Çarşamba, Mart 02, 2016

Çeliktepe gerçeği ve Kağıthane'de futbol


Bugün İstanbul'da futbol tesisi bakımından Kâğıthane İlçesi en zengin ilçelerin başında gelmektedir. Çok değil, daha on yıl öncesine gittiğimizde amatör futbol sahalarımız hatta birçok profesyonel sahalarımız toprak idi. Yazın tozundan, kışın çamurundan sporcular şikâyet ediyorlardı. İlçelerde yeni statlar, yeni zeminler futbolun emrine girdikçe futbol şenleniyordu. Sonra doğrular tespit edildikçe toprak sahaların yerini özel planlanmış olan suni çim sahaları almaya başladı. 

Burada doğru gitmeyen bir şeyler vardı ama neydi? Toprak sahalardan profesyonel liglere giden semt futbolcuları yetişmemeye başladı, futbolun kalitesi ve heyecanı düşerken taraftarlar tribünlerden çekiliyordu. Yeni zeminlerde semt aşkları ölüyor muydu ne? Eskiden futbol profesörleri olan semt abilerinin pabucu dama atılırken yeni zeminler yeni futbol antrenörleri çıkartmaya başlamıştı. Kısacası semtler yeni ortama ayak uyduramadılar. Topu alıp toprak sahada sabahtan akşama kadar futbol olan alanlara 'YASAKLAR' girmişti. Futbol gençleri bağrına basacak alanlardan uzaklaşıyordu. 

Çeliktepespor bu yanlışlar içinde doğru kişi ile tanıştı: BÜLENT ÖZSOY. Kâğıthane İlçesi futbol aşığı gençler ile futbolda başarı nasıl olamazdı? Sabır ile başladılar, öncelikle alt yapılar oluştu. Bu kolay bir yapılanma değildi. Kâğıthane sporun beşiği, başarı ilçesi olmalıydı. Tesisler bir bir açılırken resmi olarak kurulan derneklerin amatör şubeleri resmiyet kazanıyordu. Yıllar geçiyor ama Kâğıthane sporseverleri bekledikleri başarıyı bir türlü göremiyorlardı. Süper Amatör Lig taraftarı mutlu etmiyor, daha yukarıları istiyorlar. Lakin 2015-2016 futbol sezonunun biten ligleri sonunda hüsran canlarına tak dedirtirken ilçenin yüzünü güldüren Çeliktepe spor oluyordu. 

Grubunu lider tamamlayan Çeliktepespor Süper Amatör Lig'de Play-off'a kalırken Nurtepe 26, Kağıthane 18 puanla küme düşüyorlardı. İstanbul Gümüşhane, Günyamaç ve İstanbul Bayburtspor ise ligden düştü. Yahya Kemal bir sezon önce düştüğü lige yeniden çıkarken Kâğıthane İlçesinin gülen diğer bir yüzü oluyor.

Çeliktepe Spor yıllarının sabrının mükâfatını görmeye başladı, şimdi artık beklentileri daima bir üst liğ olduğundan çalışmalar daha istikbal olacaktır.

Yeterli mi bence değil? Asil mücadele bundan sonra başlayacak başarının devamı. Başarının arkası başarıdır beklenen budur. Geriye dönüşü yoktur eğer geriye dönerseniz talan olursunuz.

Kâğıthane İlçesinin bu gün temsil edileceği liğ ne bal liğidir ne üçüncü liğ, İkinci Türkiye liğine yakışır Kâğıthane ilçesinde olan futbol aşkı. Şartlar bunu göstermekte.

Belediye her yaz spor okulları açarak sayısız çocukları evlerinden spor alanlarına çekmekte, Bu gençler arasında futbol, voleybol, basketbol, atletizm meraklılar, sevdalıları mevcut.

Yaz spor okulları çalışırken renklerin dansı gibi oluyor sahalar. Sonra, sonrası gençlerimiz nereye gidiyor?

Mahalle futbolunda rekabet gelmeli Bir başka husus başarı için mahalle futbolu canlandırılmalı yalnız Kâğıthane’de değil İstanbul’da, Türkiyede. Futbola kendi arasında rekabet gelmeli, mahalle futbolunda rekabet gelmeli. O, içten kaynaşma bitti, tekrar canlandırılmalı. Önümüz bahar ayları, şimdi köyler arası turnuvalar başlar. Kim için bu turnuvalar? Bu turnuvalara sahip çıkılıyorsa mahalle turnuvalarına sahip çıkılarak semtlerdeki birlikler sağlanmalı. Bu turnuvalar semt gençlerini daha bağlar, hem havası, heyecanı ve birliği sporculara destek olur sporcuların gelişmesini sağlar. Amatör sporcu ligleri bittiğinde işte böyle liglere hazırlanır.

Kısacası kararlar doğru olmalı, sabredilmeli ve çok çalışmalı. Çeliktepe doğru kararları aldı, başardı ve başaracaktır. Kâğıthane’ye yakışan liğde Kâğıthane sporu görmek istemek her Kâğıthaneli Sporseverin ve taraftarın hakkıdır. Çeliktepe sporu ve Yahya Kemal İdman Yurdunu başarılarından dolayı tebrik ederim.

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

Aydınspor'da yeni yönetim belli oldu

Aydın Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydınspor'da yeni yönetimi belli oldu.