Perşembe, Mart 17, 2016

Teşekkürler Evren Turhan


2. Amatör Lig ekiplerinden Büyükderespor'da beş sezondur  forma  giymekte olan eski milli futbolcumuz ve Galatasaray'ın  unutulmazlarından Evren Turhan'a hayran kaldım. 

Sarıyer Çayırbaşı Stadı'ndayız. Hava  buz  gibi. Büyükdere takımı sahada ısınmakta. Amatör  sporcuların  arasında Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın defalarca formasını giymiş  olan bir mütevazi futbolcu var. Koşuyor, pas alıyor, pas veriyor. Düşüyor, düşürülüyor. Hakeme itiraz ediyor ama büyüklenmiyor. Diğer arkadaşlarını küçümsemiyor. 

Oyuna sonradan Sinan  isimli arkadaşı giriyor. Futbola güzellik katıyorlar. Hava buz gibi. Evlerinde, iş yerlerinde sıcacık yerlerini terk etmişler semtin gençlerine, arkadaşlarına katılarak lig maçına çıkmışlar. Koşuyorlar formalarını soğuk havada  terletiyorlar.

Bizlerin gençlik zamanımızın sporcularını hatırlatıyorlar. Mesela Kadri Aytaç'ın saçları kar gibi beyaz idi ama sahalarda idi. Futbolun kalkınması biraz da Evren Turhan gibi soylu sporcuların katkılarıyla gerçekleşir. Bazı şeyler  anlatmakla olmuyor yaşamak ve yaşatmak şart.

Teşekkürler büyük sporcu, sayende  futbolumuz amatör liglerde güzelleşmekte.

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

Tophane Tayfunspor'da hedef üst sıralar

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Tophane Tayfunspor'da sezona üç puanla başlamanın sevinci yaşanıyor.