu nasıl bir izah tarzıdır” diyerek bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Güneşli Spor Kulübü Başkan yardımcısı Turan Çelik “Lig tescil edilmemiştir. Güneşli Spor hakkını istemektedir. Gerekirse konuyu üst mahkemelere taşıyacaktır. Buralara gerek kalmadan TFF üzerine düşeni yaparak vicdani kanaatini yönetmelik gereği kullanarak bir an önce karar vermelidir. Aksi takdirde Türk futbolu şaibe altındadır. Bu şaibeli duruma Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören el atmalıdır. Amatör müsabakalarda bunlara göz yumulduğu takdirde sporun altına dinamit konmuş demektir” dedi.

Kulübün dayanakları arasında 2010 yılında oynanan Yeni Patnos - Ağrı TEDAŞ müsabakasında alınan 9-0 lık skordan sonra, Doğu Beyazıt Belediye'nin şike itirazında Etik Kurulu tarafından haklı görülüp 3.Lig terfi müsabakalarına alınması ve Elazığ'da 27 Şubat 2011 de Yolspor, sentetik sahada oynadığı maçta rakibi Hicret Gücü Gençlikspor'u 22-1 skorla mağlup ederken, ikinci olan Köy Hizmetlerispor da Atatürk Stadı'nda karşılaştığı Sürsürü Bağlarspor'u 21-0 yendi ve Yolspor, bu sonuçlarla grubunda şampiyon olmuştu. Ancak Etik Kurulu'nun verdiği karar ile bahse konu olan 4 takımda ligden ihraç edilip 1 alt kümeye düşürülmesi dayanaklar arasında.

Güneşlispor cephesi, Futbol Müsabaka Talimatının 25.Maddesine göre Etik Kurulu'nun sair delillere dayanarak vicdani kanaatine göre karar vermesini ve ardından da Futbol Disiplin Talimatının 56/1 maddesinin "b" bendine göre karar verip İstinyespor ve Zeytinburnusporun küme düşürülmesini bekliyor.

guneslihaber.com

3 yorum:

  1. Güneşlispor küme düştüğünü halâ yediremiyo heralde kendine adamlar ölümle tehdit edildi korkup altyapı kadrosuyla gittiler yüreğin varsa sende ilk maçta zeytinburnuna gider yapıp ikinci maça hiçbir şey olmamış gibi git bakalım neler yapıyolar sana

    YanıtlaSil
  2. Konu şikeye gelince güneşlispor iyi bilir bu işleri çok kişinin Hakkı'nı yediniz. Şimdi böğürürsünüz anca

    YanıtlaSil
  3. Çakma isimlerle yorum yazıyorsunuz. Şike yapanların borazanı kesildiniz.Güneşli Zeytinburnu na gitti orda da kendi sahasında da yendi. Sokaktan bu işi kime sorarsan sor 18-0 biten maç şikedir der....

    YanıtlaSil

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.