Perşembe, Mart 03, 2016

'Zeytinburnu'nu profesyonel takımsız bırakmayacağız'


Zeytinburnu Amatör Kulüpler Birliği ile bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçe halkına profesyonel takım sözü verdi. Dönem sonuna kadar stadyumun yerini halletmeye çalışacaklarını söyleyen Başkan Aydın, “Stadın temelini attığımız gün arayışa geçip profesyonel ligden bir takım alacağız”dedi.

İlçede spor yapan gençlerin yetiştiği Eroğlu, Batı Trakya, Damla, Yenidoğan Güneş, Merkezefendi, Telsiz, Tepebağ, Irmak, Selvi, Yıldız, Beştelsiz, Yeşil Ilgaz, Yeşiltepe, Zafer, Hürriyet ve Öz Trabzon Amatör Spor Kulüpleri’ne 200 bin TL’nin üzerinde malzeme yardımının yapıldığı toplantıda Amatör Kulüpler Birliği ile bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçe halkına profesyonel takım sözü verdi. Dönem sonuna kadar stadyumun yerini belirlemeye çalışacaklarını söyleyen Başkan Aydın, “Stadın temelini attığımız gün arayışa geçip profesyonel ligden bir takım alacağız ve o takımın adını da Zeytinburnu Spor koyacağız. İnşallah, Zeytinburnu’nu profesyonel takımsız bırakmayacağım” dedi.



Statal ilgili karar verildi
Zeytinburnu Stadyumu ile ilgili Danıştay’daki davanın belediyenin lehine sonuçlandığını müjdeleyen Aydın, “Zeytinburnu Stadyumu ile ilgili karar lehimize sonuçlandı ama süreç devam ediyor, yerel mahkeme konuyu bir kez daha ele alacak. Ardından idare mahkemeleri ve son olarak hukuk mahkemeleri de konuyu inceleyecek yani iş biraz sürecek gibi ama stadyumun yerini tekrar geri alıyoruz, görünen o Allah’ın izniyle”dedi.



Amatörlere okçuluk müjdesi 
Amatör kulüplerin futbol dışındaki diğer branşlara da eğilim göstermesini tavsiye eden Başkan Aydın, “Geleneksel ata sporumuz olan okçuluk, vücudun koordineli hareket ettiği bir spor dalı, şayet amatör kulüplerimiz okçulukla ilgilenirse gereken desteği sağlamaya hazırız”dedi.

Zeytinburnu’nun profesyonel bir takımı kaldırabileceğini, bunun için taraftar potansiyelinin hazır olduğunu belirten Başkan Aydın, iyi bir yönetim sağlandığı takdirde Zeytinburnu’nun profesyonel bir takıma kavuşabileceğini ifade etti.

İlçedeki amatör kulüplere 200 bin TL’nin üzerinde yardımının yapıldığı buluşmada Zeytinburnu Amatör Kulüpler Birliği, Aydın’a desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Murat aydın 10 sene önce zeytinburnu spora 20.000kişilik yeni stadyum sözü vermişti ama nerdeee koskoca takımı ne hallere düşürdüler size burdan söylüyorum zeytinburnu stadı yıkıldığında onun yerine yeni bi stadyum yapacaklarını söylüyolar bende oraya yeni stadyum yaparlarsa adam değilim diyorum o stadın arazisi çok değerli çünkü hemen rezidans ları dikerler merak etmeyin

Paşabahçespor ikinci yarıda açıldı

İstanbul Süper Amatör Lig'de yer alan iki ekibin hazırlık maçında Paşabahçespor Selimiyespor'u 3-1 mağlup etti.