Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Pazartesi, Mart 07, 2016

Süper Lig'de böyle taraftar yok!


Türkiye'de tribünleri seven ve bu kültürü yaşatmaya çalışanlar, uzun zamandır yasaklarla boğuşuyor.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ardından hayata geçirilen Passolig ile dolu tribünler, yerini boş koltuklara bıraktı. Avrupa’da seyirci ortalaması her geçen gün artarken, Türkiye’de ise özellikle Süper Lig maçlarında tribünler gün geçtikçe boşalıyor. 2. Lig, 3. Lig’de ise durum daha da vahim. Canlı olarak televizyondan yayınlanan birçok maçta futbolcuların birbirleri ile konuşmalarına şahit olabilirsiniz.

Taraftar ‘Amatör Futbol’ dedi
Profesyonel maçlardan çekilen taraftarlar, özellikle bu sezon amatör maçlara yöneldi. Bu sezon başından bu yana Türkiye’nin birçok şehrinde amatör futbol izleyici kitlesi, hatırı sayılır oranda arttı.

Yaklaşık bir ay önce oynanan Beykozspor 1908 – Küçükköy maçında tribünlerin doluluğu dikkatleri çekti. Bunu takiben Artvin 1. Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Hopaspor ile Borçkaspor'un maçını 10 bin kişi izledi. Bu örnekleri tabii ki artırabiliriz.

Futbolun taraftar ile güzel olduğu tezini bir kez daha ispat eden maç, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Süper Amatör Lig Play-Off grubu karşılaşmasında yaşandı. Namık Sevik Stadı’nda oynanan karşılaşmada Avcılar Belediye Gençlik ile Küçükköyspor takımları karşı karşıya geldi.

İki takımın da hatırı sayılır bir seyirci kitlesine sahip olması, sporseverlere muhteşem bir futbol ziyafeti sundu. Taraftarlar ayrıca, maç boyunca takımlarına destekleri dışında hazırladıkları pankartlar ile dikkat çekti.

HABER: GÖKHAN TANER
FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN




SAL Play-Off maçında Küçükköylüler tribünü...
SAL Play-Off maçında Küçükköylüler tribünü...
Posted by Yerel Futbol on 7 Mart 2016 Pazartesi


Avcılar Gençlik tribünleri....
SAL Play-Off maçında Avcılar Gençlik tribünü...
Posted by Yerel Futbol on 7 Mart 2016 Pazartesi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.