Pazartesi, Nisan 04, 2016

Bartınspor, İstanbul'da altın buldu

Bölgesel amatör lig 8.grup 24.hafta mücadelesinde Paşabahçespor sahasında yaklaşık 4.000 seyircinin izlediği maçta grup lideri Bartınspor’a 2.yarıda yediği golle 1-0 yenilerek haftayı puansız kapattı.
İzmir bölgesi hakemlerinin yönettiği karşılaşma öncesinde iki takım taraftarlarının tıklım tıklım doldurduğu stadyumda Paşabahçespor ve Bartınspor  taraftarlarının karşılıklı olarak “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Vatan sana canım feda” tezahüratları yapmaları bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal marşımızı söylemeleri günün en güzel görüntüleriydi.
Bartınspor’u desteklemek için gerek Bartın’dan gerekse İstanbul ve diğer şehirlerden yaklaşık 1000 civarında taraftarın gelmesi,Paşabahçespor tribünlerinin de gerek Paşabahçespor  gerekse tüm Beykoz takımlarının taraftarlarınca tıklım tıklım doldurulması ve tribün şovları yapmaları  seyir zevki açısından görülmesi gereken güzelliklerdi.
İki takım taraftarlarının da maç boyu takımlarını yürekten desteklemeleri  oyuncularına güç vermeleri  bambaşka bir güzellikti.
Karşılaşmanın ayrıntılarına gelecek olursak;
Karşılaşmaya ev sahibi Paşabahçespor oldukça hızlı başladı.İlk 20 dakika biri yaklaşık 3 metre mesafeden direkten dönen top olmak üzere 3 net pozisyondan yararlanamayan Paşabahçespor’a Bartınspor sadece direğin yarım metre yanından auta giden bir şutla karşılık verebildi.
20.dakikadan sonra orta saha mücadelesine dönen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi
İkinci yarının henüz 30.saniyesinde sağ taraftan yapılan ortada altı pas çizgisi üzerinde yapılan vuruşu Bartınspor kalecisinin kale çizgisi üzerinde kontrol etmesi ikinci yarının hareketli geçeceğinin göstergesiydi.
53 ve 58.dakikalarda sol kanattan gelişen Bartınspor ataklarında kaçan pozisyonlar Bartınspor’un cesaretlenmesini sağladı. Bu dakikalarda iki takım taraftarlarının tezahüratlarının artmasıyla karşılıklı goller kaçmaya başladı.
67.dakikada sol taraftan gelişen Bartınspor atağında yapılan ortaya altı pas çizgisi üzerinde kafayı vuran Tolga Bartınspor’u  1-0 öne geçiren golü attı.
Golden sonra yaşanan gerginliklerden sonra karşılaşma yeniden başladı.
Son 20 dakikada Paşabahçespor takımı gol için Bartınspor kalesini uzaktan birkaç sefer yoklasa da puan almak için gereken golü bulamayınca karşılaşma Bartınspor takımının 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı.Bartınspor İstanbuldan altın değerinde üç puanla evine döndü.
Karşılaşmanın 90 + lı dakikaları oynanırken Paşabahçespor’da Arif ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.
Paşabahçespor takımı ve seyircisi stadı üzgün terkederken, Bartınspor  taraftarlarının sevinci görülmeye değerdi.
Bu sonuçla puanını 49’dan 52’ye çıkaran Bartınspor averajla liderliğini sürdürürken haftaya  45 puanla 4.sırada giren Paşabahçespor sahadan eli boş ayrılmak zorunda kaldı.Bartınspor ligde kalan 2 maçını kazandığı yada ligi ilk sırada bitirdiği takdirde 3.lige yükselmek için diğer grup liderleriyle yükselme maçları oynayacak.

Ligdeki il kontenjanı nedeniyle baraj maçı oynamamak için Vefa takımıyla çekişen Paşabahçespor Vefaspor’un berabere kalarak puan kaybettiği haftada rakibini geçme şansını iyi kullanamadı.

Paşabahçespor’un Süper Amatör Ligden bir ekiple baraj maçı oynamaması için kalan 2 haftada Vefaspor’u puan olarak muhakkak geçmesi gerekiyor.
HABER-FOTOĞRAF:ÜMİT YILMAZ




Paşabahçespor tribünü
                                                                  Paşabahçespor tribünü 
                                                                   Paşabahçespor tribünü 
                                                                 Bartınspor tribünü                                             
                                                                Bartınspor taraftarları
                                                 Paşabahçespor seyirciyi selamladıktan sonra
                                                Bartınspor takımı seyirciyi selamlıyor
                                                 Paşabahçespor antrenörü Gökhan Baladin


























Hiç yorum yok:

İstanbul Süper Amatör 29 Eylül 2024 Pazar Programı

  İstanbul Süper Amatör Lig'de günü programı ektedir...