Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Pazartesi, Mart 07, 2016

Süperlerin arasında genç bir yetenek: Akın Yavuz


Altyapısı ile dikkatleri üzerine çeken ve birçok kulübün imrenerek takip ettiği İstanbul’un güzide takımı Bağlarbaşı, Süper Amatör Ligi maçlarında yetiştirdiği başarılı oyunculara ilk 11’lerde yer vererek emeklerinin karşılığını alıyor. Bağlarbaşı’nın bu sezon A Takım kadrosunda bulunan 24 futbolcunun 17 tanesi altyapıdan.

Her sezona “Altyapıdan bu sezon kaç futbolcu A takımda oynatırız?’’ felsefesiyle başlayan kulübü analiz eden Editörümüz Sayın Melih Öztürk’ün 24 Şubat günü yayınlanan ‘’Yükselen Değer Bağlarbaşı’’ başlıklı yazısında “Takımın savunma hattının da yaş ortalaması sadece yirmi... 1997, 1998, 1999 doğumlu oyunculardan oluşan savunma hattı, takımın izlenmesi gereken bir takım olduğunun da göstergesi. 1999 doğumlu hem stoper hem forvet mevkiinde görev yapan Onur Yücel güçlü yapısı, 1997 doğumlu Raşit attığı ve attırdığı gollerle dikkat çekerken, 1998 doğumlu sol bek Akın istikrarı ile dikkatimizi çeken isimler’’ diye bahsettiği futbolculardan Akın Yavuz ile Yeşilköy maçı sonrası kısa bir söyleşide bulunduk.

22 Ağustos 1998 doğumlu Akın, futbolla Galatasaray Futbol Okulu’yla tanışmış. 13 yaşında Bağlarbaşı Spor Kulübü’nde lisanslı futbolcu olan Akın’ın, U13’ten U17’ye kadar takım kaptanlığı yapmasının yanı sıra tüm maçlarda ilk 11 çıkması ve hiç oyundan çıkmaması da ilginç bir not. Bu dönemde U14, U15 ve U17 takımları ile şampiyonluk yaşayan Akın, ayrıca U14 kategorisinde Üsküdar Karması ve U16 İstanbul Bölge karmalarına seçilerek burada da kaptanlık yapmış. U17’de İstanbul Şampiyonu olan ve Türkiye Şampiyonası’nda son dörde kalan Bağlarbaşı takımı kadrosunda da bulunan başarılı savunma oyuncusu, 16 yaşından beri A Takım ile idmanlara çıkıyor.

Haftada iki maça çıkıyor
Geçen sene iki maçta kadroya giren Akın, bu sene ise istikrarlı ve her geçen gün artan performansı ile bir maç hariç ilk 11 çıkarak, takımın değişmez bir parçası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Akın, SAL Ligi ile aynı anda devam eden U19/1 Ligi’nde de takımının formasını da giyerek, bazı haftalar iki maça birden çıkıyor.

TRT’de yayınlanan Amatör Küme Programı’nda verdiği “Bizim için en iyi takım, ligin en iyi oyuncularından oluşan, en çok para harcanan takım değil, en iyi arkadaşlık, kardeşlik ve dostluğun olduğu, birbirinin açığını kapatan karakterli oyunculardan, oluşan takımdır. Tüm kategorilerde gösterdiğimiz başarılar da bunun örneğidir” söylemini bize de tekrarlayan genç futbolcu, “Öncelikle Bağlarbaşı ile klasman grubunda başarılı olarak Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak istiyoruz. İleride profesyonel bir futbolcu olarak kulübüme ve bende emeği geçen Tayfun Yazar, Onur Çelik, Murat Aslanoğlu ve Özcan Çerlik hocalarıma teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunmak, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek istiyorum’’ dedi.

RÖPORTAJ: ARİF DOĞAN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.