Salı, Mart 22, 2016

Boğazın Fatihleri "Doğa"nın yanında


Sosyal Sorumluluk projelerine attıkları imzalar ile adından sıkça söz ettiren Anadolu Hisarı Taraftar Grubu Boğazın Fatihleri, Spora EVET Doğa Katliamına HAYIR dedi.

Yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi.

BİZ VAROLDUKÇA PLANLARINIZ BOZULACAKTIR !

Sosyal sorumlulukları ile adından sıkça söz ettiren Boğazın Fatihleri Platformu; bölgesel sorunlarla ilgili Ankara'yı ayağa kaldırdı. Küçüksu Çayırı'nın akıbeti ve Elmalı Barajı'nda yıllar önce hedeflenen yeni yeni hayata geçirilmeye çalışılan proje ile ilgili görüşmeler yapan Boğazın Fatihleri Platformu, basın açıklaması yaparak şunları dile getirdi.

KENT ORMANI HALKA MI AÇILACAK? RANTA MI AÇILACAK?

''Bilindiği üzere Dünyanın En büyük Kent Ormanı uğruna ağaçlar kesildi. Ağaç kesimi yapılan alan Ümraniye, Çekmeköy ve Beykoz'u besleyen son ormanlardır. Bu kadar geniş orman alanının kesilmesi akla; bölge, günübirlik tesis adı altında yapılaşmaya mı açılacak?  sorusunu getiriyor. Burada villakondular yapılarak uzun zaman içerisinde de mülkiyet elde edilmeye çalışılabilir. Bu şekilde kesim yapılması ve yapılaşmaya açılmasını doğru bulmadığımızı belirterek sorumuza samimi cevap istiyoruz. Kent Ormanı halka mı açılacak, ranta mı?

GÖKSU'NUN TELAFİSİ OLMAZ !

Hepimizi heyecanlandıracak etkinliklerin sıralandığı Yapay Göl Projesini unutmamak gerekir. Böyle bir projeye bizlerde bedenen, fikren destek veririz fakat bu projenin gerçekleşmesi için illa bir barajın yok edilmesi mi gerekir?  Barajı da yok ettik diyelim. Peki bu barajın beslediği su kaynaklarından olan Göksu düşünülmüş müdür? Göksu'da oluşacak tahribatı engelleyecek herhangi bir proje mümkün müdür? Elmalı Barajının kurutulmasının etkileri şimdiden Gölbahçe mevkisinde belirginleşmiştir. Biz bunun için de tüm yollarla mücadele ediyoruz.  Boğazın Fatihleri Platformu olarak üstüne basarak diyoruz ki: Yasalar değişir, mevzuatlar değişir, yenisi eklenir, eskisi geri getirilir fakat bir Göksu'nun telafisi olmaz.  "

HABER:MELİH ÖZTÜRK



Hiç yorum yok:

Tuzlaspor'un ismi resmen Beykoz Anadoluspor oldu

Nesine 2. Lig ekiplerinden Tuzlaspor'un ismi resmen Beykoz Anadoluspor oldu.