Perşembe, Nisan 07, 2016

Leventspor'a tahliye şoku


Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Leventspor, Beşiktaş Belediyesi'nden gelen tahliye yazısının şokunu yaşıyor. Hafta başında Kırmızı-Siyahlı kulübe yazı gönderen belediye, 5 gün içinde tesisin boşaltılmasını ve arazinin kendisine verilmesini istedi.

Konuyla ilgili Yerel Futbol'a özel açıklamalarda bulunan Leventspor Kulübü Başkanı Mehmet Şenozan, Beşiktaş Belediyesi'nin tavrının ve kendilerine yaklaşmlarının hoş olmadığını belirterek “Kulübe yazı gönderdiler, 'Arazimizde işgalcisiniz. 775 Sayılı Gecekondu Yasası'nın 18. Maddesi'ne göre araziyi bize boş olarak teslim edin' deniyor. Sayın Belediye Başkanı (Murat Hazinedar) şaşırmış. 66 yıllık bir kulübüz. 36 yıldır burada tesisimiz var. Sen bu kulübe nasıl 'işgalci' dersin? İnsanlık dışı bir tutum. Eski belediye başkanları bile şaşkın. Diyalog çabalarımız sonuçsuz kaldı. Dört avukatımız şu anda bizim adımıza görüşmeleri sürdürüyor. Eski bakanlarımızdan Işın Çelebi bizim adımıza aradı, onunla bile ters konuşmuş. Biz de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bile yazdık” dedi.

'Büyük rant var'
“Biz bunu haketmedik” diyen Şenozan “Belediye Başkanı encümene gidip 'Leventspor Tesisler'ini halka açacağız, güzelleştireceğiz' demiş. Biz halka mı kapattık? Planlarının ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Orada büyük rant var. Spora hizmet deyip bunu Beltaş adı altında birilerine verecekler. Benim o kadar üyem var, sporcum var, sen kapatmak mı istiyorsun? Ben nereye gideyim? Kulübü mü kaldıralım bunu mu istiyorsun? Bunun vebaliyle nasıl yaşayabileceksin?” diye konuştu.

'Beşiktaş Belediyesi Leventspor yapmak istediler'
Olayların başlangıcının, Belediyenin kulübe sahip olmak istemesi olduğunu öne süren Mehmet Şenozan şunları söyledi: “Kulübün adını Beşiktaş Belediyesi Leventspor olarak değiştirmek, yönetime belediyeden isimler sokmak, tesisleri 'güzelleştirme' adına almak istediler. 'Oğlunuzun adını tesislere verelim' dediler. Bana dokuz üye ismi verdiler, baktım biri Ordu Mesudiyeli, biri eski Sarıyer meclis üyesi, biri eski Sivas Ak Parti yöneticisi... Ne yapalım terörist mi olalım? Biz çıkarız ama bu vebalin altından kalkamazlar. Rabbim büyüktür.”


'Çocuğumu kaybettim, burayı da kaybedersem biterim'
Leventspor'un 1950 yılında bir yumurtacı dükkanında kurulduğunu belirten Şenozan “1979'un sonunda ben başkanlığa seçildim. Burada hiçbir şey yoktu. Memduh Ün, Fatma girik gibi isimlerle toprak sahayı yaptık. 80'den bu yana kendi imkanlarımızla yaptık. Her şeyi Leventspor yaptı, belediye beş kuruş harcamadı. Bu tesisleri yaparken Beşiktaş Belediyesi'nin her zaman onayını aldık. Elimizde eski Belediye Başkanı Mümtaz Kola'dan 'olur' yazısı var. 12 personelim var, bunların hepsi ekmek yiyor. Yazık değil mi bu insanlara. Burası kurtulsun ben yarın gideyim. Zaten çocuğumu kaybettim bir de burayı kaybedersem biterim” dedi.

Beşiktaş Belediyesi: Kulüp halktan kopuk, tesisleri halka açacağız 
Konuyla ilgili ulaştığımız Beşiktaş Belediyesi Özel Kalem Müdürü Recai Binici “Kulübün sahası belediyenin. 35 yıldır Leventspor Kulübü burayı işgal ediyor. Kimseyi üyeliğe kabul etmiyorlar. Ne esnaf ne halkla bütünleşmemişler. Bir tane seyircileri yok. Önceki belediyeler göz yummuş. Bir gittik, içler acısı bir durum var. Futbolcular olumsuz koşullarda giyiniyor. Başkanımız da çok rahatsız oldu. Durumu aktardık, bir sene çivi çakılmadı. Halı sahayı biz yaptık. 1 lira vermeden Restoran açmışlar, baz istasyonu açmışlar” dedi.

Baz istasyonu ve restoran konusunda Leventspor'u uyardıklarını belirten Binici “Sakın yapmayın hakkınız değil. Biz burayı sosyal tesis yapacağız, size de yer vereceğiz dedik. 'İsterseniz birleşme yapalım, takımı güçlendirekim bir üst lige çıkaralım' dedik. Leventspor'da 35 yıllık saltanat var. Yönetimde kimse konuşamıyor. 1 tane yeni üye yok, tam bir kapalı kutu. 'Gelin yeni yönetim yapalım' dedik, kulüp güçlensin, sporcu sayısı artsın. Sadece A takımla olmasın her kategoride lige giren bir ekip olsun' dedik. Başta razı oldular, şimdi niye vazgeçtiler anlamadık” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerini, ilçelerindeki kulüplere destek olduklarını ifade eden Binici “Leventspor'u daha görkemli hale getirmek istiyoruz ancak bunu kabul etmiyorlar” dedi.

HABER: EFKAN BUCAK

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bu konuda kesinlikle belediyeye hak veriyorum varsa yoksa a takım oda bir şey yapsa amenna alt yapıya bakın bir tek başarısı yok genç takım 2.amatörde bal liği takımın alt yapısı bumu olmalı 35 senedir saltanat son bulsun belediye haklı tesislerin soyunma odaları ve tuvaletler rezalet belediye bitsin bu saltanat

Adsız dedi ki...

Mehmet bey bir avuç Levent'li ile şehrin en değerli yerini kapatmış. halkın dışında kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyor anlaşılan.

Belediye haklı. Kulübe üye kabulü yapılmıyor. Yapılsa da Giriş için hatırı sayılır para isteniyor. Artık başkan herkese bu kulübü açmalı.

Tophane Tayfunspor'da hedef üst sıralar

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Tophane Tayfunspor'da sezona üç puanla başlamanın sevinci yaşanıyor.