Pazartesi, Mart 07, 2016

İstanbul'da yepyeni bir tribün grubu: Khalkedon Ultras


Onlar, ligin dibindeki takımlara gönül veriyor... Belediye otobüsleriyle statlara gidip, bakımsız tribünlerde maç izliyorlar. Ama küfürsüz sloganları ve 'Futbol borsada değil, arsada güzel' düsturlarıyla fark yaratıyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda bir grup genç, Türkiye ligleri sıralamasının en altında yer alan ve taraftar grubu olmayan İstanbul 2. Amatör Lig ekibi Haydarpaşa Demirspor'u tuttuğunu duyurdu. İsimlerini Kadıköy'ün eski ismi Khalkedon ve taraftarlıkta endüstriyel futbol karşıtlığını temsil eden "ultras"ı birleştirerek Khalkedon Ultras olarak belirleyen Kadıköylüler, kendilerine maskot olarak ise "hiç acı çekmeyen" bal porsuğunu seçerek yola çıktı. Kuruluşunu tamamlayan taraftar grubu, geçtiğimiz hafta oynanan Feneryolu- Haydarpaşa Demirspor maçında takımını desteklemek için harekete geçti. 

Bastıkları atkılara "Gollerin doğuyor gecelerime" yazdırıp boyunlarına takan grup, hazırladıkları "Yakarsa dünyayı garipler yakar" pankartıyla koyuldu.

'Stat problemimiz var'
İETT otobüsüne binen taraftarlar uzun bir yolculuk sonrası sahaya vardı. Tribünde destek için yerlerini alan taraftarlar Alemdağ Stadı'nda tezahürat yaptı. Haydarpaşa Demirspor, ev sahipliği yaptığı bütün maçları da bu statta oynuyor. Takımlarını ilk kez destekleyen taraftarlar da bunu orada öğreniyor. Khalkedon Ultras grubu ilk maçına meşaleleri yakarak, maç boyunca marşlarını söyledi. Küfüre karşı tavırlı olan taraftar grubu, hakeme sinirlendiklerinde "Saçını kes hakem" diye bağırdı. Taraftarlar stadın yenilenmesini istiyor. "Stat problemimiz var. Belediyenin amatör lige sahip çıkması lazım" diyen taraftar Yakup'a, başka bir taraftar Ozan da "Türkiye'de son birkaç yıldır futbolun üzerinde ciddi bir baskı oluştu. Türkiye'de futbolun ilerlemesi için amatör branşların daha da geliştirilmesi lazım. Devletin belediyelerin destek vermesi lazım. Biz de bu uğraş içeresindeyiz" diye destek veriyor. 

Taraftarlığı tek cümleyle "Futbol borsada değil, arsada güzel diyenlerin tribün grubuyuz!" olarak özetliyorlar.

Kaynak: www.sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

İstanbul Süper Amatör 28 Eylül 2024 Cumartesi Programı

İstanbul Süper Amatör Lig'de 2023-24 sezonu tekli gruplarda oynanan maçlarla başlıyor...