Salı, Nisan 05, 2016

Ahmet Büyükburgaz: Hedefimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik


Konya Süper Amatör Lig ekiplerinden Saiteli Kadınhanı Belediyespor’un tecrübeli Antrenörü Ahmet Büyükburgaz ile 2015-2016 sezonu değerlendirdik.

Yüksel Cırt: Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?

Ahmet Büyükburgaz: Bu sezon yeni bir kadro oluşturduğumuzdan kulüp olarak iyi futbol oynayarak rahat bir sezon geçirmek ve olursa ilk 3 içerisinde olmak hedefimizdi. İlk 3 hedefimiz 18. hafta itibariyle gerçekleştirebilecek gibi de görünüyordu. Ama bazı sebeplerden bunu başaramadık. Sezon sonu itibariyle yinede hedefimizin %80’ini gerçekleştirdik.

'CAMİA VE TARAFTAR BİRLİKTELİĞİ YOKTU'

Yüksel Cırt: Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?

Ahmet Büyükburgaz: İlk haftalar yeni takım olma ve yeni bir oyun sistemi oturmadığından sıkıntılarımız oldu. Bunu ilerleyen haftalarda tamamen atlattık. Ama esas sıkıntı kulüp ve ilçe içerisindeki muhalefet ve futbol gerçeklerine bakış açısındaki kafa yapısı oldu, bunu tamamen aşmak mümkün olmadı. 
Yüksel Cırt: Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?

Ahmet Büyükburgaz: Yukarıda bahsettiğim gibi takım içindeki sıkıntılar tam düzeldi derken camia ve taraftar birlikteliği ve takıma desteği hiçbir zaman tam olarak göremedim. Fitne, fesat ve bencilik başladı. 

'SELÇUKLU BELEDİYESPOR MAÇLARINDA İYİYDİK' 

Yüksel Cırt: Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi?

Ahmet Büyükburgaz: En çok sevindiğim iki maç var. Bunların ikisi de Selçuklu Belediyespor maçlarıdır. Çünkü biz çok pasa dayalı bir oyun sistemini benimsedik. Rakip de Konya’da pas oyununu en iyi oynayan ve iki yıldır bu sistemi çalışan bir ekip. Deplasmanda 2-0 geriden gelip 2-2 yakalamak, içeride oynadığımız maçı 1-0 kazanmak beni çok mutlu etti.   

Yüksel Cırt:
 Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi?


Ahmet Büyükburgaz: En çok üzüldüğüm maç ise sahamızda kaybetmiş olduğumuz Muhasebe Gençlerspor maçı oldu. Rakip kadro ve oyun bakımından bizim seviyemizde değildi. Kazanabilseydik play-out oynamaya çok yakındık.  

Yüksel Cırt:
 Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?


Ahmet Büyükburgaz: Performansından memnun olduğum oyuncular, Ramazan Çetin, Emre Süle ve Nijaryalı Hammed oldu.

Yüksel Cırt; Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?

Ahmet Büyükburgaz: Birlik ve bereaberlik ilçe halkının ve özellikle eski antrenörler sporcular ve idarecilerin muhalefeti bencillikleri ve çekememezlikleri kulübe zarar vermektedir. Tek gerçeğin Kadınhanı Belediyespor’un olduğunu insanların gelip geçici olduğu gerçeğini kabullenerek birlik ve beraberliği söylemeleri şart. Aksi halde kulüp olarak bu yılı bile mumla ararlar.





Hiç yorum yok:

Şilespor Altuğ Çolak'a emanet

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezona iddialı giren ve hedefini bir üst lig olarak belirleyen Şilespor tecrübeli teknik direktör Altuğ Çolak ...