Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Çarşamba, Mart 23, 2016

İzmirspor: Bu statüde 3 büyükler bile küme düşer!


Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup'ta zor günler geçiren ve kulüp tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'e düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan İzmirspor'da Kulüp Başkanı Emin İşletir, Türkiye Futbol Federasyonu'na sitem etti. 

TFF'ye BAL statüsünün değişmesi için defalarca başvuruda bulunduklarını dile getiren İşletir, "Daha sezon başında 3 İzmir takımından birinin küme düşmesi kesin. Böyle statü olur mu? 2012'den beri bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Her yıl sezona stresle başlıyoruz. Bu statü yüzünden BAL'daki İzmir kulüpleri birbirine düşman oluyor. Diğer illerde de durum aynı. Şimdiye kadar BAL'da birçok kez baraj maçıyla kümede kaldık. Her yönetim bu sorunu yaşıyor. Yakında yönetici bulamayacaklar" dedi.

'Ligdeki her şey profesyonel, statü amatör'

Cumhuriyet'le yaşıt olan İzmirspor'a yıllarını verdiğini dile getiren Başkan İşletir, "Koskoca kulüp ne hallere düştü. Bu sistem bizi yok edip harcıyor. Düşünün, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş bu ligde olsa, statüye göre üçünden biri bir alt lige düşecek. Örneğin sezonu 4. sırada bitirsek bile küme düşebiliyoruz. Böyle futbol olmaz. Kahroluyorum, içimiz yanıyor. Hem sezon başında hem de devre arasında gerekli transferleri yaptık. Sakatlıklar belimizi büktü. Futbolcuların aldıkları paralara bakılınca ligdeki her şey profesyonel ama amatör statüde oynadıkları için ceza veremiyoruz. Kuşadasıspor mağlubiyetiyle oyuncuların üzerindeki stres iyice arttı. Acemi stajyer hakemlerin hataları da bu tabloda etkili oldu" diye konuştu.

Statü ne diyor?
İzmirspor Kulüp Başkanı'nın sitem ettiği Bölgesel Amatör Lig statüsüne göre; takımların ligde aldıkları sıralamanın çok fazla önemi yok. Zira illere ayrılan kontenjana göre küme düşmenin belirlendiği BAL'da şampiyon olan takım dahi 3. Lig'e çıkamazsa küme düşmemek için play-out maçı oynuyor.

İşte o madde:Aynı ilin 3 takımının yer aldığı gruplarda 3 takımın hiçbiri 3. Lig'e yükselemez ve küme düşmezse, sezon sonu puan tablosunda en üst sırada olan takım BAL'da kalır, 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada yer alan takım doğrudan yerel lige düşer. Bu takım yerine, yerel ligde birinci olan takım BAL'a doğrudan yükselir. 3 takım arasında ikinci olan takım, yerel ligin ikincisi ile baraj müsabakası oynar.

1 yorum:

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.