Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Perşembe, Mart 24, 2016

Sezon @nketi: Metin Boğa (Yahya Kemalspor)


Yerel Futbol Sitesi olarak teknik direktörler ve yöneticilere sorular yönelterek sezonu kısaca değerlendirmelerini istedik.

Bugünkü konuğumuz Yahya Kemal Spor Teknik Direktörü Metin Boğa...

1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını  gerçekleştirebildiniz?

Hedefimiz bir önceki yıl Süper Amatör Lig'den (SAL) düşmüş olan takımımızı tekrar SAL'a çıkarmaktı, bunu da başardık.

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını  aşabildiniz?

SAL'a düşen takımdan 3 oyuncumuz kalmıştı lisanslı. Yaklaşık 12 oyuncu transfer ederek ve alt yapıdan 3 oyuncu alarak 18 kişilik dar bir kadroyla sezona başladık. Transfer derken oyuncularımızın bazısı  askerden gelmiş, bazısı iki sene  futbola ara vermiş vs... Sağ olsunlar kırmadılar bizi inandılar ve geldiler..

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?

Hem yönetimden hem camiadan hem de taraftarlarımızdan fazlasıyla destek gördük, hatta deplasmanlara taraftar götürmediğimiz halde kendi imkanları ile maça bizi desteklemeye gelen taraftarlarımız oldu.Kendilerine bu vesileyle tekrar çok teşekkür ederim.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?

Galip gelinen her maç güzeldir. Her maçın kendine has özelliği vardır. Grubumuzda sürekli değişik takımlar ile birincilik mücadelesi verdik. Hepsini tek tek eledik ama en çok sevindiğim maç sezonun ilk maçı... İlk resmi maç iki ay çalışmanızın  emeğini göreceğiniz ve takımın nasıl bir sınav vereceğini bilmiyorsunuz... İyi de sonuç alınca bizi mutlu etti.

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?

Hedeflerimizde namağlup ligi bitirmek vardı. Denizköşkler ve Esen Bayburt beraberlikleri  beni çok üzdü. Galibiyet için yapılan her şey mubahtır mantığı beni çok üzdü aslında... Tabii ki yenilebilirsiniz ama futbolu çirkinleştirerek bunu yaparsanız hem futbola hem seyir zevkine uygun olmaz... Tepki alırsınız...

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?

Oyuncuların Hepsinden memnunum.Müthiş bir yönetim, mükemmel bir teknik  kadro... Ve 18 kişilik oyuncu kadromuz mükemmeldi. Yeri gelmişken Başkanımız Şefik Kadoğlu’na, Sportif Direktörümüz İlhami Kılıç’a, Antrenörüm Hamit Yetim’e ve Kaleci Antrenörüm Eyüp Akın’a çok teşekkür ederim.Müthiş bir ekip... İsmini sayamayacağım o kadar çok kişi var ki. Zaten başarı onun için geldi.

7. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması  gereken nelerdir?

Tesislerimiz mükemmel. Belediye desteği var. Semtte futbol potansiyeli yüksek. Alt yapıya biraz önem vererek Yahya Kemal Spor’u profesyonel liglerde görmek hayal olmaz. Şu anki yönetimin hedefi bu zaten. Kağıthane bölgesinde profesyonel bir  takım olması ve bu takımın Yahya Kemal Spor olması..

8. Eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Bu zor günlerde teröre karşı el ele omuz omuza vermeli ve dik durmalıyız. Terörün tek düşmanı spordur. Gençleri spora yönlendirebilirsek terörün de önünü keseriz.Spor kardeşliktir, dostluktur. Sporda  Din,dil,ırk ayrımı yoktur.

Sırada: Şaban Kıran (Arnavutköy Yeniköyspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.