Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Perşembe, Mart 17, 2016

'Takımlar 400, hakemler 1000km yol yapıyor'


Eylül 2015’te yönettiği Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçı sonrası, maçta yaptığı hatalardan dolayı iki takımdan da özür dileyerek hakemliği bırakan Deniz Çoban, medya dünyasına adım attıktan sonra yazdığı köşe yazıları ile yeniden gündemde...

Hakemlerin yaşadığı durumları ele alan Deniz Çoban, yayımlanan son köşe yazısında, Bölgesel Amatör Lig'de görev yapan hakemlerin atamalarının adil olmadığına vurgu yaptı. 

Deniz Çoban'ın köşe yazısı:

Ülkemizde 3. Lig’e çıkacak takımların belirlendiği bir Bölgesel Amatör Ligimiz var. Bu ligde her hafta, 12 grupta 70 civarı maç oynanıyor. Bu ligin bir amacı da; profesyonel liglerde görev alacak futbolcu, teknik adam ve hakemlerin gelişmelerini ve tecrübe kazanmalarını sağlamak.
Bu kategoride görev yapan 761 hakem var. Maçlarda hakemler 200 TL, yardımcılar ise 115 TL ücret alıyor.
Bölgesel ligdeki gruplar, birbirlerine komşu veya yakın olan illerin takımlarından oluşuyor. Yani takımlar, çok kısa mesafelere deplasman yapıyorlar.
Hakemler için ise, durum farklı. Onlar çok uzak mesafelere deplasman yapıyorlar. Son hafta (5-6 Mart) oynanan maçların hakemlerine göz attım. İstanbul’dan Ağrı’da oynanacak amatör maça hakem atanmış, mesafe 1418km. İzmir’den Şırnak’a hakem atanmış, mesafe 1739 km.
Bu şekilde, son haftanın tüm bölgesel lig maçlarını etüt ettim. Takımlar deplasmana giderken maç başına ortalama 400 km yol yaparken, hakemler her bir maç için 1150 km yol yapmışlar. Üstelik bu ligdeki hakemlere uçakla seyahat izni de verilmiyor.
Bu pencereden bakarsak; İstanbul’dan Ağrı’ya göreve giden bir hakem, 1700 km’lik yolu özel araçla veya otobüsle gidip, maçını yönetecek; bir de aynı yolu geri dönüp, ertesi gün işine gidecek. Ya da parasını cebinden ödeyip uçağa binecek. Her ikisi de kabul edilemez. Çözümü basit. Ya bu ligdeki maçlara çevre illerden hakem ataması yapılacak, ya da bu hakemler de maçlara uçakla gidebilecek.

YerelFutbol.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.